Sušení prádla v paneláku

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
102
9.5.08 13:44

Sušení prádla v paneláku

Rada bych se zeptala zkusenych na nazor. Bydlim v panelovem byte asi 4 roky a celou dobu touzim po susaku na pradlo do koupelny nad vanu (stahovaci nebo nejaky podobny, aby snury nezavazely porad, ale jen kdyz jsou potreba). Manzel je proti, ze si netroufa do umaraktu, ktery je oblozeny obkladem, vrtat (ne ze by to nezvladl, ale neveri kotvam, nevi co pod tim obkladem je atd.). Zatim jsem mela k dispozici pokojicek, ktery slouzil jako skladiste vseho, co nebylo kam dat, ale v zari cekame miminko, takze tato varianta uz neprichazi v uvahu, ze „skladiste“ bude detsky pokoj.
Vyrustala jsem v cihlovem byte s oknem v koupelne a takovy susak jsme meli. Kamarad mi nedavno rekl, ze kdyz susi pradlo v koupelne bez okna, schne to dlouho a navic pradlo smrdi jakoby zatuchlinou.
Jak susite pradlo vy? (o susicce mi tu prosim nepiste, tu nemam kam dat :-) ). V lete mam balkon, ale to nejde pouzivat celorocne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9356
9.5.08 13:59

Byla jsem, v panelaku skoro cely život a v letě jsem sušila na lodžii a v zimě v bytě na sušaku.Ted jsme na baraku a sušim tak i ted v letě.Mame pididvorek a sušak tam nemam kde dat :roll: .
Takže mam rozkladaci sušaky a otevřeny ventilačky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
9.5.08 14:22

No já ybch v neodvětrávané koupelně asi taky moc nesušila …
My jsme v paneláku měli Šňůry na chodbě (tedy v bytě) takový ty vysouvací … tam to bylo přeci jen lepší, že se nechali otevřený dveře a větralo to.
Teď bydlím v baráku a v zimně abych nemusela sušit prádlo týden v nevytápěné půdě, tak rozložím sušík v ložnici a na ty 2 dny to přežiju :wink: .

• Citovat
  • Upravit
2010
9.5.08 14:23

Ahoj, taky bydlíme v paneláku a suším buď na balkóně na sušáku, nebo v obýváku za gaučem:-) Schne to rychle. V koupelně bych prádlo asi neusušila, a když, tak ne do voňava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
9.5.08 14:27

v koupelně v paneláku bych teda nesušila…si dovedu představit,jak člověk leze z vany a bourá hlavou do oblečení.-)))
my máme taky panelák,v létě suším venku,na šňůře i na sušáku,v zimě suším na sušáku v ložnici…taky záleží,jak hodně ti pračka ždíme…já si koupila novou s otáčkama až 1200/min a to prádlo je do rána opravdu suché.když ho pověsím večer…takže na sušení v koupelně bych se opravdu vykašlala.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
9.5.08 16:40

Ja bydlim v panelaku, v zime susim v koupelne na tom vysouvacim susaku a je to suchy hned (cca do druheho dne)… Mame odvetravani jen ze je tam ten komin, ale neda se zapnout ventilator jako treba v jinych panelakach… ale u nas to staci. Mozna je to i tim, ze bydlime az nahore, obcas je tam az pruvan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5139
9.5.08 17:34

Taky bydlíme v paneláku a dávám prádlo na sušák a do druhého dne je suché dám ho do ložnice neb tam je nejbéle světlo bo je to na západ orientované.A v koupelně máme v kachličkách navrtané takové ty držáky na osušky( něco takového http://www.vsedobytu.cz/…arned-50-cm/ ) na každé straně vany jeden a podomácku vyrobené asi tři šňůry s normální struny a na konci udělané háčky s obaleného drátu když mám něco prané v ruce a nechci to moc šdímat tak aby to nekapalo po bytě tak to pověsím tam.A jestli máte starou koupelnu tak bych se toho asi nebála to tam bude držet :wink: (snad :oops: )
Ale když jsme byli malí tak mamka sušila prádlo jenom v koupelně a nechávali se otevřené dveře a nikdy to nesmrdělo ale ted bych to tak už nesušila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
9.5.08 17:37

Dekuji za odpovedi, v podstate jste me ujistili v tom, ze koupelna bez okna neni to prave :-( Budu muset hledat misto jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
9.5.08 19:27

Ahoj,
my jsme meli snury nad vanou, kdyz jsme bydlela s nasimi a prislo mi to strasne neprakticke. To povesene pradlo strasne zavazalo, kdyz jsme se chtela vecer umyt ve vane.
Ted to v zime resim tak, ze vyprane pradlo dam uschnout na topeni a do dvou hodin je suche.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
9.5.08 20:30

Ahoj.

V nevětrané koupelně (jakékoliv) bych nesušila. Máme 2+1 a 2 děti, prádla habaděj. Pokud je to jen trochu možné, suším na venkovním sušáku, v zimě peru večer a suším na sušáku v obývákoložnici, výj. v předsíňce (to je ale docela o hub…, protože je fakt pidi).

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.5.08 20:38

sušák mám v obýváku, není to estetické, ale v zimě to nešlo jinak, navíc jsme už 4, takže byl vytažený permanetně stejně tak jako žehlicí prkno. V létě samo na lodžii. no a mám už dva týdny zasklenou lodžii takže příští zimu už suším tam:)

• Citovat
  • Upravit
14210
9.5.08 22:30

na susaku v byte v predsini, mame tam dost mista
Jinak se delaji pracky se susickou v jednom :wink: takze netreba mit vic mista nez na jednu pracku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.5.08 22:38

A co postavit sušičku na pračku - je to tedy celkem monstrum, ale za čas si zvykneš :D . A to luxusní sušení za to stojí.
 Lenka

• Citovat
  • Upravit
14210
9.5.08 23:08

Lenka ono ale kdyz mas v panelaku malo mista, tak lidi vetsinou maji takovou tu uzkou pracku s vrchnim plnenim a na tu tezko neco postavis. Ja prave mam tuhle uzkou pracku se susickou v jednom, akorat uz susicka doslouzila, ale pracka zatim beha v pohode, tak susim na susaku a casem koupim zase novou az na to budou penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.08 10:55

Ahoj,
suším celoročně na balkóně, zatím tomu pomáhá i ta naše zima-nezima. Pokud silně prší/sněží, tak prádlo pověsím na rozkládací sušák (do obýváku :( ) a hned, jak to počasí dovolí, tak to šoupnu na balkon. V zimě to schne i 3 dny, ale co se dá dělat. Pokud se mezi prádlem najdou nějaké důležité kousky, které potřebuju mít brzo suché, tak to dám do koupelny, kde nechávám na noc otevřené dveře a přes den se tam stejně pořád chodí. Ale tohle možná funguje i díky tomu, že peru průběžně, protože by to jinak fakt nemělo šanci uschnout.

A na šňůry na balkoně se mi vejde 1 a půl pračky, zbytek dávám na sušák, který postavím taky na balkon - pak tam není k hnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný