Sunar a jak nezničit kojení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Sunar a jak nezničit kojení
Ahoj holky.
Mám doma chlapečka 2 měsíce starého. Zatím jsem plne kojila. Přes den tak co 2-3 hodky. Když si řekne tak častěji.
Ale poslední týden večer se proste nemohl dojist. Vypije obě prsa a pak začne tahat a kroutit. Odsavackou zjistím, ze jsou prázdné. Ale stále se sape a dožaduje jídla. Udělám 150 ml nutrilonu, což stáhne hned a je klid. Spi pak krásne do 3-4. Usina v 21-22.
Spi tvrde klidně.
Včera jsem nutrilon nedala a budil se snad co hodinu s pláčem a křikem. Kojení po hodině.
A teď. Nechtěla jswm dávat na večer sunar abych kojení “nezrusila “. Když Alw člověk pak vidí ten rozdíl …. Co myslíte dávat sunar? Jakou mate zkušenost? Neznicilo vám to kojení? Samozřejmě ho dávám až po kojení aby se mléko nepřestalo tvořit.
Láhev máme avent sací.
Tím ze má tu potřebu vyšší jen večer se to mléko proste neadaptuje aby v určitou hodinu nateklo 2× tolik.
Děkuji za každou zkušenost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zadny dokrm bych nedavala a kojila co tu hodinu. Behem par dni laktace vyleti nahoru a bude zase dobre.
S dokrmem ti laktace nestoupne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Slyšelas někdy o růstovém spurtu? Je to párdenní, obvykle max. týdenní období, kdy skokově narůstá potřeba tvorby mléka, kterou dává dítě najevo obvykle tím, že prostě vyžaduje pití pořád. Tím se spustí ten kolotoč - vyšší potřeba - vyšší poptávka - vyšší tvorba. Pak se to zase srovná a je klid. Pokud to narušíš tím, že místo toho, abys nechala tělo pracovat a zvyšovat tvorbu, dítě dokrmíš, dáš tím tělu najevo, že větší tvorba není potřeba. Ale to dítě tu větší potřebu má, takže má pořád málo, ty dáváš víc a víc příkrmů… Velmi často jedno z těchhle období přichází po konci šestinedělí. Často i prsa viditelně zplasknou, vypadá to, že mléko „mizí“, ale on se jen rovná poměr poptávka/ výroba. Děti můžou být i vzteklé, protože do té doby byly zvyklé, že to tak nějak teklo samo, zatímco teď musí makat. Ale srovná se to. Odsávačka není vůbec žádné měřítko, spousta žen neodsaje ani kapku a přesto naprosto v pohodě dlouhodobě kojí.
Neříkám tím nechat dítě vyhladovět, pokud by to trvalo dlouho, dítě jevilo známky dehydratace, bylo málo počůraných plenek, tak rozhodně nedělat experimenty a hned to řešit. Ale pokud jsi doposud normálně kojila, tak to, co popisuješ, jsou ukázkové příznaky růstového spurtu - spousta žen to v téhle fázi vzdá, prohlásí, že má málo mléka a skončí na UM. Nic proti um, ale pokud chceš zachovat kojení, vzala bych dítě do postele a kojila a kojila, co jen bude chtít, klidně ho mít nonstop na prsu (hlavně noční kojení je důležité) - nebude to napořád, brzy by se měla tvorba zvýšit a tenhle blázinec srovnat. Znám to u obou dětí. Držím palce!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky asi si nerozumíme. v noci pak klidně kojim co hodinu. jde o ten večer. kolem21:00 kdy má jít spát …. On proste dá třeba 2 lahve (300). O sportu jsem slyšela. Ssi ho měl v 6 týdnech. Twd má Ale 2 měsíce. Jde o ten nepoměr. Přes den chce po 2-3 hodinách a večer najednou 3 násobnou dávku.
Jde mi o to zda vadí mu dat večer jednou sunar po kojení. Ne místo ….timpadem by to vadit nemělo ne?
Já to kojení nenahrazuji UM.
Proste jinak vriska a přece je blbost nechat ho rvát do 11 než se mléko obnoví. Když chce dávno spát. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, zacpe si bříško… to je těžké. Já sama za sebe při každé takovéhle změne (a že jich bylo) prostě kojila dle potřeby, klidně furt, a ono se to pak srovnalo. Pokud ty sama za sebe máš pocit, že mu to dělá dobře a tobě ulehčuje život, tak je to tvá volba. Ale z logiky věci, když dodáš 300 ml zvenčí, tak tělo těch 300 ml nebude mít důvod začít tvořit. Pokud vám bude lépe s večerním dokrmem, tak to zkuste, dlouhodobý efekt se ukáže. Rozhodně ho UM nijak nepoškodí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V klidu, normálně mu večer dej lahev, kojení to neovlivní. Přece nenecháš mimčo budit se hladem, aby měla zdejší kojoliga klidnou dušičku. Klučina už je velkej, kojení, máte zajetý, když ho necháš jen na kojení, tak mu zbytečně rozhodíš spaní.
- Citovat
- Upravit
@Bytsamsebou píše:
Jíš a piješ hodně?
Jim hodně
Alw když se zamýšlím tak mám teď fakt horší pitný režim…. Na začátku jswm měla strašnou žízeň při každým kojení. Je to pryč. Asi piju málo hele. Vůbec mě to nenapadlo. Má to vážně vliv? Hodně jsem slyšela i názor ze je to blbost. Ale určitě to napravím!!!dekuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@den93 píše:
Jim hodněAlw když se zamýšlím tak mám teď fakt horší pitný režim…. Na začátku jswm měla strašnou žízeň při každým kojení. Je to pryč. Asi piju málo hele. Vůbec mě to nenapadlo. Má to vážně vliv? Hodně jsem slyšela i názor ze je to blbost. Ale určitě to napravím!!!dekuju
Má to neskutečný vliv. Měla jsem šílenou žízeň cca půl roku, kdy jsem kojila plně. To tělo tu vodu v podstatě odevzdává. Zařadila bych kojící čaje, hodně pila.
Jinak holky mají pravdu, bude to přechodné období…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@den93 píše:
Jim hodněAlw když se zamýšlím tak mám teď fakt horší pitný režim…. Na začátku jswm měla strašnou žízeň při každým kojení. Je to pryč. Asi piju málo hele. Vůbec mě to nenapadlo. Má to vážně vliv? Hodně jsem slyšela i názor ze je to blbost. Ale určitě to napravím!!!dekuju
Já po porodu vypila tak 5 litrů denně, měla jsem neskutečného sušáka
. Po pár měsících se to ustálilo. Měla bys pít pravidelně a tak 2,5 l denně. Zkus čaje pro kojící matky. Ale chápu, je zima, člověk nemá pocit žízně. Když ani to nepomůže, tak normálně dávej ten Sunar a buď ráda, že ti mimčo pije z lahve, když kojíš
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem davala na noc sunar skoro hned od narozeni, a kojeni to neposkodilo, kojila jsem pak jeste docela dlouho. Davala jsem to specialni lahvickou od Medely.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@den93 píše:
Holky asi si nerozumíme. v noci pak klidně kojim co hodinu. jde o ten večer. kolem21:00 kdy má jít spát …. On proste dá třeba 2 lahve (300). O sportu jsem slyšela. Ssi ho měl v 6 týdnech. Twd má Ale 2 měsíce. Jde o ten nepoměr. Přes den chce po 2-3 hodinách a večer najednou 3 násobnou dávku.
Jde mi o to zda vadí mu dat večer jednou sunar po kojení. Ne místo ….timpadem by to vadit nemělo ne?
Já to kojení nenahrazuji UM.
Proste jinak vriska a přece je blbost nechat ho rvát do 11 než se mléko obnoví. Když chce dávno spát.
Ano, vadi.
JE to misto kojeni.
Tahle obdobi ke kojeni patri, jeste jich bude spousta.
Nekomu to je fuk a flasku da, nekomu to kojeni zkazi, nekomu ne.
Ja chtela kojit plne a UM nedat, tak jsem nic nedavala.
Je to na tobe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit