Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dcera - 10 let má strašně suché vlasy. Zkoušela jsem už víc věcí, ale nic nepomáhá. Někdy mám pocit, jestli to spíš neškodí. Máte pro mě nějakou radu, nějaké zkušenosti?
Jakou má strukturu? Jestli má vlnité, nebo dokonce kudrnaté vlasy… tak to bohužel k nim patří. V takovém případě mrkni třeba YouTube jak o takové vlasy pečovat. Můžeš ji taky vzít do lepšího kadeřnictví a rovnou si nechat poradit. Kudrnaté vlasy prostě potřebují specifickou péči. Pokud má vlasy rovné, nebo jemně vlnité tak je třeba hledat příčinu. Tam to zvykem nebývá. Takže strava, vitamíny, možná i odběry krve. A případně ještě může pomoci návštěva trichologa, ten vám řekne zda je problém v pokožce.
@Hanullka píše:
@Sára 1 Používá kondicionér?
Používá, protože jinak by vlasy nerozcesala. Zkouším i masky, olejicek.
@Karinkas píše:
Jakou má strukturu? Jestli má vlnité, nebo dokonce kudrnaté vlasy… tak to bohužel k nim patří. V takovém případě mrkni třeba YouTube jak o takové vlasy pečovat. Můžeš ji taky vzít do lepšího kadeřnictví a rovnou si nechat poradit. Kudrnaté vlasy prostě potřebují specifickou péči. Pokud má vlasy rovné, nebo jemně vlnité tak je třeba hledat příčinu. Tam to zvykem nebývá. Takže strava, vitamíny, možná i odběry krve. A případně ještě může pomoci návštěva trichologa, ten vám řekne zda je problém v pokožce.
Má je trochu vlnité. Ale nepřijde mi, že moc. Mám i olejicek z kadeřnictví, který prý pomáhá snad všem. Kondicionér. Mohlo by to být šamponem. Používám Urtekram. Jenze šampon, který dávám na pokožku, se mi měnit nechce. U hlavy to vysušené nemá.
@Sára 1 píše:Šampon měnit nemusíte, ale kondicionér by to v tom případě možná chtělo a taky dávat masku na vlasy. Určitě ne žádnou drogerku, ale salonové značky. Třeba Wella Professionals přímo na suché vlasy. A stran oleje ten slouží k uhlazení, některé jako termo ochrana. Hydrataci příliš neposkytuje. Rozhodně neposkytuje totéž co kvalitní maska.
Má je trochu vlnité. Ale nepřijde mi, že moc. Mám i olejicek z kadeřnictví, který prý pomáhá snad všem. Kondicionér. Mohlo by to být šamponem. Používám Urtekram. Jenze šampon, který dávám na pokožku, se mi měnit nechce. U hlavy to vysušené nemá.
@Karinkas píše: Šampon měnit nemusíte, ale kondicionér by to v tom případě možná chtělo a taky dávat masku na vlasy. Určitě ne žádnou drogerku, ale salonové značky. Třeba Wella Professionals přímo na suché vlasy. A stran oleje ten slouží k uhlazení, některé jako termo ochrana. Hydrataci příliš neposkytuje. Rozhodně neposkytuje totéž co kvalitní maska.
Používam kondicionér vždy. Někdy masku. Mám i masku a olejicek od kadeřnice. A stejně nic moc. Zkoušela jsem arganový olej.