Zkušenosti s Sumatriptan

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
50
2.4.25 12:14

Sumatriptan zkušenosti

Dobrý den, zajímalo by mě jestli někdo bere sumatriptan a jaké má zkušenosti. Nově jej mám napsané od neurologa a zajímá mě zkušenost jiných lidí. Trochu mě děsí ten tlak na hrudi, tak mám obavy jej zkusit. Jaká je to intenzita, za jak dlouho to přestane? Mám 50 mg, ale dávku lze rozpůlit. Říkám si jestli by mi nestačila jen půlka? Děkuji za sdílení zkušeností. Hezký den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2277
2.4.25 12:31

Zádný tlak na hrudi nepocituji,…

Sumatriptan se bere v případě že člověk cítí že na něj migréna jde nebere se preventivně.

Neudělá žádný stav oblbnutí není to analgetikum ale někdy jakoby zarazí bolest a zmatenost z migerény zustane. Ale na každého to může působit jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
2.4.25 12:38
Ano ano, vím, že se nebere preventivně příbalový letáček jsem četla poctivě :). Mohu se ještě zeptat jak dlouho jej berete a jak vysokou dávku. Pokud nechcete odpovědět pochopím a i tak děkuji, že jste se semnou podělila a uklidnila mě :).
@ludmilaadamkova píše: Více
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
2.4.25 13:11

Sumatriptan užívám roky, minimálně 5 let určitě. Tlak na hrudi nepociťuji taky, jediný nežádoucí účinek u mě je sucho v ústech. A ano, někdy mi stačí i půlka, když je migréna horší, vezmu si tabletu celou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2277
2.4.25 13:28
@Tymonapu píše: Více

cca necelých 10 let. a v případě potřeby jednu tabletu 50 MG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32030
2.4.25 13:34

Beru si rovnou celou tabletku, půlka mi nezabírala a beru k tomu zároveň i Ibuprofen nebo gelový Ibalgin, zabírá mi to rychleji, tak do půl hodiny. Tuhle radu jsem četla kdysi od nějaké doktorky, že to zrychlí účinek. Samotná tableta mi kolikrát zabrala až za hodinu a půl nebo dvě. A já teda po užití prášku pak nemůžu vůbec do vody, mýt si ruce nebo se sprchovat, bolí mě kůže jako kdyby byla spálená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
2.4.25 13:51

Moc všem děkuji :) a ještě mám dotaz vím, že se bere když migréna nastupuje, ale zajímá mě zda vám zabere i v průběhu migrény. V přívalovém letáku psali, že jej lze užít i při již probíhající migréně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
2.4.25 13:53

Sumatriptan mám na migrény už rozhodně více než 10 let. Beru jednu tabletku. V 10 % záchvatů migrény se stane, že mi nezabere, tak si pak musím s odstupem několika hodin vzít ještě jednu. Určitě mám po něm pocit žízně. Tlak na hrudi nepociťuji, jen takový chvilkový zvláštní pocit/závratě, když začíná zabírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
2.4.25 13:54

@Tymonapu mně při rozjeté migréně Sumatriptan zabere hůř. Ale já mám migrény opravdu velmi výživné. Mám i biologickou léčbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32030
2.4.25 13:55

Jo, zabere i když už je to v běhu, ale chvilku to trvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
2.4.25 13:58
@Freesia píše: Více

A jaký časový rozestup dodržujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
2.4.25 13:59
@Freesia píše: Více

To je mi líto :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
2.4.25 14:08

@Tymonapu jak kdy, určitě několik hodin. Nicméně v příbalovém letáku je napsáno, že když nezabere, že se druhá dávka brát nemá, takže vždycky zvažuji, jestli si vzít druhou tabletku nebo ne. Záleží, jestli musím fungovat a nebo si mohu jít lehnout. Ale mám to zkonzultováno se svou lékařkou., takže to určitě nedoporočuji bez porady s lékařem.

Příspěvek upraven 02.04.25 v 14:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
2.4.25 14:08

Beru už spoustu let, střídám s Rosemigem (sprej nebo tablety). Posledních pár let ho beru rovnou s nějakým brufenem a torecanem (proti zvracení). Zabírá nejdříve za 45min, někdy až za hodinu. Když nezabere ani po dvou hodinách, vezmu si ten Rosemig nebo stříknu ten rosemig sprej (ten je naprosto výborný).
Za ty roky už jsem si na to zvykla, ale stále je mi po něm „divně“, takový přiopilý pocit, trochu motání hlavy. A když zabere, tak zase přichází vlna hrozné únavy, zívání, nejraději bych se někde svalila a spala.
Ale každopádně díky za něj ;) bez něj jsem byla jak zombie třeba dva dny v kuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
2.4.25 14:16

A s profylaktickou léčbou zkušenosti máte někdo z Vás (beta-blokátory)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna očního lékaře

Ikona - Vladimír Korda

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.