Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Asi bych s ní zašel k veterináři. Udělá nějaké základní vyšetření a něco doporučí. Hodně štěstí.
Měla jsem před lety podobný problém. Nebyla sice v teráriu, byla taky suchozemská, ale nevím jestli stepní. Když přestala jíst chodili jsme k veterináři na injekce/ nevím už jaké/ a srovnalo se to.
Venku na slunci je dost? Nechybí ji D? Zarovku ma předpokládám obycejnou bez UVB? Kazdopadne zajit k vetovi a pripadne poridit jako dalsi zdroj svetla zdroj UVB, pro želvy a plazy je to nepostradatelne.
@Villanelle píše:
Venku na slunci je dost? Nechybí ji D? Zarovku ma předpokládám obycejnou bez UVB? Kazdopadne zajit k vetovi a pripadne poridit jako dalsi zdroj svetla zdroj UVB, pro želvy a plazy je to nepostradatelne.
ano, má UVB, na sluníčku byla vždy při teplem počasí
@Anonymní píše:
ano, má UVB, na sluníčku byla vždy při teplem počasí
Jak je to UVB stare? Ona se produkce dost snižuje uz po roce u beznych zarovek, jestli neni problem tam. Uz jsem zažila, ze znami měli sice reptiglo s UVB, ale jednak ta žárovka davala malo UVB uz z vyroby, meli tu slabsi, druhak po dvou letech nedavala prakticky nic a zelva jim tez zacala stradat ![]()
Pokud mas vse z te bezne pece v poradku, pak ti pomuze jedine vet, případně zkus odborná fauna fora, casto jsem koukala, jake znalosti tam nekteri chovatele mají.
Potrebuju poradit…
Už asi rok a půl mám doma suchozemskou želvu, jde o želvu stepní.
Vždycky byla aktivní v terariu, na zahradu v létě chodila, jedla úplně v pohodě, chodila se i pomazlit.
Ale poslední měsíc nic, nechce vůbec jist, cely den je na jednom místě, porad spi, nemá naladu a mám o ni strach. Žádné velké změny v terariu nedělám, žárovka je porad stejná, podestylka také, akorát občas vymenim umělé rostlinky a kameny.
Měkký krunýř nemá.
Jako stravu má vždycky polnicek, mrkev, jablko, pampeliskove listy, rukolu a čínské zelí.
Střídam to a nekdy přidám i granulky pro želvy.
Vždy to posypu vápníkem.
Vše jedla úplně normálně, až na ten poslední měsíc.
Pampeliskove listy milovala ze všeho nejvíc, ale i ty teď odmítá…
Netusim, čím to muže být.
Nevíte někdo prosim?