Zvykne si kočka venku, když žije v bytě.

Anonymní
11.8.21 12:16

Zvykne si kočka venku, když žije v bytě.

Ahoj, mám otázku týkající se kočky, ale jelikož se to týká kočky a miminka, myslím, že by jste mi tady mohly umět poradit. Určitě nejsem jediná maminka, která toto řešila. Kočkaři by mě odsoudili, proto se chci zeptat vás maminek, které určitě budete mít pochopení. Jde o naší kočku, je jí sedm let, máme jí v bytě, ale po porodu malého to s ní už nejde. Leze mu do postýlky, malý je samý chlup a já jsem z toho nervózní, proto musí kočka pryč. Manžel s tím nesouhlasí, ale respektuje to. Má ale obavy, že to kočka venku nezvládne. Já doufám, že ano, jelikož se mi povedlo najít pouze lidi, kteří jí nechají venku. Bude tam mít výběh, plnou misku i pohlazení. Ale ráda bych se zeptala, jak jí tu změnu nejvíce ulehčit, aby to dobře nesla. Také bych ráda slyšela zkušenost někoho, kdo řešil to samé a kočka si venku zvykla a byla spokojená, abych mohla manžela uklidnit. Děkuji za každou radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
524
11.8.21 12:20

Tak pokud Vam nebude vadit, ze muze zemrit pod koly, bejt zastrelena, nebo pokousana. Ci proste zmizet. :nevim: To je riziko chovu kocek venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
11.8.21 12:21

Nezvládne to. Je 7 let zvyklá být v bytě.
Naše kočka teď, po sedmi letech v bytě a třech letech v domě, vyjde na terasu, sežere trávu a utíká s ušima dole zpátky dovnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
11.8.21 12:22

Jinak si nejspis zvykne. Co jineho ji zbude. Lepsi ji dat ven takhle v lete, nez v zime. Ale pokusila bych ji dat uprimne nekomu do bytu. Tu postylku bych taky nesnesla, ale ja mam treba taky dite vecne od chlupu, ale mam doma psy. Poridili jsme si susku a robo vysavac. To hodne pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
11.8.21 12:24

Cože? To je snad vtip ne? Po sedmi letech kočku zvyklou doma vyhodit ven, jak kus starého nábytku? To jako vážně. A ještě si sem jde pro prodporu :zed: tvl síla jako. Co místo vymýšlení blbostí vzít vysavač a vysát? Z jedné kočky nemůže být zas tolik chlupů a i kdyby jo, máte jí doma sedm let, tak jste to asi věděli ne. Tak jste si jí neměli pořizovat. Chudák kočka. Zvyknout si může, ale také nemusí, každá kočka je jiná a může jí to zabít. Když už jste taková bezcitná, zkuste alespoň najít někoho, kdo jí bude mít v bytě, aby měla stejné podmínky jako do teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1459
11.8.21 12:25

Pokud je zvyklá být trvale v bytě, a nechodila vůbec ven, tak se obávám, že to bude problém. A co v zimě? Vždyť umrzne. Ona malému ubližuje nebo co? To, že mu vleze do postýlky je normální. A chlup sem chlup tam. Děti, které vyrůstají se zvířaty mají mnohem lepší imunitu a celkově jsou to mnohem větší pohodáři, budují si i do budoucna vztah k živým tvorům. Já jsem na straně manžela. Není to hračka, abys ji jen tak odložila a ještě z bytu ven. Moc dlouho nepřežije. Nebude tam zvyklá, bude utíkat a někdo ji zastřelí nebo zajede. Nebo sežere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
11.8.21 12:26

Proč ji nedáš k někomu, kdo by ji měl doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.21 12:29

@alejandra Zkoušela jsem to, ale nikdo jí nechce. Sehnala jsem akorát tento domov.

• Citovat
  • Upravit
1711
11.8.21 12:30

Poslechni manžela. :palec:
Toto by mě ani nenapadlo, když si pořizuješ zvíře, tak to chce přemýšlet hodně do předu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1459
@Anonymní píše:
Ahoj, mám otázku týkající se kočky, ale jelikož se to týká kočky a miminka, myslím, že by jste mi tady mohly umět poradit. Určitě nejsem jediná maminka, která toto řešila. Kočkaři by mě odsoudili, proto se chci zeptat vás maminek, které určitě budete mít pochopení. Jde o naší kočku, je jí sedm let, máme jí v bytě, ale po porodu malého to s ní už nejde. Leze mu do postýlky, malý je samý chlup a já jsem z toho nervózní, proto musí kočka pryč. Manžel s tím nesouhlasí, ale respektuje to. Má ale obavy, že to kočka venku nezvládne. Já doufám, že ano, jelikož se mi povedlo najít pouze lidi, kteří jí nechají venku. Bude tam mít výběh, plnou misku i pohlazení. Ale ráda bych se zeptala, jak jí tu změnu nejvíce ulehčit, aby to dobře nesla. Také bych ráda slyšela zkušenost někoho, kdo řešil to samé a kočka si venku zvykla a byla spokojená, abych mohla manžela uklidnit. Děkuji za každou radu.

A diskuzi manželovi ukážeš nebo budeš lhát, že Ti tady všichni řekli, že je to úplně v pohodě, ať ji v klidu hodíte ven k cizím lidem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417

Ahoj, my jsme bydleli 5 let v bytě i s naši kočkou. V červnu jsme se přestěhovali do domku, bála jsem se, ze nebude chtit chodit ven, když není zvykla. Navic je to kocka perská, která je vyloženě domácí. Chvíli to trvalo, ale chodí ven rada. Dokonce už i vecer se vytrati, pohybuje se jen kolem domu, je to posranek😀a to nemame ještě ani plot. Takže ja bCh se toho nebala, navic je to zvire, to patří ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
11.8.21 12:32

Neni zvyklá být venku. Už na podzim ji bude zima. Co bude dělat v zimě :D? Neumí se chovat venku. Nezná nástrahy, co jí může ublížit.
Bude to tak, že si ji někdo vezme a nejpozději do zimy bude po ní.
Nemáš k ní vztah, že si umíš představit, že její život vezme rychlého konce?
Když jste si kočku pořizovali, tak si jistě věděla, že časem budete chtít děti. S tím jste do toho šli. Postav se k situaci čelem a nauč se skloubit kočku a dítě.
A sušička s robotickým vysavačem jsou opravdu top pomocníci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13111
11.8.21 12:32

Ja mam venkovni kocky, domu je nepoustim, protoze zastavam nazor, ze venku jim je lip. Ale ony jsou tak zvykle od narozeni a maji tu k zivotu venku temer idealni podminky.
Vyhodit sedmiletou kocku ven z bytu je prasarna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116616
11.8.21 12:33

Dej jí do útulku, ať má aspoň šanci najít milující domov. Vyhodit ji po 7 letech ven kvůli chlupům? :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
11.8.21 12:33
@Anonymní píše:
@alejandra Zkoušela jsem to, ale nikdo jí nechce. Sehnala jsem akorát tento domov.

zkus třeba hodit někde inzerát… je plno lidí, kteří by si ji vzali domů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný