Stydím se, ale nevím

veselabaculka
23.10.10 12:35

Stydím se, ale nevím

Ahojky, je mi to trapné. doteď jsem kupovala hotové přesnídávky a zeleni.s masem, ale ráda bych to zkusila doma. Můžete mi prosím poradit, ale úplně jak pro tupce:-))Díky moc. A skleničky od kupovaných si necháváte na ty dělané doma?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Caty
23.10.10 12:39

AHojky, nemáš se za co stydět. Někdo dokonce doporučuje jen skleničky, víš co v nich je a z čeho je to dělané. To u kupované zeleniny a masa pokud nemáš spešl někoho super, nevíš.
Uvař brambůrek a mrkvičky, dej malinko máslíčka, ne margarín, nebo oliv. olej a rozmixuj nebo rozdť vidličkou, podle stáří.
Místo brambor můžeš dát ryží, dej třeba kousek masíčka, cuketku a taky rozmělni.receptů najdeš hodně na netu,

• Citovat
  • Upravit
11502
23.10.10 12:41

Ahoj, tak ty skleničky si nechávám a vařím do nich. Přesnídávky dělám tak, že buď ovoce rozmixuju a dám rovnou do skleničky a do mrazáku a nebo k němu přidám trochu smetany, ale to spíš dělám jako dřeň, pro dítě ne. No a příkrmy - uvařím maso se zeleninou a přílohou,může být i bez a rozmixuju, když byl malej a nejedl kousky, tak jsem mixovala hodně, teď mixuju jen krátce, aby nebyly kusy moc velký, to je celý a polívky klasika, akorát bez ochucení a omáčky jsem zatím nedělala. Jinak tak jak vaříš Vám (nevím teda kolik dítku je) ale skoro to samé jemu, ale bez ochucovadel a koření. Zatím vařím maso, zeleninu, rýži, brambory, těstoviny, nic víc, jo a ještě krupicovou kaši, kterou mu ochutím přesnídávkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
23.10.10 12:42

Ahoj jednoduché je uvařit brambory,květák já vařila v kojenecké vodě poté rozmačkat nebo rozmixovat.přidáváš cokoli není to složité,i masíčko kuře,králík zvlášt ve vodě.Je to neochutíš,pro chut a zjemnění jsem přidala trochu UM mléčka.A do skleniček jsem dávala ale jen do druhého dne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
23.10.10 12:43

ahoj, tak způsobů je více. Někdo prostě uvaří celé jídlo, polévku, atd. a zmrazí. Někdo mrazí uvařené druhy zeleniny a maso každé zvlášť a pak to tahá z mrazáku a míchá. někdo vaří každý den čerstvé.

Já praktikuji ten druhý způsob. Uvařím po 100g brambory s mrkví, rozmačkám (70g brambor + 30g mrkve), pak vařím jednotlivé druhy zeleniny zvlášť opět po 100g a mixuji nebo mačkám, tyhle porce uchovávám ve skleničkách od 125g přesnídávek (první lžička Hami například, takovéhle skleničky) dál vařím a mixuji maso s tím vývarem po 40g porcích do tvořítek. Ve tvořítkách mám i dýni, došly skleničky :-)
Večer vyndám do lednice bram-mrkvovou skleničku, kostku masa a dvě nějaké zeleniny, druhý den v poledne to smíchám. Zbyde většinou část jedné zeleniny ještě ve skleničce, takže další den vyndám jednu jinou skleničku (+ maso, bram-mrkev) a smíchám s tím zbytekm. Déle jak dva dny rozmrazené neuchovávám.
Těstoviny sekám, když si vzpomenu, uvařené ten den čerstvé, rýži jsem ještě nezkoušela, máme problém s kousky.
Jo a do každého oběda kávovou lžičku oliv. oleje.

Příspěvek upraven 23.10.10 v 12:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
23.10.10 12:44

Ahoj!

Oběd jsem si dělala buď čerstvý a nebo max. tak, aby zůstal i na druhý den.

Vezmeš si hrnec, do něj dáš maso nakrájené na kousky, přidáš nějakou zeleninu (kousek nakrájené mrkve, brokolici…), přidáš přílohu, tzn. třeba nakrájené brambory nebo trochu rýže a dáš do vody vařit do měkka. Pak vezmeš ponorný mixér a rozmixuješ. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
23.10.10 12:51

Přijde mi, že to vaření nezabere moc času.
Můžeš si naporcovat do mražáku syrovou zeleninu (brokolici, mrkev, květák…apod.) nebo koupit už mraženou.

To stejné s masem. Koupíš čerstvé maso, naporcuješ na menší kousky a dáš zamrazit. Dávej pozor, aby jsi to v tom pytlíku neměla na sobě, jinak se k sobě přilepí a neoddělíš je. Hezky si to do něj naskládej, aby byly kousek od sebe.

Pak vždycky ten den vytáhneš kousek toho a toho, přidáš brambor, rýži a dohromady povaříš.
Na těstoviny pozor, ty jsou uvařené rychleji a byli by rozvařené, tak je vař zvlášť.

Neboj, časem to vychytáš. :wink:

Jo a dávej pozor, kolik tam necháváš vody před mixováním, aby to nebylo moc řidké nebo moc husté. Já jsem většinou trošku do hrnečku odlila a když bylo potřeba, tak jsem ji zpět dolívala.

Příspěvek upraven 23.10.10 v 12:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikynka86
23.10.10 12:52

Ahojky,
tak ja jenom varila doma,syn kupovane nejedl nikdy a ani ted nepolkne ani lzicku :)))
Neni se za co stydet,kazdy ma jiny naozr,ja jsem mela ten,ze budu varit a sklenickam ktere lezi i 2roky v obchode neverim.Radeji jsem delala vsechno cerstve a max.dva dny v lednicce.

Postup je jednoduchy,vsechnu zeleninu umyjes,oloupes,nakrajis a das varit ja davala varit i s masem.
Potom rozmixovala tycovym mixerem,davala do VIA poharku od Aventu,jsou super a nebyl nikdy problem.
Domaci presnidavky jsem taky delala.Ale na to jsou potreba klasicka sroubovaci vicka,to dnesni presnidavky uz nemaji,jen zn.Hello jde zasroubovat.
Presnidavky se totiz davaji zavarit do trouby :)

Jinak my meli zeleninu ze zahradky z chaty,takze bez hnojit a pesticidu.
Doporucuji se sklenicky,ale je to jen kvuli obsahu dusiku,ale ten od 6mesicu diteti nevadi…

Ja po precteni,co obsahuje ta „uzasna“ sklenicka celkem koukala.

Ale neber to spatne,kazdy ma jiny nazor :)

• Citovat
  • Upravit
10351
23.10.10 13:35

Nečetla jsmem, jestli to tu někdo psal..hkavně toho neudělej hned kvanta, nevíš, jestli ti to prcek bude jíst, často po skleničkách domácí odmítají. Nebo stačí jedna přísada, jedna zelenina, přes kterou taky nepojede vlak, u nás např.řepa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucka.Nes
23.10.10 13:41

Ahoj,já si vařila větší množství,dala to do kelímků po jogurtech a do mrazáku.

• Citovat
  • Upravit
5597
23.10.10 13:44

tak já si vařila obídky i na 14dní dopředu do mražáku, nechávala jsem si skleničky po příkrmech. do hrnce jsem dala (podle stáří dítěte) kuřecí maso, brambor (rýži, těstoviny), mrkev, květák, brokolici, hrášek, kukuřici, ve vodě jsem to uvařila do měkka, přilila trochu oliv. oleje, rozmačkala mačkadlem na bramborovou kaši, dala do skleniček, po vychladnutí do mražáku. každé ráno vytáhla, do oběda se to rozmrazilo a na oběd jsem to ohřála

ovocné jsem víc kupovala a nebo rovnou nastrouhala jabko s mrkví, nebo banán

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
23.10.10 13:47

me to odmita pokud to neni cerstve. tak kazdy den vezmu 2-3brambory jednu mensi mrkev a pul male cukety, vse oloupu a dam varit. pridavam jeden den maso, druhy den vlocky, dalsi den treba dyni, brokolici, rajce atd atd. povarim 15 minut nebo dvacet v dosti vody jinak je to huste a nechce to (vodu nevylivej v ni zustavaji vsechny vitaminy, maximalne prilejes a kdyz ji budes mit hooodne, nech dyl povarit at se vypari) a pak rozmixuj na hladkou kasicku, teda jestli je jeste mrne, my bysme meli uz zacit papat hustsi kase s kousky ale nechytam se :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
23.10.10 14:03

Ahoj. Já tak nějak kombinuju všechno :D .

V mrazáku mám syrové kuřecí prsní řízky nakrájené na jednotlivé porce, mrkev od mamky ze zahrádky oškrábanou a nakrájenou na kostičky, uvařený rozmixovaný květák, nakrájený syrový porek a koupený bio hrášek.

Pokud vařím doma, tak dám do parního hrnce mrkev, hrášek (když jsem měla mamčiny brambory tak i ty) a maso a uvařím to. Je to bez práce, jen zapnu parní hrnec, nastavím čas a on se pak sám vypne. Když nemám brambory od mamky, tak na sporáku uvařím jáhly (chystám se i na pohanku a těstoviny, ale zatím vedou jáhly, dělám z nich někdy i večer kaši). Pak do nádoby od ponorného mixéru dám vše uvařené z parního hrnce plus ty jáhly a rozmixuju. Přidám rozmrazený uvařený květák a všechno zamíchám. Nakonec přidám kávovou lžičku olivového oleje.

Jindy vařím polévku - zeleninovou, tj mrkev, brambor, porek, květák, hrášek. Nesolím, nijak neochucuju. I s tou vodou pak mixuju v mixeru (vody ale nesmí být moc).

Vařený hrášek teda loupu, páč ty jeho slupky se mi nedaří rozmixovat a Maruška se jimi dusí.

Jinak mám velkou zásobu skleniček, hlavně pokud chci být víc venku. Skleničky kupuju hlavně s takovým masem, které doma nevařím (telecí, jehněčí).

Na zamražování nebo i uchovávání příkrmů v lednici do druhého dne používám buď v horké vodě umyté skleničky od kupovaných příkrmů nebo Avent pohárky.

Moje zkušenost je, že mi časově i pracně vyjde skoro nastejno příkrm uvařit v parním hrnci než ho vyndat z mrazáku a rozmrazit - nejsem zastáncem používání mikrovlnky k těmto účelům a už ji ani nemáme ;) . Takže radši uvařím na dva dny a druhý den jen ohřeju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
23.10.10 14:09

Jestli můžu poradit, pokud je to dítě alespoň 6m a je schopné už třeba žižlat kukuřičné křupky nebo něco v celku, tak bych zkusila dát i třeba do měkka uvařenou mrkev v celku. Nebo brokolici, ta je po uvaření snadno rozžižlatelná nebo kus vařené brambory. Maso je teda potřeba mixnout, ale můžeš třeba udělat masíčko s rozmačkanou bramborou a dítěti vrazit zeleninku do ruky. Naučí se tak jíst kousky, samo si jídlo zpracovat, samo se krmit a takto na začátku je to pro něj obrovská zábava.

Jinak ale uvařit ve vodě, nesolit, neokořenit, trochu toho vývaru přidat, když mixuješ, aby to nebyla moc tuhá a suchá kejda.

Z příloh jsem dávala brambory, rýži, ale i pohanku, nebo jsem zahušťovala kukuřičnou kaší - polentou.
Mixovala jsem tyčákem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
23.10.10 14:12

hkac, můžu se zeptat, jak třeba doma ohříváte jídlo z předchozího dne? Jako polívku bych na sporáku ještě zvládla, ale co když třeba mám těstoviny s omáčkou hustou, to by se mi přilepilo :nevim: Nebo vařený brambor a řízek? Docela ráda bych zkusila nepoužívat mikrovlnku, ale mám pocit, že někdy bych ji neuměla nahradít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí