Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Michaeladr1 píše:
Ono to je spis o te empatii, aby se třeba zeptal, jak mi je. Nejde mi přímo, aby dělal “ňuňu jak já te lituju”
Mu to musíš říct. Empatie není zrovna mužská silná stránka. Ale když mu to reknes, tak to dělat začne ![]()
@Michaeladr1 píše:
Ono to je spis o te empatii, aby se třeba zeptal, jak mi je. Nejde mi přímo, aby dělal “ňuňu jak já te lituju”
A když se tě zeptá, nebo v minulosti zeptal, tak následovalo co? hodinový mololog o tom, jak tobě je špatně, nebo úsměv a dotaz nebo pochvala pro něj? Nemyslím to zle, ale pokud by po takové otázce následovalo zavalení problémy a steskem a stížnostmi, není možné, že to už by prostě nedal? a proto se raději nezeptá? protože má strach co by následovalo? ![]()
@Michaeladr1 snad to stihnete než se to narodí, pak už ten táta chybí, ale co zbyde..je těžke najít rovnováhu, aby byli všichni spokojený, zase se rikam, čím dříve to bude hotové, tím dříve budeme spolu ![]()
Nechápu. Mě, když chytne pořádný záchvat migrény, tak mám chuť jen někam zalézt a umřít, to poslední, co bych chtěla je, aby mě někdo utěšoval, nebo na mě vůbec mluvil. Při nevolnosti také.
No jo no, to je tak když si lidi nejprve neporesi před dítětem život, podmínky a nedodelaji bydlení aby mohli normálně v klidu fungovat a pak to takhle vypadá. To vám muselo být jasné. Jinak ano, moc to prožívás. To se spraví. Až bude hotovo, bude líp. Pak bude společný čas. Otočili jste to.
Řekni mu, co od něj přesně chceš, protože on už prostě nemá kapacitu číst ti ještě myšlenky. Ale pohladí tě, to znamená, že mu na tobě záleží. Určitě pracují hormony.
My máme dítě 16 m, k tomu dva puberťáky a muž nám staví dům sám, tzn., že chodí domů mezi 20 a 21 hod. Občas se objeví přes den nebo ráno je s námi chvilku dýl, ale jinak jsem taky sama. K tomu dělám půl úvazek na HO. Taky meleme z posledního, oba. Ale musíme vydržet.
Chápu, že je ti blbě, taky mívám v těhotenství hrozné nevolnosti a další problémy, ale vydrž. Tvůj muž je určitě taky příšerně unavenej a bolavej a musí makat dál. Zkus se na to podívat i jeho očima..
Jseš rozmazlená. Myslíš si, že když tě někde píchne bude hned kolem tebe chlap skákat a litovat té? Na to nejsou chlapi stavění, obskakovat rozmazlenou babu. Zvlášť, když je tak vytížený. Spíš bys měla obskakovat ty jeho a jinak si vážit toho, co pro rodinu dělá.
@Da12 píše:
Jseš rozmazlená. Myslíš si, že když tě někde píchne bude hned kolem tebe chlap skákat a litovat té? Na to nejsou chlapi stavění, obskakovat rozmazlenou babu. Zvlášť, když je tak vytížený. Spíš bys měla obskakovat ty jeho a jinak si vážit toho, co pro rodinu dělá.
Ty jsi tady na všechny tak milá ![]()
A ty svého chlapa taky dostatečně polituješ? Tady vidíš, že když má člověk co dělat sám se sebou, tak je velice těžké najít dostatek empatie pro druhé, proto se tolik mluví k zazdrojování.
@Perandoreshe píše:
A ty svého chlapa taky dostatečně polituješ? Tady vidíš, že když má člověk co dělat sám se sebou, tak je velice těžké najít dostatek empatie pro druhé, proto se tolik mluví k zazdrojování.
Já to dělám často. Říkám mu, jak ho obdivuji, kolik toho zvládne a ze je šikovný, ze vůbec dokáže postavit barák skoro svépomocí…. Jak mám rozumět slovu zazdrojovani?