Styk dítěte otec ve vězení

1.11.22 17:12

Styk dítěte otec ve vězení

Dobrý den, mela jsem urceny styk ditete s otcem ale otce jiz opet zavreli do vezeni tak jsem se chtela zeptat zdali mam zajit na socialku nebo co delat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66470
1.11.22 17:24
@Drobisk 23 píše:
Dobrý den, mela jsem urceny styk ditete s otcem ale otce jiz opet zavreli do vezeni tak jsem se chtela zeptat zdali mam zajit na socialku nebo co delat?

a co bys chtěla řešit, chceš to dítě vozit do vězení na návštěvy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.22 17:28

Ano chce. Jsem povinná ho tam vozit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
1.11.22 17:32

Já se trošku obávám že právo dítěte na styk s otcem bude nad tvoje jestli musíš, ale nejlíp ti asi dopoví na OSPODu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21063
1.11.22 17:40
@Drobisk 23 píše:

Ano. Na víkendy. Je tam vězeňská herna pro děti vězňů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
1.11.22 17:40

Zde je to rozebráno.

@Drobisk 23 píše:
  • Citovat
  • Upravit
22569
1.11.22 17:42
@Drobisk 23 píše:
Dobrý den, mela jsem urceny styk ditete s otcem ale otce jiz opet zavreli do vezeni tak jsem se chtela zeptat zdali mam zajit na socialku nebo co delat?

Opět ve vězení? 8o Naopak bych se snažila styk omezit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16015
1.11.22 17:43

No ani omylem bych nevozila dítě na návštěvu za kriminálníkem do basy. :roll:
A může chtít jak chce!

Ani bych to na žádnej ospod řešit nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5879
1.11.22 17:52

Já bych to naopak řešila s opsodem, ale tak, že bych chtěla kontakt jemu zakázat s tím, že dítěti jakož to recidivista nedává dobrý příklad a jelikož se bere v úvahu nějaká mravní výchova, tak by myslím mohlo dojít k omezení. Jedno pochybení budiž, ale on je ZNOVU ve vězení. Na ospodu bych se zeptala, zda je to na zbavení rodičovských práv, pokud je opakovaně ve výkonu trestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.22 18:06

Zavřeli ho v roce 2018 když byli dceři dva roky byli jsme za nim párkrát na návštěve než měl návštěvy za sklem kvůli drogám ve vězení. Nakonec ho pustili v roce 2020 na půlce trestu a dostal podmínku na pět let. Dal k soudu úpravu styku aby mohl dceru vídat každý lichý víkend to mu soud umožnil I když jsem u soudu říkala že bere drogy a pokračuje dále v distribuci. Jelikož porušil podmínku tak ho teď odsoudili na pět let.. Dcera si na něj už zvykla a začala ho mít i ráda před tím k němu ani nechtěla ze začátku rozsudku styku takže ani nevím jak jí to říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
1.11.22 18:10
@Drobisk 23 píše:
Zavřeli ho v roce 2018 když byli dceři dva roky byli jsme za nim párkrát na návštěve než měl návštěvy za sklem kvůli drogám ve vězení. Nakonec ho pustili v roce 2020 na půlce trestu a dostal podmínku na pět let. Dal k soudu úpravu styku aby mohl dceru vídat každý lichý víkend to mu soud umožnil I když jsem u soudu říkala že bere drogy a pokračuje dále v distribuci. Jelikož porušil podmínku tak ho teď odsoudili na pět let.. Dcera si na něj už zvykla a začala ho mít i ráda před tím k němu ani nechtěla ze začátku rozsudku styku takže ani nevím jak jí to říct.

Očividně se změnit nechce, protože kdyby chtěl, alespoň kvůli dceři tak se snaží být ji dobrým příkladem.
Takže jak bylo řečeno, spíš se zajímej o zákazu styku. Dcera má 6 let, máte dost velkou šanci, že někde na ni čeká sice nevlastní táta ale o dost lepší než vlastní

• Citovat
  • Upravit
6121
1.11.22 21:11
@Fiveone píše:
Já bych to naopak řešila s opsodem, ale tak, že bych chtěla kontakt jemu zakázat s tím, že dítěti jakož to recidivista nedává dobrý příklad a jelikož se bere v úvahu nějaká mravní výchova, tak by myslím mohlo dojít k omezení. Jedno pochybení budiž, ale on je ZNOVU ve vězení. Na ospodu bych se zeptala, zda je to na zbavení rodičovských práv, pokud je opakovaně ve výkonu trestu.

No, kdyby se rodičovská práva odebírala podle toho, kdo je jakým příkladem, to by byly rázem děcáky s pořadníky. Naštěstí se tak neděje.

Ať je otec, jaký je, zakladatelka si s ním dobrovolně pořídila dítě a chtěla, aby on byl jeho otcem. Asi to nebyl před otěhotněním hotový Mirek Dušín. A jestli nebyl odsouzený za trestné činy namířené vůči jeho dítěti, fakt není důvod zbavovat ho rodičovských práv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6121
1.11.22 21:14
@smajlik345 píše:
Očividně se změnit nechce, protože kdyby chtěl, alespoň kvůli dceři tak se snaží být ji dobrým příkladem.
Takže jak bylo řečeno, spíš se zajímej o zákazu styku. Dcera má 6 let, máte dost velkou šanci, že někde na ni čeká sice nevlastní táta ale o dost lepší než vlastní

Dcera má otce, jakého má. Má otce, kterého jí vybrala máma. Ten otec, ať je to jinak paběrek, jaký je, se o ni evidentně zajímá a ona ho má ráda a je na něj zvyklá. Svému dítěti ten pán nic neudělal, proč by o něj ta holka měla přijít a nahradit ho nějakým jiným tatínkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80153
1.11.22 21:36
@SlečnaDahlia píše:
Dcera má otce, jakého má. Má otce, kterého jí vybrala máma. Ten otec, ať je to jinak paběrek, jaký je, se o ni evidentně zajímá a ona ho má ráda a je na něj zvyklá. Svému dítěti ten pán nic neudělal, proč by o něj ta holka měla přijít a nahradit ho nějakým jiným tatínkem?

já nevím, otec je feťák, může být pro dítě i nebezpečný - ve vězení sice nebezpečný není, ale potom,
a ještě holce může dát špatný příklad do života, znám holku - teda už zemřela, byla feťačka, měla syna, její matka měla kluka v péči, protože holka utekla k bezďákům a fetkám, ten syn se ve 14 letech k nim také přidal, utekl od babičky, a přidal se k té tlupě bezďáků - jak to s ním dopadlo, nevím - babička u nás pracovala, teď už je dávno v důchodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6121
1.11.22 21:53
@stinga píše:
já nevím, otec je feťák, může být pro dítě i nebezpečný - ve vězení sice nebezpečný není, ale potom,
a ještě holce může dát špatný příklad do života, znám holku - teda už zemřela, byla feťačka, měla syna, její matka měla kluka v péči, protože holka utekla k bezďákům a fetkám, ten syn se ve 14 letech k nim také přidal, utekl od babičky, a přidal se k té tlupě bezďáků - jak to s ním dopadlo, nevím - babička u nás pracovala, teď už je dávno v důchodu

Špatný příklad do života není, opravdu není důvod k odebrání rodičovských práv. K omezení styku od určité meze jo, ale i odebrání práv fakt ne. Stejně může syna svým vlivem k fetování dohnat hyperprotektivní matka nebo otec, terapeut v centru pro léčbu závislostí, proti kterým se bude děcko snažit revoltovat. Vzhledem k tomu, že byl otci přiznán styk, nejspíš nezávislý posuzovatel vyhodnotil, že tento otec dítěti nebezpečný není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna