Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
1. zajdi na gynekologii, je potřeba vyloučit fyziologické příčiny.
2. uč se přijímat samu sebe a svoje tělo - často se stává že pokud se moc bojíš, tak se to právě takhle sevře. Vynech sexuologii, zamiř rovnou za nějakou psychoterapeutkou. Celkem efektivní by mohla být terapie zaměřená na práci s tělem. Adresář lidí co to umí najdeš zde
https://www.biosynteza.cz/…sychoterapii#…
3. partner se opravdu musí snažit s předehrou a s tím, aby si mu věřila. Respektive - ideální by bylo vykašlat se na průnik do pochvy a uspokojovat se rukama a ústy. Jak on tebe, tak ty jeho. Pomůže to uvolněnší, spojíš si ho s příjemným prožitkem a mnohdy je to mnohem zábevnější než nepovedené šup sem šup tam.
@Anonymní píše:
Ahoj dámy,
Jsme s přítelem spolu krátce a už proběhl nějaký ten pohlavní styk, jenze problém je, že nejvíc co jde, je 5 Cm, dál mé to hrozne bolí.. trápí mě to a myslím si, ze i přítele.. vždycky když má chuť, tak se na něco vymluvim.Mám tu šílenou bolest pretrpte nebo co
A u předchozích partnerů to bylo ok nebo tento je první partner?
Je to docela běžné a postupně to pujde lépe a lépe (pokud nemáš gynekologické problémy). Nesmí se to ale vzdát ze začátku a vyhýbat se tomu.
Co nějaký lubrikacni gel?
A svěřila ses s tím partnerovi, nebo se jen na něco vymlouváš před ním? Ono se taky může stát, že to partner dlouhodobě nedá, že si bude myslet, že s ním být nechceš a odmítáš ho. Svěřit se je základ, pak s tím můžeš začít něco dělat a pokud je partner aspoň trochu k něčemu, tak tě podpoří a bude vědět, že za to nemůže on, a můžete společně na tom postupně pracovat.
Pokud opravdu chceš s partnerem být tak jsi o tom sním musíš promluvit. Tyto výmluvy tipu bolavá hlava akorát způsobí víc problému ![]()
A když tak se víc uvolnit třeba si dát předtím vanu a pak použít lubrikant ![]()
A samozřejmě zajít ke svému gynekologovi není určitě na škodu
Ahoj, já mám asi podobný problém. Občas zažívám na začátku styku prudkou bolest ale v průběhu to přejde vždy přemýšlím co je dole špatně
nevíte co s tím?
.
Ahoj dámy,
Mám tu šílenou bolest pretrpte nebo co
Jsme s přítelem spolu krátce a už proběhl nějaký ten pohlavní styk, jenze problém je, že nejvíc co jde, je 5 Cm, dál mé to hrozne bolí.. trápí mě to a myslím si, ze i přítele.. vždycky když má chuť, tak se na něco vymluvim.