Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Sundavání na noc je lepš než tisíc mastí z lékárny. Zas tak obtěžující to snad není.
@Karleon obtěžující to neni, to určitě ně
jen mi prostě nejde do hlavy, že jeden prstýnek to dělá a jiný ne, když jsou stejně velké a ze stejného materiálu?
Tak ze stejného asi ne. Bílé zlato je směs několika kovů a má ještě potažený povrch. Věřím tomu, že každý prstýnek obsahuje něco jiného.
@nunik A opravdu jsou stejně velké a stejně sedí? Není možné, že je jeden těsnější a proto se pod něj nedostane tolik vody nebo naopak hůř to pod ním osuší?
Jinak pak už by mě napadalo, že nejsou z úplně stejného kovu ![]()
@ivašot. přítel mi tady ted říká, že prostě jeden musí být potežený větší vrstbou rhodia…je to možný? sedí opravdu oba stejně, můžu je na prstech měnit uplně v klidu
@Karleon píše:
Sundavání na noc je lepš než tisíc mastí z lékárny. Zas tak obtěžující to snad není.
Když já je sundám, jen pečlivým namydlením
Asi se zmenšily, nebo co? ![]()
@nunik píše:
@ivašot. přítel mi tady ted říká, že prostě jeden musí být potežený větší vrstbou rhodia…je to možný? sedí opravdu oba stejně, můžu je na prstech měnit uplně v klidu
Rhodium na tom dělá tu bílou barvu a opravdu časem ta vrstva opotřebovává a po pár letech je potřeba bílé zlato nechat znovu rhodiovat. Tak by to tím mohlo být.
Mě se tato vyrážka pod snubním prstýnkem dělá také. musím ho okamžitě po příchod domů sundavat. neřešila jsem, jestli je to ekzém nebo plíseň (jedno z toho to bude). jednodušší je sundavat prstýnky než mazat Canestenem nebo kortikoidy.