SUŠG Jihlava

Anonymní
13.12.13 23:09

Sušg Jihlava

Ahojky všem co máte velké děti a víte něco víc o SUŠG Jihlava.
Sestra poslala přihlášku ale máme smíšené pocity z názorů žáků na internetu. Někdo říká že ztratil 4roky a hromadu peněz (soukromka) a někdo zase že na lepší školu nemohl jít. Jsou na internetu maturanti kteří to dotáhli daleko ale i ti co tvrdí že když se jich někde zeptali kde studovali a když řekli že v Jihlavě tak je do té práce okamžitě nevzali… Někdo zase psal že kantoři jsou spíš k tomu aby se s nimi člo po škole na pivko než na učení (tomu zase až tak nevěříme) Vím že se to musí brát s tím že ten kdo se ve škole fláká a dostanou ho tam bohatí rodiče tak je to třeba nebaví a tak nadávají.
Ale není některá část těch negativ pravdivá? Znáte někoho z této školy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1919
14.12.13 11:21

Ahoj :)
tak já jsem tam studovala… ale už je to dýl. Za mě tam byli dobří učitelé :)
já si školu chválím… sice těch peněz, to je síla…ale bylo to tam fajn.
Taky záleží na jaký spolužáky narazí…
teď tam studuje brácha..:-)

je to hodně peněz..no.ale je to podle mě dobrá příprava třeba na vejšku. Ale v Brně je si myslím podobná škola, se stejným zaměřením a zadarmo. a taky je otázka-jestli je to dobrý teď studovat-přece jen mi přijde, že grafiků už je tu dost.
Já docela těžko sháněla práci. ale když je člověk dobrej, tak se tím dobře uživí…

v tiskárnách většinou chtěli 3letou praci…ale kde to chceš vzít no..
tak jestli ji to baví, a do brna to máte dál, tak bych šla:-)
ale nevím jaká je tam úroveň teď…
kdyby něco, ptej se;)

ps. s mladšíma učitelama se občas na pivo šlo. ale nebylo to místo výuky;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1919
14.12.13 11:25

ps.je fakt že tuhle školu přitahujou ty pravé „umělce“ nebo se jima tam ty děcka stanou..
to je podle mě spíš nebezpečí..ale když je člověk rozumnej, tak se tím nenechá stáhnout. Ale jak sem psala, záleží na koho tam narazí… Já odsud mám supr kamarádky.. jsme v kontaktu doteď

a s tím, jestli si to někdo zaplatí-maturitu..s tím sem se nesetkala, ikdyž to tam opravdu někdy koluje..
ale spolužák, co to flákal..tak stejně opakoval a opakoval dvakrát…tak buď neměl peníze, anebo to tak nefunguje. těžko říct

taky je supr, když by byla sestra opravdu dobrá, tak za dobrý známky se platí míň..taky se mi to párkrát povedlo :palec: např. ten co se umístil na příjímačkách mezi prvníma, tak platili opravdové minimum.plus vrací peníze-není to moc, každýho čtvrt roku za dobrý známky… takže taky motivace. mě dost pomohly dobrý známky z devítky-to je u přímaček plno bodů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1424
14.12.13 16:40

@facetia Tak přeci se někdo našel :palec: Děkuji.
No podle těch komentářů na př. to s tím pivem mi přišlo že to taky není možný že to napsal někdo komu ta škola nešla. Tak hned pamlouvá. :roll:
Ozvala se mi ještě jedna slečna a ta říkala že taky celkem OK až na to že mají někdy práce opravdu nad hlavu ale co to k životu patří dle mého :D
No sestra chce hlavně na to focení a uplatnění by mohla mít protože jak jsme to doma probírali tak široko daleko tady není kloudnej fotograf jenom jeden starej a na toho už všichni nadávaj a pujde do duchodu :-O…Tak když se dostane jsme rádi že se nemusíme děsit tak jako v té diskusi.

Kdyby sis chtěla počíst co tam napsali tak tady to je http://zpovednice.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1919
15.12.13 07:27

@natiova asijo asi to tak bude všude :) vždycky se najde někdo, komu ta škola padne a někdo komu ne :)
to je všude asi :)))
jo tak práce bylo dost. já každý den dojížděla, a taky jsem to zvládala-v 6vlakem/busem a večer v sedm doma:-)a ještě dělat úkoly po víkendech:-)
jednou jsme měli za úkol sto skic přes vánoce:D jo to si pamatuju, to byly časy:-))))
ale záleží na jaký natrefí učitele/spolužáky. Brácha tam je zatím spokojenej ;)

jinak docela mě vyděsily přímačky-já chodila jen na zákl. um. školu pár let:)ale to bylo spíš o zkoušení nejrůznějších technik:-)…a pak sme měli malovat, kreslit bustu, zátiší, a židli :-) ale dala jsem to :) oni asi přihlížejí na to, že tam nejdou samí mistři:-)))))ale chce to cvik-člověk se kreslením kreslit pořádně naučí :-)

ty názory co jsi mi poslala jsou zajímavý.. no ale je to fakt, že záleží člověk na člověku. někomu to sednout nemuselo..mě jo:);)

ps. a jestli někdo špatně přihlíží k tomu, že je to absolvent sušg..tak nevím..buďto jsou to předsudky že je to soukromá škola, tak že si to zaplatil-ale ot je blbost podle mě (anebo má třeba zkušenost s někým kdo tam byl, a nebyl dobrej)ale přijde mi to divný, někoho zavrhnout jen kvůli tomu na jaké byl škole a nepodívat se ani na jeho práce… :zed:

ps2.taky se dost často stává, že když se člověk hlásí na vejšku-tak ti profesoři u přímaček se třeba znají s těma učitelama ze středních uměleckých škol…
a v tomhle je podle mě možná lepší Brno.No ale nevím. Fakt je to o učitelích, a o tom žákovi, jesli se chce učit nebo ne…

tak hodně štěstí sestře :kytka: třeba se tam potká s mým bráchou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1424
17.12.13 18:55

@facetia :andel: krása díky konečně pořádný info! :)…Už je naklepaná teď jestli ty zkoušky dá tak uvidíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1919
18.12.13 09:33

@natiova :) nemáš zač :) no jo to byly nervy-ty zkoušky-ještě jsem si vzpomněla že tam byl test-vědomostní-třeba otázka kdo udělal sochu sv. václava v praze a tak.
docela sem nic moc nevěděla:) a pak se ten učitel ptal taky na moje rodné město, co tam je za památky a tak:) no za ten test sem neměla moc bodů :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1424
20.12.13 21:33

Jo to tam přímo řikali že se na to město zeptaj :kytka:…ten test je údajně docela masakr člověk neví na co se má připravit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1919
21.12.13 07:56

@natiova tojo je to síla no 8) ale sestra to určitě dá ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1424
29.12.13 18:58

…No bere to tak že si na dvě A4 shromáždila nejznámější památky a obrazy (ty památky ČR) má tam rok a něco k tomu a víc se prý učit nebude dožene to na ostatním… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1919
29.12.13 20:16

@natiova tak to je připravenější jak já :palec:  :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1424
31.12.13 01:11

@facetia Vzala to tak od oka no ty nejznámější co by se mohli vyskytnout ale řikala že stejně to co bude umět tam nebude to už tak bejvá :lol:…Chtěla jsem se tě zeptat kdybych ti během dneška/zítřka poslala její fotky a video na přijímačky jestli by si to zhodnotila? :)…Ty už v tom alespoň tak nějak chodíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1919
31.12.13 07:57

@natiova :-) ráda :-) ale připravte se na tvrdou kritiku :mrgreen: ;) ;)

no já se snažila bráchovi radit co tam tak zhruba bude a bylo tam stejně něco jinýho.-))))ale co si pamatuju tak pyramidy v Gíze-myslím vyjmenovat
pak ta socha sv. václava v praze-kdo to udělal, opona Národního divadla
a katedrála sv. Víta..bylo to formou testu, tak si člověk aspoň mohl tipovat:D :-)
zbytek už nevím :-) možná ještě tam byl Michelangelo a něco od něj… jako známý věci…ale já vůbec netušila:-)

tak pošli třeba na můj mejl- facetia(zavináč)gmail.com :-) budu se těšit..to už má za pár…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1919
31.12.13 08:00

Ps: a hlásí se na grafiku nebo na intermédia?:) to druhé za mě vůbec neexistovalo..brácha je taky na grafice-říkal že ti druzí jsou spíš pořád na pc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1424
31.12.13 13:58

Tak to odeslala :) jsme teď spolu tak jsem to nechala na ní aby si to vybrala a poslala tak snad přišlo něco kloudnýho :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin