Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Dobrý den,
potřebuju poradit jak by jste řešily mou situaci - děkuji předem za názory…
S otcem syna jsme rozvedení rok, syn teď půjde na těžkou plánovanou operaci, bude měsíc ležet doma poté, co ho propustí z nemocnice, otec trvá na tom, že ho bude chodit ke mě navštěvovat domů, ale já nechci, protože když jsem dovolila návštěvy syna u mne doma dřív, tak zde jen chodil a fotil, co je jinak, podle něj rozbité, špatně a pod, a to mi pak vyčítal v hádkách, hádky jsem utla, že se pobavíme u soudu, dal pokoj s návštěvami, ale teď zase začal, že bude za synem jezdit… - dům je napsaný na mě, budeme vyrovnávat jen věci, co zde opravil, mám přítele tomu se nelíbí, že by měl ex chodit ke mě domů navíc ex mne k sobě taky na kafe nezve, takže to hodlám rázně utnout dřív než by to začalo, jde mu jen o to, že si za synem přijde na hodinu hrát na tatínka a já platím chůvu, která mi bude pomáhat s péčí o syna a na tom se podílet nehodlá…řekne že je to můj problém…že mi jde jen o peníze.. kdyby se choval normálně byl se synem a věnoval se mu, neměl kecy, tak bych to i dovolila, i když příteli se jasně nelíbí, že by měl ex k nám chodit a já to chápu.. řešila by jste to nějak jinak? já totiž jiné řešení nevidím…děkuji za názory
Proč do toho taháš přítele? Tomu je po tom houby. Otec má na styk s dítětem právo a pokud je syn upoutaný na lůžko, tak byste oba měli vychladnout a v zájmu dítěte se chovat normálně.
@JancaS84 píše:
Co navrhnout videohovor? Jak často máte určený styk?
Nepřistoupí na videohovor píšou si blbiny na whatsup takže o této možnosti 100% ví proste chce ke mě domů prudit..styk je dohodou pouštět ho nemusím jen si připadám mizerně, že mu neumoznim starat se o syna ale normálně mu stačí vidět ho jednou měsíčně na sobotu a půl neděle takže fakt normálně zájem nemá..
@Janli píše:
Proč do toho taháš přítele? Tomu je po tom houby. Otec má na styk s dítětem právo a pokud je syn upoutaný na lůžko, tak byste oba měli vychladnout a v zájmu dítěte se chovat normálně.
Přítel u mě bydlí a já bych ho pustila jenže v tu ránu začne dělat problémy tak jako vždy…
Dítě má právo na otce, ale stejně tak vy máte právo na to nepustit ho do domu. Prostě bych si od lékaře nechala napsat papír, který bych mu mohla předat, v právní poradně bych si nechala napsat papír ohledně nepovinnosti vypuštění do domu a nabídla mu písemně(klidně SMS, ale ať je i důkaz, že nebráníte kontaktu), že po dobu jednoho měsíce může kdykoliv zavolat synovi nebo spolu můžou mluvit přes videohovor. Nevím jak je syn velký. Pokud je větší, mohou si i psát třeba přes messenger apod.. Ale pokud je takový, tak bych si prostě vyběhala papír, že dítě musí lezet(nebo pokud to máte ve zprávě, tak bych mu to okopírovala) a zašla bych do té právní poradny.
@Fiveone píše:
Dítě má právo na otce, ale stejně tak vy máte právo na to nepustit ho do domu. Prostě bych si od lékaře nechala napsat papír, který bych mu mohla předat, v právní poradně bych si nechala napsat papír ohledně nepovinnosti vypuštění do domu a nabídla mu písemně(klidně SMS, ale ať je i důkaz, že nebráníte kontaktu), že po dobu jednoho měsíce může kdykoliv zavolat synovi nebo spolu můžou mluvit přes videohovor. Nevím jak je syn velký. Pokud je větší, mohou si i psát třeba přes messenger apod.. Ale pokud je takový, tak bych si prostě vyběhala papír, že dítě musí lezet(nebo pokud to máte ve zprávě, tak bych mu to okopírovala) a zašla bych do té právní poradny.
Díky tohle mám vyřešené už dávno jen mě zajímala morální stránka věci jak by se zachovaly ostatní ženy.. rekla jsem mu ze za měsíc si ho muže vzít starat se o nej klidně týden sám a on napsal uvidíme takže normálně je fakt bez zájmu..
Měsíc je dost. A i když je otec evidentně kr. tén, tady bych vyšla vstříc - ale za jasných podmínek. Dohodnete se (já nevím, jednou či 2× týdně na hodinu - hlavně jak se to hodí vašemu režimu, ne že si vzpomene půl hodiny před) na jasných pravidlech. Žádný procházky po vašem domě, bude jen u syna, kdy budou mít prostor jen pro sebe, bude se chovat slušně, jednou něco zkusí a jde i za cenu toho, že byste musela volat policii. Poruší to - tak smůla. Příteli se to líbit nemusí, holt jde jen o návštěvu syna. Zkuste mu říct, že uvítáte ale, když v té době doma bude.
Nezaznělo tady nic o tom, co by si přál syn. Otce vidět? Nebo ho vidět nechce?
A kolik je synovi roků? A na jakou operaci půjde, že bude měsíc upoután na lůžko? A co dál, až bude moci chodit? Bude jo dál hlídat placená chůva?
Nevíme, co se stalo, že jste se rozešli. Nevíme, jak adekvátní část platu dává jako výživné. Třeba mu nezbyde už na to, aby přispěl na chůvu. Nebo má pocit, že platí tolik peněz, že se chůva dá bez potíží zaplatit. Že si fotil věci v bytě. Třeba z důvodu, aby se při dělení majetku nic nezatajilo. Vztahy jsou vypjaté, takže problémů bude dost.
Co na to tvůj přítel je úplně mimo misu… tomu je do toho **** a ty se zamysli jak by bylo tobě kdyby ti někdo zakazoval měsíc nevidět syna. Je to i jeho dítě, máte stejná prava. Mysli na dítě, úplně to nezní, že mají spatny vztah..
Chudak dite, ma rodice co se chovaji jako deti a pretahuji se o babovicku..
Jaky ma syn vztah se synem? Jestli dobry, tak bys mela byt rada, ze tata ma zajem ho videt, kor po takove operaci. Tyhle naschvaly si mezi sebou delate sami a kluk to odnese.. ![]()
A co mu přesně stanovit čas a zavřít pokoj popř. zavřít a zamknout části bytu (domu) kam nechcete, aby lezl. Vodu bych mu tam připravila předem. Myslím, že budeš ráda, když ležícího syna na chvilku někdo zabaví.
Ten měsíc, co by syn opravdu musel hodně ležet, bych mu v návštěvě nebránila, ale po dobu návštěvy by měl být u syna a nelézt po celém domě. Příťa ať jde v době, kdy otec navštěvuje syna, třeba chytat motýly, když ho to tak štve. Je tsm za 14 dní týden a bude si diktovat
Že on nezve svou ex je zcela mimo mísu. Tady jde o syna, aby měl i jinou možnost se s tátou vidět. Zvlášť jestli o to stojí. Až se uzdraví, můžete se dohodnout na něčem jiném. Ale teď bych opravdu nedělala dusno, aby syn necítil napětí. I jemu se v klidném prostředí bude lépe stonat.
Řekla bych
Hele Franto, kluk je po operaci, potřebuje i tátu, ale buď v klidu, jdi za ním do pokojíčku a užij si ho.
Chovej se slušně, to je pro kluka to nejlepší, co můžeš udělat, on potřebuje klid a pohodu.
A ty si na ten čas třeba pozvi kamarádku, mamku, před ní se třeba bude krotit.
A přítel ať jde za kámošem v tu dobu, co tam bude.
@Mika.ella1 píše:
Co na to tvůj přítel je úplně mimo misu… tomu je do toho **** a ty se zamysli jak by bylo tobě kdyby ti někdo zakazoval měsíc nevidět syna. Je to i jeho dítě, máte stejná prava. Mysli na dítě, úplně to nezní, že mají spatny vztah..
Měsíc ne syn bude schopny po 14 dnech se u nás normálně střídat..14 dni bude v nemocnici tam otec normálně smí 14 dni u mě doma a pak muže jet k otci