Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, potřebovala bych radu.
Je mi devatenáct. Mám normální život (studuji). Ale to teď asi končí, protože to vypadá že se budu starat o těhotnou sestru (16 let). ![]()
Ségra je těhotná (4. Měsíc). Ani neví s kým dítě má.
. Je nám jasné že rodičům to říct nemůže. Takže se ségra bude asi stěhovat ke mě. Mám byt s kamarádkou v pronájmu. Kdyby jsme to řekli mamce tak by ségru vyhodila z domu (nemá to smysl). Na potrat určitě ne. Na to jsme se dohodli. Takže asi začnu chodit hodně na brigády. Potřebovala bych radu co s tím vším. A opravdu vím že je to velká starost.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Vzhledem k nezletilosti tvé sestry do toho moc zasahovat nemůžeš. Zodpovědnost nesou rodiče a budou i opatrovnikem dítěte. To nebyla ještě na vyšetření?
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych radu.
Je mi devatenáct. Mám normální život (studuji). Ale to teď asi končí, protože to vypadá že se budu starat o těhotnou sestru (16 let).
Ségra je těhotná (4. Měsíc). Ani neví s kým dítě má.. Je nám jasné že rodičům to říct nemůže. Takže se ségra bude asi stěhovat ke mě. Mám byt s kamarádkou v pronájmu. Kdyby jsme to řekli mamce tak by ségru vyhodila z domu (nemá to smysl). Na potrat určitě ne. Na to jsme se dohodli. Takže asi začnu chodit hodně na brigády. Potřebovala bych radu co s tím vším. A opravdu vím že je to velká starost.
Si potento svůj život. Ty si neber příklad a studuj dál. S kolika kukala, že neví, kdo je otec? Byla něčím šlehlá? Mamka to určitě sama nepozná, když jí to neřeknete
.
@jahuhudka Byla na vyšetření. Ale gynekoložka je taková trošku laxnější teta její kamarádky. ![]()
@Kelsey
Byla trochu opilá a toho kluka neznala (ani jméno).
A mamka akorát tak řekne ty jsi trochu ztloustla ne.
.
To nemáš v sobotu dopoledne nic jiného na práci než vymýšlet takové žvásty? ![]()
Samozřejmě – maminka je úplně hloupá a slepá, aby na své nezletilé dceři těhotenství nepoznala. A vůbec ji nebude zajímat, proč se její nezletilá dcera, za kterou má až do 18 let zodpovědnost, odstěhovala z domu… ani kde se vzalo to dítě, o které se spolu se svou o 3 roky starší sestrou někde v podnájmu stará.
Venku je hezky – nechceš jít radši ven?
Tak rodičům bych to řekla.. S tím, že se bude stěhovat k tobě počítáš.. Na potrat je stejně už pozdě, ne?
Situace to určitě lehká nebude, ale teoreticky by se to zvládnout dalo, pokud máte ještě nějakou rodinu, která by pomohla. Třeba rodiče překvapí.
Kolik let ještě budeš studovat?
Tak určitě. Laxní gynekoložka. Laxní puberťačka jinak by nebyla těhotná. Laxní matka, když je slepá. A prý jediná normální v té rodině máš být ty? To je fakt jak o té Karkulce.
@Anonymní píše:
@jahuhudka Byla na vyšetření. Ale gynekoložka je taková trošku laxnější teta její kamarádky.
@Anonymní píše:
@Kelsey
Byla trochu opilá a toho kluka neznala (ani jméno).
A mamka akorát tak řekne ty jsi trochu ztloustla ne..
Rodičům by to říct měla. Pořád jsou za ní zotpovedni. Zdrejme bude někdy, někde potřebovat jejich podpis. Nevim k registraci k porodu? Matrika?
@Anonymní píše:
@jahuhudka Byla na vyšetření. Ale gynekoložka je taková trošku laxnější teta její kamarádky.
Hele raději mám pohádky jiného žánru. Těhotná 16tka a rodiče nejsou informováni? ![]()
Pokud je to pravda, pořád nevím, proč by ses o sestru a její dítě měla starat ty. Starat se mají rodiče. Tedy holt rodiče vaši a tvá sestra, která bude matkou. A jestli si myslíte, že dítě někam na vždycky ukryjete, aby to vaší nezjistili, tak asi těžko ![]()
@jahuhudka
Je mi jasný že se to musí dozvědět. Ale nepředpokládám že by byly šťastní. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat