Výživné na syna 5let

182
15.8.21 18:34

Výživné na syna 5let

Ahojky, chci se jen tak zběžně zeptat, zda mám nárok na zvýšení výživného na syna je mu 5let, otec platí 3100,– z toho jde 700,– na školku,200,– na různé školkové akce výlety atd, občas je to i více. A co se týče mimořádných výdajů atd není otec schopen na cokoliv přidat i když se ho zeptám, nikdy nedá ani Kč na víc. Já za syna utratim poměrně o dost více (což mi nevadí) ale nepřidá ani na oblečení když je potřeba jednou max dvakrát do roka nakoupit tím myslím třeba na zimu a na léto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35774
15.8.21 18:37

To přece záleží na jeho platu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
15.8.21 18:39

:hug: Bohužel sis udělala dítě s úplným vocasem, takhle se rodič k dítěti nemá chovat. Dávat na dítě nutný minimum a ještě s kyselým xichtem, to je teda taťka roku.

Obávám se ale, že pokud se nějak rapidně nezvedly náklady na výchovu, potažmo ex nedostal v práci přidáno, asi z toho nic nebude. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.21 18:42

Tak k tomu je potřeba asi doplnit, jaké má tvůj ex příjmy.. Já na dítě 12 let už 7 let dostávám 2000 Kč plus otec dobrovolně 2× do roka podle 5000 na kroužky. Kdybych to řešila přes soud, asi dostanu víc (i když.. Ex je sociální pracovník, takže příjem nic moc a ještě má další dítě), ale mně zvýšení o pár korun za to nestojí.. Když to není otci blbé, že své dítě živí jen minimálně.. Mé dítě kvůli tomu nestrada, zaopatrim si ho dostatečně sama.

• Citovat
  • Upravit
12895
15.8.21 18:55

Taky záleží na tom, kolik má plat. Jestli třeba okolo 20 tisíc, tak o moc víc v tuto chvíli nedostaneš. I když je to směšné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
15.8.21 19:30

Holky, můžete mi říct, jak můžete soudit ze ta částka je málo? Když nevíme okolnosti? Jaké mate náklady na bydlení? Pokud bych neplatila hypo a třeba leasing na auto tak by mi přišlo na 5 létě dítě tohle adekvátní výživné(pokud tedy nemá příjem 40tisic..proč se vám částka zda mala? Sama mam dítě, ale teda rozhodne jen za nej takovou částku neutratim a to máme značkové věci apod..tak nevim proč hned berete tuto částku jako nízkou když to má sloužit pro dítě a neznáme poměry maminky :-)..mě teda chlap platit na dítě 3100 tak mi v podstatě pokryje veškeré náklady za mesic..samozřejmě by se mely promítnout i náklady na bydlení ale pokud třeba při rozvodu ještě manžel nechal ženě (nebo ho žena vyplatila)bydlení apod a platí se pouze inkaso tak mi to přijde fér..prosím neutocte na mě, jen mi přijde, ze by dnes každá chtěla 5 tisíc a výš a tatínek aby se ideálně nestaral co s tím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
15.8.21 19:36

@NicknackEK jo jo přesně tak, a nejlepší když ještě maminka má nového přítele se kterým žije a ráda by vykasirovala co nejvíce jde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
15.8.21 19:41
@Mkilus píše:
@NicknackEK jo jo přesně tak, a nejlepší když ještě maminka má nového přítele se kterým žije a ráda by vykasirovala co nejvíce jde :D

Nevim, jestli to mam chápat jako ironii :P :P..jen nechápu, co je na takovém vyzivnem “směšné” pokud otec alespoň trochu pečuje..👌🏻Pokud bych to tak měla brát tak náklady na 3 děti jsou třeba 13tisic a ještě je to směšná částka?? Já nevim, jsem z docela dobre situované rodiny, mam kolem sebe ale i lidi s příjmem 40tisic (dohromady oba dva čistého) a mají 2 děti, jezdí po dovolených, zaplatí úvěr a ještě většinou 20tisic ušetří..a rozhodne bych neřekla ze jsou to nejake “socky”..místo normálního argumentu jsem dostala tohle a možná mě to díky tomu utvrzuje v tom, ze mam pravdu :-)..když neznáme poměry paní a jejího ex ale hned řekneme ze 3100 je směšné málo a pomalu ze by se mel stydět, tak pardon ze mi to trochu zavání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
15.8.21 19:43
@NicknackEK píše:
Holky, můžete mi říct, jak můžete soudit ze ta částka je málo? Když nevíme okolnosti? Jaké mate náklady na bydlení? Pokud bych neplatila hypo a třeba leasing na auto tak by mi přišlo na 5 létě dítě tohle adekvátní výživné(pokud tedy nemá příjem 40tisic..proč se vám částka zda mala? Sama mam dítě, ale teda rozhodne jen za nej takovou částku neutratim a to máme značkové věci apod..tak nevim proč hned berete tuto částku jako nízkou když to má sloužit pro dítě a neznáme poměry maminky :-)..mě teda chlap platit na dítě 3100 tak mi v podstatě pokryje veškeré náklady za mesic..samozřejmě by se mely promítnout i náklady na bydlení ale pokud třeba při rozvodu ještě manžel nechal ženě (nebo ho žena vyplatila)bydlení apod a platí se pouze inkaso tak mi to přijde fér..prosím neutocte na mě, jen mi přijde, ze by dnes každá chtěla 5 tisíc a výš a tatínek aby se ideálně nestaral co s tím

Já tedy nevím, ale když si vezmu, když syn měl 5 let a co jsem za něj vydala, tak rozhodne 3100 není žádná pálka. Když si vezmeš jídlo, oblečení, školku, léky, potřeby dítěte, tak rozhodně se za rok a vyděleno počtem měsíců dostanu na částku mnohem vyšší než 6500/mesic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.8.21 19:59
@NicknackEK píše:

Je videt, ze sis vydaje na dite nikdy nepocitala.
Ja jo a naskace to slusne, a to beru opravdu jen nezbytne veci. Ale musis tam pocitat fakt vse.

Navic to nejde brat napul, ale pomerove podle prijmu a podilu pece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
15.8.21 20:12

@NicknackEK Nezlob se na mě, ale máme nízké náklady na ybdlení(hypotéku nepočítám, to je naše rozhodnutí), ale i tak platíme 1200 na osobu na energie, dojezd do škol-500 měsíčně, obědy ve škole, 800 za měsíc(zakladatelka má náklady na školku 700). Platby za různé maličkosti ve škole 500 měsíčně. Už jsem na zhruba částce toho jejího výživného a to moje děti nejedly, chodí nahé a nemají žádné zájmy(což u pětiletého tak nevadí, ale u starších je to problém).
Mimochodem pokud jde o to oblečení, tak potřebují dvoje bory do školy(jedny na tělocvik a jedny přezůvky), co půl roku nové, noha roste. Na každou sezónu potřebuji i nové boty minimálně jedny(jaro létro podzim zima), budu z levmého kraje a pořídím jim křusky za v průměru 800, moc kvalitní to nebude, ale nebudeme si vyskakovat. To jsou 400 měsíčně za fakt základní obutí nízké kvality. Tyhle levné křusky nic nevydrží, takže radši přidáím stovku za měsíc, kdyby se to rozpadlo.
Občas je nějaká ta rýma a potřeba lék, dáme v průměru 100 měsíčně, snad toho dostaneme dost s nízkými doplatky.
Tak oblečení zimní bunda, když koupím větší jarní, vydrží třeba i jaro podzim, než z toho vyroste, pár kalhot, trička, nějakou tu mikinu, Když každý měsíc koupím dva kusy oblečení a to u dítěte fakt není moc, je potřeba i spodní prádlo a ponožky, tak vezmeme 500 za měsíc, síce to dítě bude střídat pár kusů oblečení, ale musíme šetřit.
Ještě jsme nejedli, ale v týdnu máme obědy, možná by se v týdnu nemuselo večeřet, když je oběd ve škole. No ale nejsme sociální případy že, dáme dětem i snídani a večeři, na svačinu kašlem, to už bychom příliš zatížili rozpočet. Takže se vejdeme do 1500 na dítě, moc zdravé to nebude, ale jsme chudí a dítě moc nejí.
Takže já mám 5600, dost levné bydlení, když je nájem, tak si připočti dalších několik tisíc a to si myslím, že podle výpočtů nutím dítě nosit minimální počet bot, docela ho trápím hlady a nezapočítala jsem drogerii.
Nevím, kde bereš svoje částky na dítě, ale nepřijde mi to reálné, protože to, co jsem napočítala já, je fakt na hranici sociálního případu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
15.8.21 20:30
@NicknackEK píše:
Já nevim, jsem z docela dobre situované rodiny, mam kolem sebe ale i lidi s příjmem 40tisic (dohromady oba dva čistého) a mají 2 děti, jezdí po dovolených, zaplatí úvěr a ještě většinou 20tisic ušetří..a rozhodne bych neřekla ze jsou to nejake “socky”

No, u nás by z toho příjmu rodina neušetřila, u nás je běžné dát měsíčně 20 000 jen za bydlení (nájem, nebo hypotéka+energie). Čtyřčlenná rodina projí tak 12-15 tisíc. Státní školka u nás 1 500 měsíčně. Pak nějaké oblečení, kosmetika,… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
15.8.21 21:17

Dobry vecer, nechci nejak rypat, o to mi vubec nejde. Ale chtela bych se zeptat, proc by se k nakladum na dite mel pripocist najem nebo hypoteka? Protoze tam dite bydli, potrebuje prostor, proto se plati vetsi byt? Rovnaky naklad muze mit predse i otec ditete. Taky potrebuje otec ditete vetsi byt, protoze tam dite travi nejake vikendy v mesici, vanoce, prazdniny. Taky si o vikendu dela u otce domaci ukoly a podobne, ne? Bavime se samozrejme o pripadu, kdy se otec normalne styka a bere si deti/dite k sobe. Nebo kdyz je u otce, tak staci garsonka, tech par dnu to nejak prezije, ale u matky potrebuje vetsi byt, na placeni ktereho (najem, hypoteka) se ma podilet i otec? Kdyz mam napr. hypoteku 13 tis na 3kk byt, to mam pulku pripocist na naklady pro dite? At mi nejakou cast zaplati otec? Kdyby otec argumentoval stejnym argumentem, mam mu rict, ze jemu staci mensi byt, protoze u neho je dite jen 5 dni v mesicu a maly prostor vydrzi? Nejake veci do skoly (kdyz potrebuje delat o vikendu) at pise na zemi? Dekuji predem za odpoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.8.21 21:24
@agus121 píše:
Dobry vecer, nechci nejak rypat, o to mi vubec nejde. Ale chtela bych se zeptat, proc by se k nakladum na dite mel pripocist najem nebo hypoteka? Protoze tam dite bydli, potrebuje prostor, proto se plati vetsi byt? Rovnaky naklad muze mit predse i otec ditete. Taky potrebuje otec ditete vetsi byt, protoze tam dite travi nejake vikendy v mesici, vanoce, prazdniny. Taky si o vikendu dela u otce domaci ukoly a podobne, ne? Bavime se samozrejme o pripadu, kdy se otec normalne styka a bere si deti/dite k sobe. Nebo kdyz je u otce, tak staci garsonka, tech par dnu to nejak prezije, ale u matky potrebuje vetsi byt, na placeni ktereho (najem, hypoteka) se ma podilet i otec? Kdyz mam napr. hypoteku 13 tis na 3kk byt, to mam pulku pripocist na naklady pro dite? At mi nejakou cast zaplati otec? Kdyby otec argumentoval stejnym argumentem, mam mu rict, ze jemu staci mensi byt, protoze u neho je dite jen 5 dni v mesicu a maly prostor vydrzi? Nejake veci do skoly (kdyz potrebuje delat o vikendu) at pise na zemi? Dekuji predem za odpoved.

Je to naklad na bydleni, nekde to dite bydlet musi.
O velikost bytu asi tolik nejde.
Muzes to rozpocitat podle poctu dni, kde je u matky a kdy u otce, pokud to chces mit uplne presne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
15.8.21 21:29

@Lucie_Sx Takze tam spada i ta hypoteka? To vazne ma chlap povinnost prispivat i na tu hypoteku? To by me v zivote nenapadlo. Takze cim vic dnu je dite u matky (mene dnu o otce), tym ma matka vetsi naklad ma bydleni pro dite a proto by mel chlap na hypoteku prispivat vic. To je dobre vymyslene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí