Zvykne si kočka venku, když žije v bytě.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.8.21 12:52

Však ta spravedlnost si tě dožene. Třeba až ve stáří pro svoje blízké už taky nebudeš pohodlná, tak tě dají někam, kde si nezvykneš… Pak si vzpomeň na tu nevinnou tvář :think:

• Citovat
  • Upravit
27754
11.8.21 12:55

Zakladatelko dej inzeratá na fb do skupiny zvířata - daruji, věnuji, zdarma za odvoz někdo se najde
my dostali tříletého kocoura s tím že je domácí no po třech měsících šel ven, kocour mlátil hlavou do oken do dveří a zoufale chtěl ven je tam štastný a spokojený doma se mazlit nechtěl ted přede a mazlí se jako blázen takže asi původní majitéle tak trošku kecali, ale sedmiletá domácí kočka nebude zvyklá bude to pro ní trest

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
11.8.21 12:56

Dovolím si citát z mé oblíbené knížky: „Sbohem…,“ řekla liška. „Tady je to mé tajemství, úplně prostinké: správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.“ „Co je důležité, je očím neviditelné,“ opakoval malý princ, aby si to zapamatoval. „A pro ten čas, který jsi své růži věnoval, je ta tvá růže tak důležitá.“ „A pro ten čas, který jsem své růži věnoval…,“ opakoval malý princ aby si to zapamatoval. „Lidé zapomněli na tuto pravdu,“ řekla liška. „Ale ty na ni nesmíš zapomenout. Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal. Jsi zodpovědný za svou růži…“ „Jsem zodpovědný za svou růži…,“ opakoval malý princ, aby si to zapamatoval.

Ty jsi zodpovědná za svoji kočku… Prosím, příště si pořiď raději plyšáka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
11.8.21 12:59

To je fakt hrozný. Tohle chování nikdy nepochopím.
Očividně tam ta láska k tomu zvířeti není, když je člověk schopný ho poslat doslova na jistou a hodně brzkou smrt.
My máme taky kočku. V době narození dítěte mu byly čerstvě 4 roky a nedokážu si představit ho dát pryč. Kvůli chlupum, jako vážně? :zed:
Jeden člen rodiny (ne u mě moc oblíbený) měl taky kočku. Narodilo se jim dítě a kočka byla najednou na obtíž. Tak proč se jí nezbavit a dát ven? V té době chudince bylo nějakých 8 let. První den vypuštění utekla, než jsem ji našla byla už zalezlá v kanále a mrtvá. Pravděpodobně ji přejelo auto…
Karma je zdarma a každého člověka co tohle udělá čeká nějaká odplata…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2778
11.8.21 13:03

Myslím, že reaguješ trošku hystericky - chápu to, je toho asi na tebe moc. Ale není třeba to řešit takto radikálně, nemůžeš prostě spící dítě v pokoji zavřít, aby k němu kočka nemohla? Když máš oba pod dohledem, tak se nic neděje, ne? Nebo ti fakt najednou vadí ty chlupy?
Chtěla jsem tě uklidnit, že kočka si venku zvykne, ale to jsem nedočetla celý příspěvek. My jsme se přestěhovali z bytu do domu a náš kocour to má venku rád. První rok se bál a chodil jenom na naší zahradu, nikam dál ho to nelákalo. Další rok už chodil k sousedům a po ulici a celkem jsem se bála, aby ho něco nezajelo, ale jak se zdá, není úplně hloupý. Nicméně minulý měsíc ho napadl cizí pes, když byl venku a od té doby chudák už zase jen naše zahrada. Ale celou dobu bydlí s námi, ven chodí jen na procházky. Kdybychom ho vykopli prostě jen ven, tak to by se asi zbláznil. Už párkrát byl venku i celou noc a pak mi šíleně mňoukal ve 4 ráno pod oknem.
Měla jsem s ním i miminko a prostě se k postýlce nedostal, nedala jsem mu příležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
11.8.21 13:11

Chudák kočka i manžel, ten si teď asi rve vlasy, s kým, že si udělal dítě. Musí to být strašný zjištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
11.8.21 13:15
@Ja-rekk píše:
Chudák kočka i manžel, ten si teď asi rve vlasy, s kým, že si udělal dítě. Musí to být strašný zjištění.

No prý manžel nesouhlasí, ale respektuje to. 8o wtf?
Pokud nesouhlasim, tak to ani nerespektuju a kočka se nikam odnášet nebude. Asi budou oba stejní anebo on bude podpantoflák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.8.21 13:23

Tohle nikdy nepochopím.
Nám kocour spával vedle malého v postýlce. Kocour má 7r. a kluk 8r. Byli o sebe opření zády a každý den spali po obědě spolu. Je na děcka fixováný. Když je nevidí, nejsou doma tak je volá.
Už máme místo jednoho dva. Nezbavovala bych se kocoura, protože jsou doma děti. Když spolu mohou hezky žít. My je krmíme applaws a vyčesáváme pravidelně. To už je většinou práce dětí. Tím se eliminují doma chlupy. Chudák kočka. Po tolika letech se jí zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
11.8.21 13:44

To už tu kočku radši vemte rovnou lopatou. Jenže to má háček. To byste ji viděli umírat. Kdežto šoupnout ji někomu na zahradu je snazší. A ještě ji vlastně velkoryse darujete svobodu.

Postavte se k tomu aspoň trochu čelem a sežeňte ji bydlení v bytě bez výběhu ven. Sedm let vám tam pouštěla chlupy a problém to nebyl, tak snad to ještě těch pár měsíců vydržíte. Minimálně toto ji dlužíte. Vybrali jste si ji, ne ona vás. Tak když už se jí chcete zbavit, protože po sedmi letech jste si všimli, že má i chlupy, tak ji dejte aspoň šanci dožít v pohodlí, na které jste ji naučili. Ne někde v dešti a křoví chcípat na rýmu a hlad. To sražení autem a rychlá smrt by byla alespoň milosrdná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.8.21 13:55

Zkusit tohle manžel, tak ho vyhodím, ať spí třeba venku na hnoji. Naštěstí mám může normálního a sešla se nám rodina kočkomilů.
Nejhorší je, že tohle čtu na skupině Britek často. Není to vůbec ojedinělé. Že se zbavují koček, protože přišlo dítě. Nechápu a nepochopím to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sarah1618
11.8.21 13:55

Zakladatelko a nechces na to jit pomalu a treba pul na pul.
Nase Mici take byla zvykla v byte ale ted chodi i ven a ma to strasne rada a samozrejme se o ni strasne bojim at se ni nic nestane.
Co tim chci rict, kdyz kocicka chodi ven, tak je potom unavena a zbytek dne prospi tudiz by malemu nelezla do postylky a nedelala neplechu.
Tak nechces ji jen tak pomalu nechat pristup na venek, at si ona sama svou rychlosti zvoli, kdy pujde a na jak dlouho ale stale bude mit pristup i domu

My nasi kocicce vzdy umyjeme tapicky z venku..
Drzim palce at se vse dobre vyresi ke spokojenosti vsech a hlavne i kocicky, prece jenom ma Vas urcite rada a toto by byl pro ni sok..

• Citovat
  • Upravit
25024
11.8.21 13:58

Kočka je jiná než pes.. Pes má své LIDI, ALE kočka má své Prostředí!! ona nebydlí u vás, vy bydlíte u ní z jejího pohledu..
Zásadní problém je ten, že v novém dvorku nebude vůbec nijak zvyklá, nebude tam doma a prostě se obratem ztratí… bude odkázaná na život venku, který absolutně nezná, takže snadná kořist čehokoliv od auta po psy a dravce..
NE - mé pochopení zásadně nemáš!! pokud mimču neubližuje a problém jsou jen chlupy, tak si přikup ruční vysavač a nevymýšlej kraviny..
navíc pro dítě je těsný kontakt se zvířetem skvělý (pokud není těžký alergik)

PS : Malý princ je má TOP knížka, tolik moudra.. a o zopovědnosti za to, co k sobě připoutáme, je 10000% svatá pravda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
11.8.21 14:10

Myslela sis, jak se tu najdou stejně bezcitný maminky, o jsou schopné kočku po sedmi letech vyhodit ven, protože z ní padají chlupy? Proboha jsi snad blázen? Máš v sobě kousek citu? Milovala jsi tu kočku vůbec někdy?

Najdi jí domov u lidí, kteří jí dají lásku, bude s nimi v teple, a bude žít u někoho, kdo jí nechce vystrnadit z bytu. A počkej si, až dítě bude chtít jednou zvířátko, snad už ti to potom dojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
11.8.21 14:12

Ta kočka má jít k cizím lidem, kteří jí šoupnou rovnou ven? To nedopadne dobře. Něco jiného by bylo, kdyby šlo třeba o rodiče, vy tam s kočkou strávili léto, kdy ona by byla zavřená někde doma a postupně byste jí pouštěli na krátké výlety. Kdyby to klapalo, tak jí tam nechat s tím, že by měla v případě potřeby přístup někam dovnitř (veranda, teplá kotelna apod). Tam by byla šance na adaptaci. Ale odvézt jí někam k baráku, dát jí misku s granulema ven a vypustit jí, to je nesmysl. Ona se tam nebude držet, prostě někam zmateně zaběhne. Buď jí přejede auto, zakousne pes, zastřelí myslivec-pokud bude běhat po lese nebo někde bídně zhyne. Doporučuji na fb skupinu zvířata - daruji, věnuji, zdarma za odvoz nebo jí odvézt do útulku. Předpkládám, že je kastrovaná. Do budoucna si nepořizovat živé zvíře, je třeba počítat s určitou délkou života, po kterou bude zvíře línat, pelíchat a občas dělat nějaký bordel. To není nic pro vás. A to to píšu jako člověk, který kočky zrovna nemiluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
11.8.21 14:15

Zvykne. Velmi dobře. Já už si místní útoky prožila, když jsme dávali kočku na chalupu. Kočka tam je šťastná, naprosto v pohodě. Jezdit s námi do města nechce. Taky byla napřed jenom v bytě, pak šla na zahradu.
Teď je někdy v domě, někdy venku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný