Dvouletá holčička má suchou kůži

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1406
18.11.24 10:48

Suchá kůže 2 roky

Ahoj,

Dcera už od malá trpí na suchou kůži. Pravidelně mažu modrou indulonou nebo jsem měla různé přípravky od Dr. ale nic nemá extra efekt. Tento podzim je to ještě trochu horší. Kůži nemá vůbec hladkou, ale má tam různé plochy s jemnými pupínky co nejsou okem vidět. Často si to škrábe, hlavně v noci. Podle doktorky se to buďto rozjede v nějakou chorobu (lupénka) nebo geny, nebo se to s věkem zklidní.
Já jsem z toho lehce na nervy, protože si to občas vezme až do krve.
Nemáte nějaké tipy co s tím?
Teď aktuálně máme koupele Linola a mazání lipobase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
18.11.24 11:05

Nám nejvíc vyhovoval krém A-derma Exomega a lidé si taky hodně chválí Biodermu Atopos řadu. A zkuste se zaměřit i na to, kdy se to zhoršuje (jídlo, prací prášek, koupelová kosmetika apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16915
18.11.24 16:17
@tevl píše: Více

Ahoj,

do vany dávat olej (jakýkoli: meruňkový, lněný, slunečnicový,…) a nebo po koupeli olejem promazat ještě vlhkou kůži. Moc to pomáhá a pokožka je hladká. Doporučuji kupovat jednosložkové oleje a ne nějaké noční emulze apod, kde už je hodně vstupních složek. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2187
21.11.24 12:10

Dexeryl. Taky bych hlídala hladinu D, aby byla spíš k horní hranici než k dolní. Má to vliv na autoimunitu. Když máš málo, tak imunita spíše hysterčí. 100% nemá dost D ani v létě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4052
21.11.24 12:17

Ma to jen na urcitych mistech nebo vsude? U nas se tedy podobne projevuje ekzem, ktery je zpusoben alergii. U miminek mlecna bilkovina, vetsi dite nesnese nektere orechy a nektera koreni. Ja tedy modrou indulonu povazuji za desny hnus :mrgreen: pripada mi, ze se vubec nevsakuje a jen dela mastny dekl. Rozskrabana mista bych tim rozhodne nemazala, na ty bych vzala nejakou zinkovou mast, treba od Weledy na zadecek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1406
21.11.24 14:43

@Hibou Má to hlavně na bocích pod prsy, na zádech a pak kolena a lokty.

Tu kůži, kde má šrámy nemažu, jen když je to pouze suché. Někdy je to horší, někdy lepší. Teď si zas škrábe hodně zadek, tak čekám co bude. :nevim:

Mléko teď obecně zkouším dát pryč, protože má občas horší stolici, tak testuju. Třeba by to zabralo i na tohle. To by bylo super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek