Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Já v tom teda nic rýpavého nevidím. To možná ty máš pocit, že má zapotřebí do tebe rýpat, ale jí jsi nejspíš úplně jedno a aby ti dokazovala svoje místo v rodině, to si fakt o sobě dost myslíš. Pouze vytváříš domněnky.
@hanka.br. Tak myslim si, ze poznámky i na to, ze kdyz jedeme treba na jedno misto, tak říci, ze - aby jste se tam nerozešli jak s Mončou.. a furt takove popichování.. ze to neni uplne OK
@hanka.br. píše: Více
si děláš kozy, ne??? jsou spolu sice krátce, ale jsou partneři, a tobě přijde ok jim tam házet pořád klacky pod nohy a kecy a komenty o - navíc ruzných- exkách?
Ne, dělá to schválně asi, to je blbý, musí se najít příčina, o tom to bude do budoucna…
Pokud se v její přítomnosti necítíš dobře, tak se vyhni kontaktu s ní. Řekni svému příteli, že o její společnost nijak zvlášť nestojíš a musela by ses zbytečně přetvařovat…
Nikdo tě nutit nemůže.
Kdysi jsem se zachovala úplně stejně, protože už to bohužel jinak nešlo. Návštěvu si užil i beze mě a byl oboustranný klid a pohoda. ![]()
Nač se zbytečně stresovat, když se jde zařídit po svém k prospěchu všech. ![]()
Mě by se to od ní též nelíbilo. Jsou to nemístné poznámky. Kolik vám je let? Záleží jak se umíš bránit. Já jsem „co na srdci, to na jazyku“ a byla bych s ní hotová raz dva
Nejlepší jsou otázky hned a na přímo. Nenech se shazovat zakomplexovanou holkou/ženou. Konfrontuj jí s tím, že se ti to nelíbí. Každý máme nějakou minulost..
@Lucy75 píše: Více
Já na to chtěla taky takhle nějak reagovat, ale pak jsem se podívala, kdo to psal…a darmo hrachem házet ![]()
Jak už tady někdo psal, tak ja bych si to líbit nenechala. Bud bych se snažila nejak důvtipne zareagovat, aby ji to došlo, anebo ji říct natvrdo, ze si své narážky na ex přítelkyně má strčit někde. Vyhýbat se neni řešení, protoze stejne se urcite ještě potkáte
Tak to jste v mém věku a žádné puberťačky. Už by mohla mít trošku rozumu co se patří a co ne ![]()
Schovávat se před ní nemá cenu. Tak či tak se jednou zase potkáte. Pokud nejsi stydlín a máš odvahu, tak jí to řekni narovinu.
Já bych jí předběhla, až by na něco přišla řeč. Zeptala bych se jí s úsměvem - a tam byl s Mončou, nebo to byla Jaruška? Ty to máš tak hezky zmapovaný…
Jestli jí to nedoklapne, tak je blbá jak tágo. Tyhle typy se cítí tak silné v těch kecech, že bych našla způsob, jak ji setřít, jednou pro vždy.
@Dn0712 píše: Více
Věř tomu, že nepotkáte…
Protože, když k sobě mají určití lidé až tak velkou vzájemnou averzi, tak se opravdu budou obě strany snažit vynaložit veškeré úsilí, aby se vyhnuly jakémukoliv přímému neboli osobnímu kontaktu. ![]()
A jak dlouho není s Mončou?
Já když potkala manžela, byli jsme krátce na to na akci s jeho přáteli a jeden tam taky neustále vzpomínal partnerovu bejvalku. Byli po rozchodu krátce a zjevně pořád doznívalo to, že byla roky součást jejich party
Mě to teda v tu dobu taky naštvalo, ale teď zpětně si říkám, že jsem to moc prožívala.
Mojí rodině taky trvalo, než si po rozchodu zvykli, měli mého ex strašně rádi. Ale zas teda byli natolik příčetní, aby se v tom nerejpali před mým novým partnerem, dnes manželem. Nicméně nezapomenu na svatbě, můj muž je blond, ex byl brunet… a moje sestra mi dávala na auto figurky a říká: Sorry, ženich je tmavovlasý, já to měla koupené pro tebe a pro Petra (ex)
Jsem myslela, že ji zaškrtím
Ahoj, řeším delší dobu v rodině takový problém.. manželka přítelového brachy vždy když se vidíme, tak neustále do me vyrypuje a ukazuje si své patřičné místo v rodině skrze svůj dlouholetý vztah.. my jsme s přítelem jen rok, ale pokaždé co ji vidíme, tak dojde nějaká rýpavá poznámka… třeba zmíníme, že jedeme někam na výlet a ona hned ze: Joo to jsi tam byl s Mončou vid.. (jeho ex)… nebo: a pamatuješ jak jsme tehdy byli spolu ve čtyřech (zase jiná ex).. jakoby mela neustále tendenci me srážet tim, ze k příteli snad nepatřím a vůbec me nerespektovala.. neustale vzpomínky a debaty o tom co bylo.. s jejich mamou samozřejmě nejlepší kamarádka… nebo alespoň se ona hodne snaží… vždycky když jsme všichni spolu, tak se cítím naprosto strašně. Ted se mame o víkendu zase videt a uz ted mam z toho uplne úzkosti, maji dojet na návštěvu
je hloupé se vypařit nebo příteli říci, at to zruší? On ji taky nemusí, ale jsme ted s návštěvou na řadě a on to nechce uz odkládat, protoze maji v našem městě od nás koupeny voucher na degustaci vína, jinak by do měsíce propadl. Dekuji za nazory