Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dobrý den, syn čtyři roky a dvacet kilo bral 5 ml Sumamedu denně na pneumokoka a streptokoka a měl to mít na šest dní, ale koukám, že mu v lahvičce tak půl dávky zůstalo asi jsem někdy špatně natáhla 😞 prosím o radu, jestli mu sedmý den dát ten zbytek nebo už mu to nedávat. Předem děkuji 🙏
to je úplně jedno, buď mu to dej nebo to vyhoď,
mně vždycky z těch sirupů minimálně 2 dávky chyběly
@Anonymní píše:
Dobrý den, syn čtyři roky a dvacet kilo bral 5 ml Sumamedu denně na pneumokoka a streptokoka a měl to mít na šest dní, ale koukám, že mu v lahvičce tak půl dávky zůstalo asi jsem někdy špatně natáhla 😞 prosím o radu, jestli mu sedmý den dát ten zbytek nebo už mu to nedávat. Předem děkuji 🙏
Máte klasický Sumamed nebo Sumamed Forte? Předpokládám ten druhý.
5denní léčba azitromycinem by měla být zcela dostačující. Dospělí užívají obvykle 500 mg denně po dobu 3 dnů, v některých indikacích je to trošku jinak (1. den 1 gram a pak 4 dny vždy 500 mg denně).