Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hezký večer holky
prosím Vás, chci se zeptat, syn dneska dostal sumetrolim, protože už je po druhé nemocný během 14 dní (trpí na hemofila) bohužel jak to chytil po druhé tak se to ani po 5 dní nelepšilo tak doktor předepsal výše zmíněny sirup. No, ale já blbá se zapomněla zeptat jestli se při něm může podat i dithiaden, jelikož syn pořád dost kašle, hlavně teda v noci a včera ho na noc dostal a spal fakt krásně, ale dnes už jsem mu ho nedala právě kvůli sumetrolimu a zas celkem dost prská
ptám se hlavně proto, kdyby se nedej bůh začal v noci nějak víc dusit zda ho můžu normálně dát. Pokud už máte některá zkušenost budu ráda za každou odpověď ![]()
Koukala jsem do SUKLu na interakce těchto dvou léků a nic nenasvědčuje tomu, že by se měly navzájem ovlivňovat. Takže bych se nebála a Dithiaden klidně dala.
Koukala jsem také do mých záznamů, co kdy měly děti za léky a u druhé dcerky jsem tuto kombinaci našla. Také brala Sumetrolim a na noc dostata Dithiaden. Bylo jí asi 15 měsíců a obešlo se to bez problémů.
@azalia děkuji, naštěstí nebylo třeba a dnes si pro jistotu brnknu doktorovi, ale taky jsem si myslela, že by to neměl byt problém, no jistota je jistota ![]()