Jaký bojový sport pro holky?

54
2.12.23 20:38

Jaký bojový sport pro holky?

Ahoj všem, moje dcera cca před rokem skončila s atletikou a teď chce začít chodit na nějaký bojový sport ale vůbec nemá představu kam přesně. Navrhovala jsem ji třeba i jiné sporty ale ona je ten typ že jede sama na sebe, takže žádné týmové. Sama mi řekla, že chce něco takového ale že moc neví co. Dceři je 14, tak snad není pozdě začít ;) Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9023
2.12.23 20:41

Co sebeobrana, krav maga?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
2.12.23 21:01

@elizabethe Co judo?

• Citovat
  • Upravit
328
2.12.23 21:28

Ja moc nechapu to obecne presvedceni, ze je pozde zacit s nejakym sportem.. ano, kdyby to chtela vrcholove, tak snad, ale kdyby mela takove ambice, tak uz byste to vedeli :-)
Sama jsem delala box a pak thajsky box. Thajsky box me osobne bavil vic, je komplexnejsi, box byl za me ‚jednostranny‘. Delala jsem to primarne pro zlepseni kondicky, nikdy jsem nemela ambice, ze bych zapasila v ringu.
Je potreba si pro ni rozmyslet, jaka je povaha, protoze podle me ‚judo/karate‘ a ‚thajsky box/mma‘ navstevuji zcela odlisne povahy lidi…
Alternativou pro takhle mladou muze byt treba i capoeira.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
2.12.23 21:35

Dcera dela karate.. Ale teda uz od 4 let… Ve 14 bude asi tezke s necim zacinat. V karate je spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
2.12.23 21:39

Teď je v módě Krav Maga. Já dělala atletiku a házenou. Ale brácha boxoval, tak jsem zkusila Kickbox. Bylo to fajn. Zase jiné na pohyb. Tam jsem se naučila rozštěp i provaz. A umela bojovat, kdyby to někdy bylo potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
2.12.23 21:40

@Jemako Nikdy není těžké začít. Člověk se v tom může najít kdykoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
2.12.23 21:45
@Veruš1 píše:
@Jemako Nikdy není těžké začít. Člověk se v tom může najít kdykoliv.

To je pravda.. Jenom ji bude trvat nez se dostane na uroven svych vrstevnic. Its bude treba chtit jezdit na souteze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
2.12.23 21:47

Syn děla taekwondo - závodně. A je tam s ním spousta holek, jde jim to velmi dobre. Plus mají několik začátečníků z rad dospělých žen. Nikdo to neřeší.

Ale žere to čas - osobně bych vybrala to nejdostupnejsi k vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
2.12.23 21:52

Dcera dělá okrajově zápas. Holky dělají jen volný styl. Začala, když byla malá, jezdila i na závody. Odešla do atletické třídy na druhý stupeň, teď se k tomu vrátila.
Ale zná holky, které v tomto věku něco takového vyzkoušely poprvé.
Navíc pro holku, která dosud sportovala, nebude problém se jen přeladit na jiný sport. Dcera dělala nějakou dobu i plavání a krasobruslení. Jenže tyto sporty jsou náročné na teplotní rozdíly co se týče podmínek tréninku. Měla problémy se záněty průdušek a angínami. Musela skončit. S bazénem měla problémy v zimě, s ledem v létě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
2.12.23 21:59

@Jemako to není pravda. Vědu kroužky a mám děti na kroužcích. Ne vždy je ten, kdo přijde později, ten nejslabší. Vidim to ve všech třech odvětví. Já mám kroužek přírodovědný, děti sportovní. A všude dochází děti. Někdy je někdo nový na lepší úrovni, než někdo, kdo tam je déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
2.12.23 22:03
@Veruš1 píše:
@Jemako to není pravda. Vědu kroužky a mám děti na kroužcích. Ne vždy je ten, kdo přijde později, ten nejslabší. Vidim to ve všech třech odvětví. Já mám kroužek přírodovědný, děti sportovní. A všude dochází děti. Někdy je někdo nový na lepší úrovni, než někdo, kdo tam je déle.

V karate se meni barva pasku a ano bude trvat nez je nasbira na tu uroven co uz maji deti ktere to delaji od malicka.. To neni proste hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SracChcePomoci
2.12.23 22:17

Krav maga je systém sebeobrany, ne sport. Ale ve 14 je asi lepší začít s nějakou sebeobranou protože jí chybí základy které asi nedožene. Jinak bych zkusil judo kdyby to šlo je to účinný.

• Citovat
  • Upravit
22934
3.12.23 07:18

@elizabethe dcera dělá karate od 3 let, závodně. Hrozně ji to naplňuje a už 6 let na sobě maká.
Předloni jsme k tomu přivedli i neteř, teď je jí 17 a také je z toho nadšená.
V našem klubu je skvělá trenérka a super parta děti, všichni si pomáhají a fandí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37454
3.12.23 21:24

Holka? Tak jedině jemnou cestu. :-)
(džů - dó) :D

K poctě jedné mé kamarádky. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek