Screening 2 trimestr anomálie plodu

6
21.9.22 10:51

Screening 2 trimestr anomalie plodu

Ahoj :mavam:, byla jsem minuly tyden na screeningu ve 2. Trimestru a nasli mi u miminka 3 anomalie. Dve cysty chorodialnich plexu, mirnou dilataci ledvinovych panvicek a hyperechogenni strevni klicky. Nemel nekdo podobnou zkusenost? Jsme poslani na genetiku a cela se tresu co mi tam reknou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
70
21.9.22 11:06

Obě mé dcery měly cysty choridálního plexu, dost mě to vyděsilo. Lékař říkal, že by to mělo do 25 tt zmizet. Zmizelo. Dcery se mi jeví úplně normální :lol: ( je jim 9 a 7 let, jedničkářky). Nebála bych se toho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
21.9.22 11:15

Nám našli dilataci ledvinových pánviček, na screeningu ve třetím trimestru už byla pryč :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
21.9.22 11:23

Ju doktorka rikala, ze panvicky u kluka mohou byt rozsirene a cysty se mohou vstrebat. Horsi je, ze ty anomalie jsou 3 najednou 😔 tak aby to nezracilo nejake postizeni nebo nejakou vzacnou vadu :nevim:.
Kazdopadne, vam gratuluju k sikovnym detem :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
21.9.22 15:30

Bohužel my měli podobné anomálie a bohužel chlapeček měl vážnou genetickou vadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
21.9.22 15:31

A mohu se zeptat jakou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
21.9.22 15:40
@Elza2 píše:
A mohu se zeptat jakou?

Downův syndrom vzácná forma translokace. Vypadal jako zdravý chlapeček ale bohužel mu nefungovaly správně životní orgány.. po narození nám zemřel na jipce.. doktoři mu dělali všemožné vyšetření a snažili se na něco přijít ale bohužel to bylo tou translokaci a nemohli mu pomoct… Tím nechci strašit jen píšu svoji zkušenost…prvni sreeningu totiž vyšel vporadku…a u druhého jsme měli vše také vporadku..az po 22. Týdnu to začlo… Měli jsme dilataci panvicek, ty cysty taky a ještě teda měl malou vadu na srdíčku…později i vodu na plicích a to už jsme věděli že bude zle.. plodovku jsem odmítla s tím že IKdyž bude postižený že si ho necháme. Že je náš a že se o něj postaráme..ale že to bude tak vážný jsme netušili, bohužel. Navíc jsme i tak trochu věřili tomu. Že to jsou maličkosti, protože jsem byla v druhém trimestru na krevních genetických testech a ty dopadly negativní!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
21.9.22 15:44
@Elza2 píše:
Ahoj :mavam:, byla jsem minuly tyden na screeningu ve 2. Trimestru a nasli mi u miminka 3 anomalie. Dve cysty chorodialnich plexu, mirnou dilataci ledvinovych panvicek a hyperechogenni strevni klicky. Nemel nekdo podobnou zkusenost? Jsme poslani na genetiku a cela se tresu co mi tam reknou :(

Ale cysty jsou prý běžné a ta dilatace panvicek prý také..takže u vás to nemusí znamenat nic vážného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
21.9.22 15:45

@misulinka27
Ach, to me moc mrzi :,( :,(. Jste s manzelem ohromne statecni, ze jste se rozhodli miminko nechat. Ja doufam, ze nebudu k tomuto rozhodovani nucena. Protoze vazne nevim, co bych delala :nevim:. Zatim o tom ani nemohu premyslet. Jinak doufam, ze se vam pak vedlo lepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
21.9.22 15:54
@Elza2 píše:
@misulinka27
Ach, to me moc mrzi :,( :,(. Jste s manzelem ohromne statecni, ze jste se rozhodli miminko nechat. Ja doufam, ze nebudu k tomuto rozhodovani nucena. Protoze vazne nevim, co bych delala :nevim:. Zatim o tom ani nemohu premyslet. Jinak doufam, ze se vam pak vedlo lepe.

No ono hlavně se to tak sešlo že když jsme byly na kontrole kvůli tomu srdicku tak už jsem byla ve 24 TT a už to bylo hraniční..věděla jsem že už tak velké miminko bych pryč nedala a pořád jsme věřili těm krevním testům…no priste půjdu preventivně na plodovku hned jak to půjde.. vám drž pěsti ať toto nemusíte řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
21.9.22 15:59

@misulinka27
Ja mimco uz take citim. Jsem ve 20. TT, takze mam jeste cas ale nevim jestli bych byla schopna se s nim rozloucit. Je to prece moje miminko :(. Na plodovku bych urcite chtela. Aspon abych vedela co me ceka. Dekuji vam moc :srdce:
A vam take drzim palce, at se vam vede dobre :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
21.9.22 16:28
@Elza2 píše:
@misulinka27
Ja mimco uz take citim. Jsem ve 20. TT, takze mam jeste cas ale nevim jestli bych byla schopna se s nim rozloucit. Je to prece moje miminko :(. Na plodovku bych urcite chtela. Aspon abych vedela co me ceka. Dekuji vam moc :srdce:
A vam take drzim palce, at se vam vede dobre :kytka:

Dekujeme :andel: vám také. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
12.10.22 11:17

Tak jak jsme dopadli… Dva tydny jsme cekali na geneticke vysetreni, na ktere nam prd rekli. Pani doktorka se nas rovnou zeptala jestli chci podstoupit amniocentezu. Celkove vysetreni bylo neprijemne ale zadne komlikace jsem nastesti nemela :-). Podstoupila jsem ho v Praze v Genetu. Byla jsem tam strasne moc spokojena. Mohu jen doporucit :*!!
Nicmene za 48hodin jsem se dovedela prvni vysledky na 4 nejcastejsi trizomie. Vysledky byly v poradku 🙂. Vysetreni na cystickou fibrozu bylo statimove vysetreno-do tydne a take v poradku. Dnes jsem mi sdelili, ze miminko ma normalni vyvoj :dance: :dance:. Pred 2 dny jsem podstoupila kontrolni UZ po plodovce a cysty uz pan doktor nenasel, ledvinove panvicky maji normalni velikost a hyperechogenni klicky uz jsou zobrazeny jen mirne 😊. Tak mam radost :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
12.10.22 12:56
@Elza2 píše:
Tak jak jsme dopadli… Dva tydny jsme cekali na geneticke vysetreni, na ktere nam prd rekli. Pani doktorka se nas rovnou zeptala jestli chci podstoupit amniocentezu. Celkove vysetreni bylo neprijemne ale zadne komlikace jsem nastesti nemela :-). Podstoupila jsem ho v Praze v Genetu. Byla jsem tam strasne moc spokojena. Mohu jen doporucit :*!!
Nicmene za 48hodin jsem se dovedela prvni vysledky na 4 nejcastejsi trizomie. Vysledky byly v poradku 🙂. Vysetreni na cystickou fibrozu bylo statimove vysetreno-do tydne a take v poradku. Dnes jsem mi sdelili, ze miminko ma normalni vyvoj :dance: :dance:. Pred 2 dny jsem podstoupila kontrolni UZ po plodovce a cysty uz pan doktor nenasel, ledvinove panvicky maji normalni velikost a hyperechogenni klicky uz jsou zobrazeny jen mirne 😊. Tak mam radost :dance:

Super zpráva :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky