Suché fleky - 10 měsíční mimi

170
31.10.23 20:11

Suché fleky 10 měsíční mimi

Ahoj holky, neřešila jste prosím někdo podobnou situaci? Malemu se udělaly suché fleky, takové ohraničené mapy…paradoxně to má nejvíc takto na pravé paži a u lokte (hodně se po ní válí na dece), na zádech jen úplně minimálně a trosku u loktu levé ručky, jinak nikde. Je mu 10 měsíců, je kojeny, na kožní jsme objednání, čekací doba ale 21 dnu :zed: …teploty nemá, papa prikrmy, peru pořad stejne…jen já jim víc cukry posl dobou, nvm jestli to tím muže byt. Jediný co bylo jinak, tak místo SebaMed na koupání, jsme teď měli Niveu dětskou, tak jsem dnes už dala zase Sebu. Promazávám Infadolanem zatím 2× denně, je to totiž suché…Bepanthen to spis zhoršil, když jsem zkousela :nevim: …před 1,5 měsícem měl maly Covid, jestli to je tím :nevim: …někde jsem to četla, ze to děla kožní potíže…už to má dyl, ale teď se to nějak zhoršilo. Díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44355
31.10.23 20:16

@verus500 Dcera měla podobné fleky při atopickém ekzému. Vždy se jí v zimě zhoršoval(dítě má na sobě více oblečení a vrchní vrstvy většinou nebývají z přírodních materiálů)a objevoval se hlavně tam, kde se kůže tře o sebe.

Kortikoidní mast a promazávací mast může napsat i pediatr.
Trpěla na to asi první 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
31.10.23 21:59

@verus500 Naše malá taky na to trpěla, pomohly nám vždy ovesné koupele Topnatur (koupíš to běžně v lékárně nebo třeba v DMku…). Když jsem to ukazovala doktorce, tak mi vždy jen řekla důkladně promazávat, tak jsme to mazaly po koupání vždy pořádně tělovým mlíčkem a do pár dní to bylo fuč. Tak třeba to pomůže i vám :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
31.10.23 22:06

@Vanda85 Dekuju moc, tu koupel přítel dnes večer dovezl, tak zítra vyzkousime :palec:. Jj budu mazat a mazat. Přemýšlím, jestli se mám omezovat v tom cukru…už tak jsem hodně zhubla a díky buchtam a cokošce mi není zima aspoň a dodává mi to energii…vím, ze to není ideál, ale jinak jim zdrave…jen teď jsem hodně vycerpana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
31.10.23 22:07

@1Pears1 Dekuju za odpověď, také mě napadlo, ze teď víc oblikam a ne vždy to odhadnu dobre a maly byl parkrat oblečený moc…víc nad tím teď přemýšlím, jenže jak ho začnu oblikst tak se vzteka a zpoceny je hned 🤭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
31.10.23 22:13

Mně to přijde jako atopák. Takže kromě kožní by vás měl vidět i alergolog. :think:

• Citovat
  • Upravit
15219
1.11.23 01:13

U dcery takto vypadal atopicky ekzem. Mela ho poprve asi ve 3,5 letech v zime. Jen 2 flicky na zadech. Pomohla mast z lekarny na predpis od kozni lekarky. Pak ho mela jeste jednou - opet v zime o rok nebo 2 pozdeji. To jsem rovnou zasla do lekarny, kde mi podle rodneho cisla dcery nasli slozeni masti. Takze jsme si usetrily par hodin cekani na koznim. Jen tu mast jsem platila, byla docela draha. Ted je dceri 9 let a ekzem uz nemela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1552
1.11.23 05:30

Teď to bude znít blbě, ale co pomáhá na atopický ekzém je intimní pěna od Lobey. Právě i u malých miminek. Je šetrná a přírodní takže se nemusíš bát ji použít.

https://www.lobey.cz/…ntimni-pena/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky