Rezidua 18mm

8
20.9.22 23:08

Zamlklé těhotenství, rezidua 18mm

Ahoj holčičky,
V 9tt mi bylo bohužel zjištěno zamlklé těhotenství, následovala revize, ale bohužel v děloze stále něco zůstalo buďto část plodu nebo sražená krev o velikosti 18mm, píchli mi injekci oxytocinu jestli to neodejde samo, s tím že pokud ne, čeká mě další revize, bohužel nic se nedělo, ale jiná paní doktorka v nemocnici se rozhodla tomu dát ještě šanci, aby to odešlo, do další revize, už se mi opravdu nechtělo, dala mi dva prášky Cytotecu na vyvolání stahů dělohy a Novalgin na povolení, aby to mohĺo lépe odejít, mám zahnutou dělohu, takze o to to jde ještě hůře, celý den po lécích jsem měla velké bolesti do břicha, přicházeli jak kontrakce, ale bohužel nic se nedělo, až po odeznění, v noci jsem začala mírně krvacet šly ze mě i kusy sliznice (omlouvám se za nechutnosti), ale bohužel jen málo pak zase přes den nic a teď zase trochu k večeru, ale jde to opravdu velmi pomalu a málo toho, prosím o radu mohu to něčím podpořit? Začala jsem pít čaj z malinovníku, ale jsem bezradná na další revizi už opravdu nechci prosím o jakoukoliv radu co by mohlo pomoci.
Předem moc děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
193
20.9.22 23:26

Ahoj, prispeju svoji zkusenosti :) kdyz mi zjistili ZT, byla jsem na revizi, ale mela jsem porad bolesti v podbrisku a asi 4.den po revizi se mi spustily kontrakce, strasna bolest v intervalech, sedela jsem ve vane a sly ze me velke kusy tvrdsi sliznice, trvalo to asi pul hodiny. Na pohotovosti mi doktor rekl, ze to byl nejspis potrat rezidui (ani jsem nevedela ze nejake mam) a na ultrazvuku byly videt jeste nejake dalsi (nejspis srazeniny), co s touhle epizodou neodesly, dostala jsem antibiotika a injekci na nejake ty stahy delohy, zadne bolesti ani krvaceni se po ni nerozjely, gyndarka na UZ ty zbytky videla taky a rikala ze by tomu dala sanci ze to muze 1.menstruace odplavit - no 1.MS byla velmi slaba skoro nebolela a rozhodne zadne kusy ze me uz nesly, rozhodne ne tak velke jaka byla mira tech rezidui a na UZ po MS uz tam nebyly :srdce: tak jen tim chci rict ze treba ikdyz ti ty kousky neprisly dost velke, treba uz je to odplavene :) treba se to muze nejak rozpustit a odejit po kouscich :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
20.9.22 23:33

Já teda po potratu a revizi. (ve 23tt) jsem taky nebyla docistena, dostala jsem týden injekce, ale žádný čištění velké se nekonalo…a pak přišla první menstruace a ta byla teda zazivna…taky jsem se bála další revize a naštěstí čisto ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
20.9.22 23:51

Měla jsem revizi v 14. týdnu. Zbyly mi tam taky nějaký rezidua, ale odešlo to pořádně až s druhou menstruací po revizi. První byla slabší a na kontrole po ní tam pak doktorka viděla pořád nějakou sraženinu. Druhá byla silnější a pravděpodobně se to dočistilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
21.9.22 00:10

@Anet1999 mám stejnou zkušenost. ZT ve 14 tt. Na UZ byly vidět srazeniny, mnohem větší než máš ty. Doktorka potvrdila, že jde jen o srazeniny, ne o zbytky těhotenství. Čekala jsem na první porevizni MS, zbytky tam byly, dostala jsem injekci oxytocinu, něco se pak spustilo, ale ne dost. Další MS, UZ pořád srazenina, už menší, ale stále tam byla. Čekalo se na třetí MS od revize a teprve až ta třetí vše docistila. Doktorka mi říkala, že pokud by ani třetí MS nezabrala poslala by mě na hysteroskopii, aby se srazeniny odstranily pod kamerou a případně se zjistil důvod, proč to neodešelo -srusty. To nakonec nebylo třeba. Rikala, že někdy to prostě dyl trvá než se děloha vyčistí.
Takze na tvým místě nepanikar, pij maliník, chod na svižnější procházky (drobné otřesy při chůzi a gravitace mi vždycky nějaké krvácení spustily) pokud se na to cítíš a vyckej alespon na tři MS. Pokud ani potom to nebude dobrý, odmítni další revizi a vyzadej si hysteroskopii, ktera je šetrnější, oni pak přesně vidí, kde co udělat, klidně i v nějakém soukromém zařízení, kde budeš mít větší pohodlí. Chtěla jsem to taky uělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
21.9.22 01:59

Všem moc děkuji za rady a zkušenosti, řekli mi právě, že na to mám týden, může prý hrozit infekce, zánět, kdybych měla nějak velké bolesti mám přijet hned, já osobně bych taky nejraději počkala na menstruaci, ale nějak mě vystrašili s tím zánětem, o hysteroskopii jsem se zmínila a bylo mi řečeno, ze přes ty rezidua by tam prý ani poradně neviděli což nechápu, 18 mm mi nepřijde tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
21.9.22 06:04

@Anet1999 pokud je to jen srazenina, pak infekce nehrozí. V případě zbytku tkáně plodu jo, ale doktor by to měl z UZ poznat co je to zač. Týden mi přijde strašně málo. Zkus se domluvit na konzultaci v jiném zařízení, klidně soukromém, v nějakém CARu, I tam dělají takové zákroky. Byla jsem tehdy domluvená v pražském iscaru, byli velmi vstřícní. Do další revize na slepo bych se nehnala, jedině hysteroskopie, tím spíš, že máš zaklonenou dělohu. Fakt si vyzadej posudek někoho jiného, zákrok si zaplať v soukromém zařízení, ty ceny nejsou nijak vysoké, se žádankou pokud seženeš zákrok ani v soukromém zařízení většinou neplatís.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí