Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, patřím k těm, co své vlasy opečovává, jako svého domácího mazlíčka. Chtěla bych si je nechat narůst dlouhé alespoň do pasu, ale protože je mám jemné a náchylnější k poškození, trvá to moc dlouho a navíc s přibývající délkou to bez objemu a bez vyfoukání nevypadá hezky.
Byla bych moc ráda, kdyby se tu objevil někdo, kdo má také jemné ale dlouhé vlasy a podělil se o své zkušenosti, jak se o ně starat popřípadě, jak je zahustit.
Já si dost oblíbila kosmetiku od Lush, Bione a od Aussie. Nejraději mám kondicionér od Lush s názvem American creme. Vůbec nemastí vlasy, mám je silnější a objemnější. Čas od času, když mi vlasy elektrizují a mám je suché, dělám si masku z arganoveho oleje na vlasy Diffeel (jen na konečky)
Všem moc děkuji za rady ![]()
S hustotou si taky nechám poradit, ale začala jsem asi 2 měsíce zpět používat kofeinový Plantur21. Nečekala jsem nic a každý den mě šokuje jak už mám dlouhé vlasy, fakt funguje 😃 🙏🏼
Vlasy z obrázku do pasu určitě ne, je jich málo a jsou jemné. Bez natočení je moc i ta délka co je teď.
Do diskuse nemám čím přispět, ale háčkuju se, díky za ni.
Nemám obličej na kratší vlasy, snad se tu najde nějaký dobrý tip. ![]()
Také mi vlasy na krátko nesluší. Prosím holky, aby mi nepsaly příspěvky typu: Máš málo vlasů, nemáš na to mít dlouhé vlasy. Chápu a vím to, ale potřebuji spíš poradit nějaké vychytávky. Raději se budu o své vlasy starat každý den než abych je měla krátké ![]()
Ahojky, mám také jemné vlasy, mám je k pasu tak se tady podělím. Hodně používám přírodní kosmetiku ( a přiznám se, někdy bez kondicionéru ) musíš sama vyzkoušet co ti sedí. Také jsem oddálila mytí vlasů. Myju si je 1-2 týdně. Ale musím používat olejíček na suché konečky. Nepoužívám žádné tužidla, laky, nefénuji se. Jediné co s nimi dělám je že si je myju, češu ( od konečků ne, na to dlabu
) a každých 3-4 si zastřihávám konečky. Zkrátka moje rada zní, ať je nezatěžuješ. A jo sem tam maska na vlasy.
no a jak je zahustit? Na trhu je nespočet vitamínů, otázka zda opravdu fungují. Já jsem jednou brala jeden a podle přítele se mi ty vlasy zlepšily, ale rozhodně nezhoustly. Obávám se ale, že když má člověk v genech jemné vlasy, prostě je mít budeš. Ale hlavně aby byly zdravé. ![]()
Edit: A začala jsem brát multivitamíny ( cítím se teď pořád unavená a bez energie ) tak zkus a uvidíš. Podle mě jsou multivitamíny fakt lepší, máš v tom vlastně všechno, protože ty třeba nevíš co konkrétně ti může chybět aby se ti zlepšila i ta kvalita vlásků.
@Little Mouse píše:
Ahoj holky, patřím k těm, co své vlasy opečovává, jako svého domácího mazlíčka. Chtěla bych si je nechat narůst dlouhé alespoň do pasu, ale protože je mám jemné a náchylnější k poškození, trvá to moc dlouho a navíc s přibývající délkou to bez objemu a bez vyfoukání nevypadá hezky.
Byla bych moc ráda, kdyby se tu objevil někdo, kdo má také jemné ale dlouhé vlasy a podělil se o své zkušenosti, jak se o ně starat popřípadě, jak je zahustit.
Já si dost oblíbila kosmetiku od Lush, Bione a od Aussie. Nejraději mám kondicionér od Lush s názvem American creme. Vůbec nemastí vlasy, mám je silnější a objemnější. Čas od času, když mi vlasy elektrizují a mám je suché, dělám si masku z arganoveho oleje na vlasy Diffeel (jen na konečky)
Všem moc děkuji za rady
Musíš pořádně jíst - baculky mívají lepší vlasy. A s péčí o ně to moc nepřehánej - i kadernici znaji pojem přepecované vlasy. ![]()
Holky, s hustotou vlasu vam nic nepomuze, s tim je treba se smirit. Ta je geneticky dana. Opticky je muze zahustit henna, ale je to ciste tim, ze vlasy obaluje.
Zasadni je koupe opravdu kvalitniho fenu a termoochrany. Vlasy nenechavat schnout prirozene, pokud to neni ve vanku u more, at se netvori plisne a lupy. Navic mokry vlas je tezky a ma tendenci vypadavat.
Vyborna videa ma na YT a IG Tereza Vlasakova.
Jinak z tech beznych veci zaradit biotin a zinek, pouzivat scalp scrub a kofeinove sampony. Ty ale jen jako kuru, vyrazne vysusuji.
@Lu66 píše:
Ahojky, mám také jemné vlasy, mám je k pasu tak se tady podělím. Hodně používám přírodní kosmetiku ( a přiznám se, někdy bez kondicionéru ) musíš sama vyzkoušet co ti sedí. Také jsem oddálila mytí vlasů. Myju si je 1-2 týdně. Ale musím používat olejíček na suché konečky. Nepoužívám žádné tužidla, laky, nefénuji se. Jediné co s nimi dělám je že si je myju, češu ( od konečků ne, na to dlabu) a každých 3-4 si zastřihávám konečky. Zkrátka moje rada zní, ať je nezatěžuješ. A jo sem tam maska na vlasy.
no a jak je zahustit? Na trhu je nespočet vitamínů, otázka zda opravdu fungují. Já jsem jednou brala jeden a podle přítele se mi ty vlasy zlepšily, ale rozhodně nezhoustly. Obávám se ale, že když má člověk v genech jemné vlasy, prostě je mít budeš. Ale hlavně aby byly zdravé.
Edit: A začala jsem brát multivitamíny ( cítím se teď pořád unavená a bez energie ) tak zkus a uvidíš. Podle mě jsou multivitamíny fakt lepší, máš v tom vlastně všechno, protože ty třeba nevíš co konkrétně ti může chybět aby se ti zlepšila i ta kvalita vlásků.
Když vynecháš kondicionér, neuzlíkují se ti? V zimě, když mám šálu, nemůžu vyjít bez copu, jinak je už nerozčešu. Představa vynechat kondicionér mě děsí. ![]()
Jinak k těm vitamínům - pořídila jsem si biotin a chlap se na něj sletěl, že ho bude brát taky. Po pár týdnech nadával, že si musí pořád stříhat nehty.
Tak to asi vážně funguje.