Ekzém, vyrážka na prsou?

135
30.4.15 13:15

Ekzém, vyrážka na prsou?

Dobrý den, kojím a před 3 dny se mi objevila vyrážka - ekzém kolem prsou. Šíleně to svědí. Nevíte co by to mohlo být? :( Mažu bepantenem ale nepomáhá. Je to den ode dne větší, místy se to začíná slívat. Děkuji za rady, přidávám foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4724
30.4.15 13:55

Jak dlouho jsi po porodu? Já to měla hned po něm.. a nejen na prsou, ale i krku, dekoltu.. bylo to den ode dne horší. Nakonec jsme mazala na kožní, kde mi kojení/nekojení píchli injekci kortikoidu a po té to ustoupilo. Nepoužíváš tampony do podprsenky, mohla by to být alergie na ně.. nebo třeba na ten Bepanthen? Nebo umělotina v kojící podprsence? Působí to na mě jak nějaká alergie..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
30.4.15 14:00

Taky bych typovala alergii, zkusila bych nemazat a co nejvíc větrat, bez vložek i bez podprsenky. S lékama na alergii si netroufnu radit, takhle při kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
30.4.15 14:30

Po porodu jsem 4 týdny. Zatím teda jen na těch prsou ale zvětšuje se to. Tampony do podprsenky používám od samého začátku, tak tím si myslím to asi nebude. Bepanthen jsem nepoužívala předtím, až teť jak se mi to objevilo. Mám strach aby to nebyl ten atopický ekzém. A co ti řekli na kožním, že to bylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
30.4.15 14:59

Ja jsem mela na konci tehotenstvi po zapareni takovou svedivou vyrazku pod prsy, cervenou. Po porade s gynekolozkou odsud z webu jsem mazla masti na kvasinky a po dvou namazanich to zmizelo.
Nedavno jsem stravila den v podprsence s umelotinou, dost jsem se zpotila a druhy den jsem mela kolem nader rudo. Jenze to nesvedelo. Druhy den to bylo pryc. Jen jsem se sprchovala a vetrala. Takze asi potnicka. Mala nastesti nic nechytla.
Na tvem miste bych zkusila jakoukoliv mast na kvasinky (mykozu): Canesten, Fungicidin, Clotrimazol. Dala bych v pauze mezi kojenim, pak bych prsa omyla. V krajni nouzi i gencianu. Kdyby to do druheho dne neprestalo svedet, sla bych na kozni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
7.5.15 06:34

Po rozjeti vyrazky na cele telo ( cele nohy a ruce, bricho, krk) jsem mazala na kozni- je to alergie, ale na co? Pichli mi vcera kortikoidy, beru leky jednou denne a masticku. Prvni den po injekci to zacalo ustavat, ale dnes se to zase zacina rozsirovat. Mate s tim nejakou zkusenost? Na sve obleceni pouzivam Persil, na mimco lovela sensitive. Z jidla to nejspise nebude, jim uz ctvrty den jen jidlo, ze ktere byt alergie nemuze. Dekuji za kazdou radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek