Může dvou a půl leté batole Bryndzu?

914
14.10.17 21:33

Syr Bryndza pro dvou a pul leté batole ?

Ahojda, prosim, je vhodne jidlo pro dvou a pul leté ditko halusky s Bryndzou? Jedna se mi o ten syr. Dekuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4561
14.10.17 21:37

Originál bryndza je nepasterizovaná, tak nevím… Ale spíš tu chuť děcka moc nedávají. Neznám dítě, které by bryndzové halušky dalo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
14.10.17 21:43

Brynza je hodne slana, ale my ji delame se zakysanou smetanou a tim se to trochu zredi. Ja uz synovi tohle jidlo davala, ale je fakt, ze to nechtel :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33280
14.10.17 21:45

@Barborika Je to dost slané a má to silnou chuť. Bryndzu nejí ani moje čtyřleté dítě. Dětem dělám halušky s tvarohem a zakysanou smetanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44365
14.10.17 21:51

Bryndzu milujeme, kupujeme v jednom obchudku s mlecnymi vyrobky, kde ji vozi cerstvou primo ze Slovenska. Halusky s bryndzou jedi moje deti snad od roku, chutnaji nam vsem. Nicim ji neredime, nebylo by to ono. Ze je nepasterizovana nevadi, tento dodavatel ruci za kvalitu, kupujeme ji tam od detstvi, nikdy nam nic nebylo. Jedla jsem I behem tehotenstvi.

Nejime bryndzu z Tesca apod. Jednou jsem ji tam koupila, zkyslou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44365
14.10.17 21:58
@cverunka píše:
Originál bryndza je nepasterizovaná, tak nevím… Ale spíš tu chuť děcka moc nedávají. Neznám dítě, které by bryndzové halušky dalo :D

Pokud se to ji v rodine svatecne, tak tu chut ceske dite asi neda. Ale slovenske deti jedi normalne, v nekterych rodinach se redi tou smetanou. My to bereme jako prirozenou soucast jidelnicku, nasi zili nejakou dobu na Slovensku a tatinek muze byl Slovak. My halusky od podzimu do jara delame nekolikrat do mesice. Prestavka je jen od jara do pozdniho leta, protoze jsou potreba moucnejsi brambory, z rannych se to rozvaruje.

Jakakoliv praskova varianta nejsou original halusky, spis pripominaji specle. Muj muz je zvykly jist bryndzu I s kolinkama, pecivem nebo delame pomazanku. Mame doma fakt casto a deti to jedi. Stejne tak moje slovenske netere v predskolnim veku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4561
14.10.17 22:03
@Jana206 píše:
Pokud se to ji v rodine svatecne, tak tu chut ceske dite asi neda. Ale slovenske deti jedi normalne, v nekterych rodinach se redi tou smetanou. My to bereme jako prirozenou soucast jidelnicku, nasi zili nejakou dobu na Slovensku a tatinek muze byl Slovak. My halusky od podzimu do jara delame nekolikrat do mesice. Prestavka je jen od jara do pozdniho leta, protoze jsou potreba moucnejsi brambory, z rannych se to rozvaruje.Jakakoliv praskova varianta nejsou original halusky, spis pripominaji specle. Muj muz je zvykly jist bryndzu I s kolinkama, pecivem nebo delame pomazanku. Mame doma fakt casto a deti to jedi. Stejne tak moje slovenske netere v predskolnim veku.
:mrgreen: Já jsem právě Slovenka a moje dítě, ani žádné dítě ze slovenké strany rodiny bryndzu nejí. Já bych se po ní utloukla, ale také mi zachutnala až v dospělosti.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16415
14.10.17 22:10

Je tam dost soli, ale normálně bych dala. Moje děti zbožňují třeba nivu nebo kyselé okurky a další výraznější chutě, takže brynza jim chutná taky. Většinou když jim dám k obědu něco s nivou nebo brynzou, tak hlídám, aby už ten den neměli nic slaného (šunku, osolenou polévku apod.). Jinak ale kromě vyloženě ostrých jídel už od cca 18m jedí děti všechno s námi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44365
14.10.17 22:10

@cverunka ja ji jim od ranneho detstvi. Kdyz se me nekdo zeptal na nejoblibenejsi jidlo a ja rekla halusky s bryndzou, spoluzaci a kamaradi na me cumeli jak puk, ze to neznaji :mrgreen:

My mame bryndzu v lednici hodne casto, skoro jako jiny bezny syr. Devitileta dcera ji chodi uzirat jen tak :mrgreen: Deti ji fakt jedi, vcetne skoro trilete a stejne tak deti z nasi slovenske strany :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4561
14.10.17 22:17
@Jana206 píše:
@cverunka ja ji jim od ranneho detstvi. Kdyz se me nekdo zeptal na nejoblibenejsi jidlo a ja rekla halusky s bryndzou, spoluzaci a kamaradi na me cumeli jak puk, ze to neznaji :mrgreen:My mame bryndzu v lednici hodne casto, skoro jako jiny bezny syr. Devitileta dcera ji chodi uzirat jen tak :mrgreen: Deti ji fakt jedi, vcetne skoro trilete a stejne tak deti z nasi slovenske strany :)
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44365
14.10.17 22:18

@zrcadlo Nivu a korbacky jedi taky. Nivu spis pomazanku nebo odrezky, neni tam tolik te plisne, nejsou tak aromaticke. Dokonce pili i zincicu nebo jak se to pise :mrgreen: Ovci mleko, prodavaji ho taky balene v tom obchode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
14.10.17 22:22

Moje děti ji mají normálně od roka. jedno z mála jídel, co sní bez keců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
14.10.17 22:44

@kire Urcite salas Krajinka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
14.10.17 23:09

Davam nasi ji maji radi ommalinka, jak na haluskach, tak i samotnou. Dneska jsem si koupila jen tak na chut balicek ciste ovci, ta je nej, zbylo mo tak na oliznuti noze, vetsinu mi kluci snedli :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2385
15.10.17 07:36

Moje decká všetky 3 bryndzu jedia. Aj tá najmenšia. Bude mať 3 roky. Je veľmi zdravá, obzvlášť na jar. V obchodoch majú väčšinou miešanú ovcie/ kravské mlieko. U tej čisto ovcej zo salasa je cena o dost vyssia ale aj chuť je niekde inde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí