Stydí se vaši malí chlapci?

Terte
17.8.21 12:19

Stydí se vaší malý chlapci?

Hezký den, ráda bych se zeptala- náš syn má teď 6 let. A začal se stydět. Udělali jsme kompromis že intimní partie si může umývat sám ale fakt důkladně ( měl tam nějaký zdravotní problém ).
Venku jde ke stromu nebo tak..jenže třeba včera nám malém skolaboval protože se NECHTĚL napít z růžové flašky🤦‍♀️ měli jsme jí sebou.. ale ty tiátry co občas vzhledem ke stydlivosti dělá jsou fakt někdy na ránu😂 jak to máte vy u vašich dětí?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
17.8.21 12:21

Šestileťák se nestydí. Pije i z růžové flašky, když má žízeň. Myjeme ho ještě my, aspoň pak nemusím vytírat koupelnu. Ale plánuju mu tuto činnost již zcela přenechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
17.8.21 12:33

Mám dcery, synovi je rok. A ten teda růžový věci svých sester miluje :lol:
Umýt se zvládají dávno, mladší jsou čerstvě 4. Intimních partií se nedotýkáme bez souhlasu :nevim: I tomu nemenšímu říkám, že jdem přebalovat.
S tou flaškou by mě naštval :mrgreen: Ale znám to, dobře to znám :roll: Nejstarší je v nějaký předpubertě, mladší se opičí, no už aby začala škola a školka :mrgreen:
Snažím se těmhle situacím předcházet a myslet hooodně dopředu. Ideálně za roh :mrgreen: Hodně se dopředu domlouváme, a pak na prostě smůlu :oops:
Doma bych se zeptala, jestli mu nevadí růžová láhev. Kdyby řekl, že jo, modrou si nese sám :jazyk: Zrovna pití bych byla ochotná i koupit. Ale těžko budeš předjímat každej momentální rozmar. Ono taky když mě doma nevnímá, pak se diví, tak prostě smůla :cert: Takhle od stolu je to výrazně jednodušší :mrgreen:
Přemýšlím, co bych dělala někde v přírodě, kdyby se mi odmítaly napít z klučičí láhve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27634
17.8.21 12:47

@Fiducia prd měli by žízen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terte
17.8.21 12:49
@Fiducia píše:
Mám dcery, synovi je rok. A ten teda růžový věci svých sester miluje :lol:
Umýt se zvládají dávno, mladší jsou čerstvě 4. Intimních partií se nedotýkáme bez souhlasu :nevim: I tomu nemenšímu říkám, že jdem přebalovat.
S tou flaškou by mě naštval :mrgreen: Ale znám to, dobře to znám :roll: Nejstarší je v nějaký předpubertě, mladší se opičí, no už aby začala škola a školka :mrgreen:
Snažím se těmhle situacím předcházet a myslet hooodně dopředu. Ideálně za roh :mrgreen: Hodně se dopředu domlouváme, a pak na prostě smůlu :oops:
Doma bych se zeptala, jestli mu nevadí růžová láhev. Kdyby řekl, že jo, modrou si nese sám :jazyk: Zrovna pití bych byla ochotná i koupit. Ale těžko budeš předjímat každej momentální rozmar. Ono taky když mě doma nevnímá, pak se diví, tak prostě smůla :cert: Takhle od stolu je to výrazně jednodušší :mrgreen:
Přemýšlím, co bych dělala někde v přírodě, kdyby se mi odmítaly napít z klučičí láhve.

No jako on s tím donedávna neměl sebemenší problém. To až teď :roll:

• Citovat
  • Upravit
33005
17.8.21 12:57

Jo, těch šest let je tak ta doba, kdy už dbají na svou intimitu.
Pokud dítě potřebuje pomoc, dozor, ošetření, dělá to u nás rodič stejného pohlaví.

Kdyby dělali děti scénu, že nebudou pít s takové nebo makové lahvičky, tak by holt byly o žízni. To bych si s nimi velmi rychle vyřikala.
U nás tudle kluk valil na příměšťák s Frozen pláštěnkou ségry, protože si pako svojí zapomněl mimo domov. Jeho blbost. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
17.8.21 13:02
@ka2ka píše:
@Fiducia prd měli by žízen

A když omdlej, tak je tam nechám :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
17.8.21 13:09

Pětiletý by pít z růžový flašky nechtěl taky. Ještě minuly rok by mu to bylo jedno. Zatím se nestydi, ale klidně by mohl. Neublizilo by mu to. On je nejradši nahatej, což je v pořádku, ale ne úplně všude.
Ohledně hygieny má teď období, kdy se půl roku chce mýt jen s tátou. Nikdo jinej nesmí. Nevadí mi to. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
17.8.21 13:13
@Terte píše:
No jako on s tím donedávna neměl sebemenší problém. To až teď :roll:

To zas přejde. A přijde něco jiného :zed: Dcera se teď stydí před lidmi. Je velice plachá, sociálně neobratná. Poslední dobou se pořád ptá, jestli něco není divný. Jít na prohlídku zámku, koupit si zmrzlinu… No už z ní celkem kvetu :oops: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.8.21 13:58

Můj devítileťák se zatím tímhle stylem nestyděl. Flaška je mu upřímně jedno, jestli je růžová, zelená nebo s jednorožcem, intimní partie si myje sám, ale že by se před námi schovával, to vůbec. Kamarádky stejně starý syn si klidně půjčil ségry růžové kroksy, když svoje utopil. A čůrají vedle sebe jako kingové :mrgreen: Takže ne, tohle neznám. Šestiletá dcera je trochu diskrétnější, třeba dbá na zavření dveří na wc a když se převléká, zaleze si do pokoje, ale kluci fakt ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.8.21 14:01
@Fiducia píše:
To zas přejde. A přijde něco jiného :zed: Dcera se teď stydí před lidmi. Je velice plachá, sociálně neobratná. Poslední dobou se pořád ptá, jestli něco není divný. Jít na prohlídku zámku, koupit si zmrzlinu… No už z ní celkem kvetu :oops: :hug:

Jéé, to mi připomnělo dceru, ta měla docela nedávno období „a nevadí?“ Cokoli udělala, nedejbože jí někdo řekl, že něco nemá dělat, tak hned „a nevadí to?“ „fakt to nevadí?“ Byli jsme z ní běsný. Ne, miláčku, fakt nevadí, že sis kápla zmrzlinu na tričko. NE? OPRAVDU NE! Jsme si s manželem připadali, jak když jí doma nějak cepujeme nebo nepřiměřeně trestáme a ona je jak uzlíček neštěstí :P Což samozřejmě nebyla pravda :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
17.8.21 14:27

@unuděná jejej, takže nejsme sami? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27634
17.8.21 15:11
@Fiducia píše:
A když omdlej, tak je tam nechám :oops: :mrgreen:

ale jo klidně oni se zvednou a přijdou :mrgreen: tak jednoduchý to mít nebudeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
17.8.21 15:21
@ka2ka píše:
ale jo klidně oni se zvednou a přijdou :mrgreen: tak jednoduchý to mít nebudeš

Uf tak dobrý :mrgreen: Určitě by mi chyběly :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
17.8.21 16:46

Mám čerstvě kluky 8 a 6 a nestydí se ani jeden. Co se týče barvy flašky, tak to by mohli zkusit vymýšlet jen jednou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí