Těhotenská cukrovka vs. dítě s ABKM

14309
28.4.15 13:50

Tehotenska cukrovka vs.dite s ABKM

Dobry den,

nenasla som podobnu diskusiu, ale zaujimalo by ma, ci ste niektora ktora mala v tehotenstve cukrovku mala potom dieta s ABKM.
Vzhladom k tomu, ze pri tehu cukrovke sa moc netoleruju mliecne vyrobky, tak mam 3 zname, ktore maju dieta s ABKM.
Ziadne publikacie na toto tema som nenasla, tak skusam, ci nas neni viacej.
Dakujem. :kytka:

Příspěvek upraven 28.04.15 v 14:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
28.4.15 13:55

@miisenka jak to, že se nedoporučují mléčné výrobky? Měla jsem je normálně zahrnuté v jídelníčku :think: Syn ABKM nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
28.4.15 13:57

Za sebe můžu říct, že mé obě děti měly ABKM - cukrovku jsem neměla. U prvního jsem jedla v těhotenství mléčné výrobky normálně, u druhého dítěte téměř vůbec, na alergii to vliv nemělo.
Jo a holky z okolí, které měly těhu cukrovku, nemají dítě s ABKM ani jedna. ;) V tomhle bych asi souvislost nehledala. I když, kdo ví. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2668
28.4.15 14:01

Mela jsem tehotenskou cukrovku u obou děti a ani jeden neměl dietu s ABKM. Souvislost bych nehledala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
28.4.15 14:04

Cukrovku som nemala, malý ABKM áno, alebo aspoň určitú formu neznášanlivosti voči BKM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
28.4.15 14:06

Taky jsem neměla cukrovku a malý ABKM měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
28.4.15 14:11

Mnoho zajimavych vyzkumu ohledne cukrovky (ale ne tehotenske) probiha v IKEMu, pani Dr. Hana Kahleova.
Mlecne vyrobky obecne prekyseluji organismus, vedou k zadrzovani vody v tele = u tehotne k otokum… no a mozna spatna strava se ve vysledku projevi tehu cukrovkou a to ma asi i vliv na dite.
Na druhou stranu mleko a lepek patri k nejvetsim alergenum, takze se nelze divit i narustu deti s ABKM. Moje dcera ji nema potvrzenou, ale mleko ji opravdu nedela dobre.
Cukrovku jsem nemela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
28.4.15 14:11

Já jsem cukrovku měla a mléčné výrobky mi byly naopak hodně doporučovány. U první jsem cukrovku neměla - dcera abkm MÁ, u druhého jsem cukrovka měla - syn abkm NEMÁ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
28.4.15 14:20
@Kakika píše:
@miisenka jak to, že se nedoporučují mléčné výrobky? Měla jsem je normálně zahrnuté v jídelníčku :think: Syn ABKM nemá.

v zatvorke je netoleruju..vela zien ich vo finale vyhodi z jedalnicku-myslim nativne mlieko, nie tvrde syry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
28.4.15 14:21
@Ivtcha píše:
Já jsem cukrovku měla a mléčné výrobky mi byly naopak hodně doporučovány. U první jsem cukrovku neměla - dcera abkm MÁ, u druhého jsem cukrovka měla - syn abkm NEMÁ :lol:

no a teraz si vyber… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
28.4.15 14:23
@malinika píše:
Za sebe můžu říct, že mé obě děti měly ABKM - cukrovku jsem neměla. U prvního jsem jedla v těhotenství mléčné výrobky normálně, u druhého dítěte téměř vůbec, na alergii to vliv nemělo.
Jo a holky z okolí, které měly těhu cukrovku, nemají dítě s ABKM ani jedna. ;) V tomhle bych asi souvislost nehledala. I když, kdo ví. ;)

vonku je hnusne, a nemam co na praci, tak hladam suvislost mozno v blbosti..ale ako som pisala v uvodnom prispevku 3 zname mali GDM a teraz maju diet s ABKM-dve z nich netolerovali mlieko/skakala im glykca) a jedna to,,neriesila´´.
Ja som GDM tiez mala, dietu dodrziavala, mlieko mi dobre nerobilo, ale jogurty nevadili, dite ABKM..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
28.4.15 14:24
@vladěn píše:
Mela jsem tehotenskou cukrovku u obou děti a ani jeden neměl dietu s ABKM. Souvislost bych nehledala.

dakujem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
28.4.15 14:25
@donaga píše:
Měla jsem těhu. cukrovku (dostatečně kompenzovaná dietou) a dítě zatím nemá alergii na nic (ťuk ťuk na dřevo). O nedoporučování mléčných výrobků v dietě při těhu cukrovce nic nevím. Jen jsem se dočetla, že u někoho mají mléčné výrobky tentenci zvyšovat glykémii, jestliže si je dá ke snídani. Během dne mu pak už nic nedělají a může si je dát (v rámci dia hodnot) dle libosti. A fakt je, že já jsem to dodržovala, vidina zdravého dítěte byla dobrá motivace :D

nestastne som formulovala vetu-nie ze sa nedoporucuju, ale maju tendenciu zvysovat glykemiu..uvodny prispevok upravim..
mne teda dopoledne i na obed mleko_/a ostatne mlecne veci) problem robili..ale vecer jogurt alebo syr, problem nebol..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
28.4.15 14:26
@lisma píše:
Cukrovku som nemala, malý ABKM áno, alebo aspoň určitú formu neznášanlivosti voči BKM.

dakujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
28.4.15 14:28
@Ivtcha píše:
Já jsem cukrovku měla a mléčné výrobky mi byly naopak hodně doporučovány. U první jsem cukrovku neměla - dcera abkm MÁ, u druhého jsem cukrovka měla - syn abkm NEMÁ :lol:

este k tomu doporucovaniu mliecnych vyrobkov, tolerovala si ich dobre-resp. merania po hodine po poziti mliecneho vyrobku boli ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek