Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Šestileťák se nestydí. Pije i z růžové flašky, když má žízeň. Myjeme ho ještě my, aspoň pak nemusím vytírat koupelnu. Ale plánuju mu tuto činnost již zcela přenechat.
Mám dcery, synovi je rok. A ten teda růžový věci svých sester miluje ![]()
Umýt se zvládají dávno, mladší jsou čerstvě 4. Intimních partií se nedotýkáme bez souhlasu
I tomu nemenšímu říkám, že jdem přebalovat.
S tou flaškou by mě naštval
Ale znám to, dobře to znám
Nejstarší je v nějaký předpubertě, mladší se opičí, no už aby začala škola a školka ![]()
Snažím se těmhle situacím předcházet a myslet hooodně dopředu. Ideálně za roh
Hodně se dopředu domlouváme, a pak na prostě smůlu ![]()
Doma bych se zeptala, jestli mu nevadí růžová láhev. Kdyby řekl, že jo, modrou si nese sám
Zrovna pití bych byla ochotná i koupit. Ale těžko budeš předjímat každej momentální rozmar. Ono taky když mě doma nevnímá, pak se diví, tak prostě smůla
Takhle od stolu je to výrazně jednodušší ![]()
Přemýšlím, co bych dělala někde v přírodě, kdyby se mi odmítaly napít z klučičí láhve.
@Fiducia píše:
Mám dcery, synovi je rok. A ten teda růžový věci svých sester miluje
Umýt se zvládají dávno, mladší jsou čerstvě 4. Intimních partií se nedotýkáme bez souhlasuI tomu nemenšímu říkám, že jdem přebalovat.
S tou flaškou by mě naštvalAle znám to, dobře to znám
Nejstarší je v nějaký předpubertě, mladší se opičí, no už aby začala škola a školka
Snažím se těmhle situacím předcházet a myslet hooodně dopředu. Ideálně za rohHodně se dopředu domlouváme, a pak na prostě smůlu
Doma bych se zeptala, jestli mu nevadí růžová láhev. Kdyby řekl, že jo, modrou si nese sámZrovna pití bych byla ochotná i koupit. Ale těžko budeš předjímat každej momentální rozmar. Ono taky když mě doma nevnímá, pak se diví, tak prostě smůla
Takhle od stolu je to výrazně jednodušší
Přemýšlím, co bych dělala někde v přírodě, kdyby se mi odmítaly napít z klučičí láhve.
No jako on s tím donedávna neměl sebemenší problém. To až teď ![]()
Jo, těch šest let je tak ta doba, kdy už dbají na svou intimitu.
Pokud dítě potřebuje pomoc, dozor, ošetření, dělá to u nás rodič stejného pohlaví.
Kdyby dělali děti scénu, že nebudou pít s takové nebo makové lahvičky, tak by holt byly o žízni. To bych si s nimi velmi rychle vyřikala.
U nás tudle kluk valil na příměšťák s Frozen pláštěnkou ségry, protože si pako svojí zapomněl mimo domov. Jeho blbost. ![]()
Pětiletý by pít z růžový flašky nechtěl taky. Ještě minuly rok by mu to bylo jedno. Zatím se nestydi, ale klidně by mohl. Neublizilo by mu to. On je nejradši nahatej, což je v pořádku, ale ne úplně všude.
Ohledně hygieny má teď období, kdy se půl roku chce mýt jen s tátou. Nikdo jinej nesmí. Nevadí mi to. ![]()
@Terte píše:
No jako on s tím donedávna neměl sebemenší problém. To až teď
To zas přejde. A přijde něco jiného
Dcera se teď stydí před lidmi. Je velice plachá, sociálně neobratná. Poslední dobou se pořád ptá, jestli něco není divný. Jít na prohlídku zámku, koupit si zmrzlinu… No už z ní celkem kvetu
![]()
Můj devítileťák se zatím tímhle stylem nestyděl. Flaška je mu upřímně jedno, jestli je růžová, zelená nebo s jednorožcem, intimní partie si myje sám, ale že by se před námi schovával, to vůbec. Kamarádky stejně starý syn si klidně půjčil ségry růžové kroksy, když svoje utopil. A čůrají vedle sebe jako kingové
Takže ne, tohle neznám. Šestiletá dcera je trochu diskrétnější, třeba dbá na zavření dveří na wc a když se převléká, zaleze si do pokoje, ale kluci fakt ne ![]()
@Fiducia píše:
To zas přejde. A přijde něco jinéhoDcera se teď stydí před lidmi. Je velice plachá, sociálně neobratná. Poslední dobou se pořád ptá, jestli něco není divný. Jít na prohlídku zámku, koupit si zmrzlinu… No už z ní celkem kvetu
![]()
Jéé, to mi připomnělo dceru, ta měla docela nedávno období „a nevadí?“ Cokoli udělala, nedejbože jí někdo řekl, že něco nemá dělat, tak hned „a nevadí to?“ „fakt to nevadí?“ Byli jsme z ní běsný. Ne, miláčku, fakt nevadí, že sis kápla zmrzlinu na tričko. NE? OPRAVDU NE! Jsme si s manželem připadali, jak když jí doma nějak cepujeme nebo nepřiměřeně trestáme a ona je jak uzlíček neštěstí
Což samozřejmě nebyla pravda ![]()
@Fiducia píše:
A když omdlej, tak je tam nechám![]()
ale jo klidně oni se zvednou a přijdou
tak jednoduchý to mít nebudeš
@ka2ka píše:
ale jo klidně oni se zvednou a přijdoutak jednoduchý to mít nebudeš
Uf tak dobrý
Určitě by mi chyběly ![]()
Mám čerstvě kluky 8 a 6 a nestydí se ani jeden. Co se týče barvy flašky, tak to by mohli zkusit vymýšlet jen jednou ![]()
Hezký den, ráda bych se zeptala- náš syn má teď 6 let. A začal se stydět. Udělali jsme kompromis že intimní partie si může umývat sám ale fakt důkladně ( měl tam nějaký zdravotní problém ).
Venku jde ke stromu nebo tak..jenže třeba včera nám malém skolaboval protože se NECHTĚL napít z růžové flašky🤦♀️ měli jsme jí sebou.. ale ty tiátry co občas vzhledem ke stydlivosti dělá jsou fakt někdy na ránu😂 jak to máte vy u vašich dětí?