Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Neni to zas takovy rozdil, ne vsechna mimina maji pri narozeni 3,5 kila. Zodpovez si otazky, jakou mate s manzelem konstituci a kolik jste vy vazili pri porodu? Zatim bych se nijak neznepokojovala.
Vzdyt je to odhad…zalezi hlavne, jestli roste. Obe deti jsem mela pod prumerem, holt nebyli to zadni obrici
Ale drzelo se to na stejnem percentilu, takze rostli „rovnomerne“
Je to v pohodě. Všichni nemusí mít čtyři kila. Mně se syn narodil ve 39 týdnu a měl 2.7 kg. Takže v tomto týdnu co píšeš ty měl možná podobné.
@beruska9 píše:
Vzdyt je to odhad…zalezi hlavne, jestli roste. Obe deti jsem mela pod prumerem, holt nebyli to zadni obriciAle drzelo se to na stejnem percentilu, takze rostli „rovnomerne“
Jo přesně…mě cizí gyndar ve 36tt říkal jak mám malý mimino, že je mu to divný. průtoky atd vše v pohodě. Holka narozena v den termínu 3380g, a bylo to největší mimino v rodine. První dcera starší o rok vic než mladší, měla necelá tři kila. ![]()
V 30.t odhad 1,5kg, o dva tydny pozdej u porodu 980g…tak si vyber ![]()
Je to proste odhad.
Jednak je to jen odhad (čím pokročilejší týden, tím míň přesný) a jednak to není žádná dramatická odchylka. Kdyby to byl důvod se znepokojovat, určitě by o tom s tebou někdo pohovořil!
Taky bych si s tím nedělala hlavu. Mně pár hodin před porodem odhadovali 3kg malýho a měl 4kg 🤣 Takže to fakt chceš ![]()
@mackA159 píše:
Jo přesně…mě cizí gyndar ve 36tt říkal jak mám malý mimino, že je mu to divný. průtoky atd vše v pohodě. Holka narozena v den termínu 3380g, a bylo to největší mimino v rodine. První dcera starší o rok vic než mladší, měla necelá tři kila.
Muj terminovy mel 3.18kg, prvni v 36+2tt mel 2.38…poho no ![]()
Zas ty odhady
. U mě vždy odchylka 800 gramu. Takže mě už to vůbec nezajímá, zdaleka nejpřesnější je, když ti řeknou, ze se jedna o menší/větší dite
ale to taky ne kazdej pozná ![]()
Jak píší holky, neřeš to, je to odhad. UZ v sobě nemá žádnou funkci, která zváží mimino, doktor to počítá z určitých parametrů. Může mít víc, i míň než 1,5 kg a pořád to neznamená, že by něco bylo v nepořádku. Já měla pár dní před porodem v termínu odhad tuším 2,750, asi dva dny nato byl v porodnici jiný doktor a najednou 3,5 a syn měl nakonec 3,180, když se další den narodil. Netrefil se nikdo. Podstatné jsou další ukazatele. Jestli je v klidu doktor, nestuduj tabulky… ![]()
Jsem 30+4 a dneska na kontrole jsem mela odhad na 1600g, doktorka rikala, ze je to naprosto v norme (odpovida pry 30+3, takze o den mene…). I v aplikaci jsem videla, ze odhad pro tento tyden odpovida 1,5 kg…
@Anonymní píše:
Ahojík holky, chci se zeptat, jsem ve 30. týdnu těhotenství, dnes jsem byla na prohlídce, malej váží 1,5 kila, je to málo? Všude se píše, ze by měl mít uz alespoň 1800 gramů. Pak mě poslali na krev ohledně screeningových protilátek, tam se dá co vse zjistit? Děkuju moc.
Je to jenom a pouze odhad. Mě dělali jeden den v porodnici UTZ, byla jsem tou dobou 36+6 a odhad byl 1800g, za 2 dny mi dělali UTZ v jiné nemocnici a odhad byl 2200g a další den se syn narodil a vážil 2450g. Pokud by to bylo málo, lékař by tě na to upozornil. To se neboj.
@Anonymní píše:
Ahojík holky, chci se zeptat, jsem ve 30. týdnu těhotenství, dnes jsem byla na prohlídce, malej váží 1,5 kila, je to málo? Všude se píše, ze by měl mít uz alespoň 1800 gramů. Pak mě poslali na krev ohledně screeningových protilátek, tam se dá co vse zjistit? Děkuju moc.
1500 g ve 30tt je jakože málo?
Já měla ve 31+4 1400 g.
Jsem z toho na nervy… tvoje hodnota se mi nezdá malá.