Suchá kůže pod prstýnkem

1531
4.5.15 21:24

Suchá kůže pod prstýnkem

Ahoj holky…ráda bych se zeptala, jestli nemáte zkušenosti s mým problémem. Mám zásnubní prstánek z bílého zlata se zirkony. A pod prstýnkem se mi dělá něco jako lupénka. Mám uplně suchou kůži, červený prst se šupinkami kůže. Svědí to až pálí. Mazala jsem si to calciem i různýma mastnýma krémama a nic, dělá se mi to pořád dokola. Na druhé ruce mám taky prstýnek z bílého zlata se zirkonem a nic se mi nedělá. Nevím co to může být, v ékárně mi moc neporadili a na kožní chci až v poslední možnosti…děkuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
383
4.5.15 21:29

Mě to dělaly krémy, olejíčky atd. Když se něčím takovým mažu, prstýnky sundám a po vysušení zase nandám. A mám pokoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
4.5.15 21:29

Možná kvasinková infekce, bohužel s tím taky bojuju, masti jen na předpis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
4.5.15 21:32

Me to delalo, když sem jako servírka mela furt mokré ruce a nestihalo to schnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
4.5.15 21:34

Sem tam se mi to taky stává. Na pár dní sundám prsten, mažu a vše je třeba na půl roku OK. Možná tě jen něco podráždilo - kosmetika nebo chemikálie při uklízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1531
4.5.15 21:42

@Lenek hm…tuto mi řekla paní v lékárně, že si moc často meju ruce, ptž mám malé dítě…mě to přišlo jako blbost…by mi to přece dělal i ten druhý prstýnek, ne?
@berusa.m mažeš něčím konkrétním?
@sonata001 to jsem zkoušela, bohuže nic :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
4.5.15 21:45

@nunik Ne, jen normálním krémem na ruce co mám pořád v kuchyni. Mě třeba podráždila šťáva z citrusů, která se tam dostala a asi jsem ruce špatně umyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1531
4.5.15 21:47

@berusa.m tak mě krém nepomáhá, objednala jsem si nějakej na ruce a nehty a k prdu, ani nivea normání ani dětská, nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
4.5.15 21:47

Sundaváš ho na noc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
4.5.15 21:49

Asi to bude vlhkem, co mam malýho tak si každou chvíli meju ruce a přesně to samí mam po celejch rukou nejenom pod prstýnkama… zatim mi na to nepomohla ani mast s kortikoidama od kožařky takže co s tim moc neporadim :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
4.5.15 21:49

Já nosila vždycky hodně prstýnků a v pohodě, ale snubní (chir. ocel) je silnější - jakože zabírá větší plochu na prstu. Jsem atopik. Ale sochá kůže, vyrážka, svědění a praskání kůže, to se mi pod prstýnkem dělá taky. Vyřešila jsem to tak, že všechno na noc sundavám. A kolikrát ráno zapomenu nandat, takže jsem bez prstýnku, což mi trochu vadí, ale aspoň už nemám tu vyrážku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
4.5.15 21:58

@nunik dělal mi to jen zasnubni. A to mam i snubni z bílého zlata a na tom prste nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1531

@Karleon nesundavám ho nikdy, jen když se mi ta vyrážka udělá. Trvá tak dva dny než se udělá, pak ho sundám a tak za 3 dny to zmizí…ted už teda mám sundanej na furt, ptž mě nebaví furt to sundavat a nandavat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1236

Ahoj, taky jsem to mela. Zalezi totiz na tipu a velikosti prstynku, proto to nemusi byt pod kazdym prstenem. A me na to vzdy pomuze obybejny Canesten z lekarny. Treba na tyden sundam prsten a 1× denne namazu a mam treba na rok pokoj, jen si musim davat pozor, abych si i pod nim utirala vodu, kdyz si myju ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
4.5.15 21:59

@nunik také se mi to dělalo pod zlatým prstýnkem. Zkoušela jsem pak i jiný zlatý. Nakonec jsem snubák musela sundat. Jakmile si jej vezmu, hned to mám zpět :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek