Sušička a psí chlupy

2564
19.9.20 14:46

Sušička a psí chlupy

Hezký den,
máme 2 letého bígla a ty chlupy jsou naprosto všude :cert: rozhodli jsme se, že bychom koupili sušičku, ale nikdy jsme ji doma neměli, tak úplně nevím jakou vybrat :D Má někdo doma také chlupáče a používá sušičku na odstranění chlupů z oblečení? Jaké jsou podstatné vlastnosti sušičky? Je nějaká značka/program na chlupy lepší? Pračku máme Samsung a i když věčně čistím chlupatý filtr, tak oblečení je i po vyprání plné chlupů, pověsit ven taky moc nepomůže.

Navíc teda máme psa s atopickým ekzémem, zatím nevíme jestli je to na nějaké krmivo nebo spíš z prostředí, ale vzhledem k tomu, že i plánujeme mimčo tak začínám používat ekologické prací prášky Frosch, které jsou šetrnější k pokožce.

A ještě jeden dotaz, když se u sušičky nesmí používat aviváž, co přidáváte aby prádlo vonělo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5913
19.9.20 14:50

Ahoj jakou sušičku nevím ale myslím, že to dělají všechny. Mám taky chlupáče a všechno mi vytahá do filtru. Dávám tam i deky z obýváku na kterých leží a jsou krásně bez chlupů. Aviváž nepoužívám ani tak, používám tablety nebo zelený Persil, ten krásně voní a po vytažení stále voní. Jen ručníky musím dávat na 90 do pračky, jinak voněj divně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
19.9.20 15:01

@Martha03 no v to pevně doufám, že sušička ty chlupy vyfouká :jazyk: deky a povlečení peru snad každý týden, ale stejně jsou i po vyprání celý chlupatý, takže tady už pomůže jedině sušička :D… a jakou sušičku máte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.9.20 15:02

Mame 6r. kocoura Britaka a ted tyden 2 mes. obyc. kote doma, ktereho se nekdo zbavil. Starsiho vycesavame pravidelne, takze viditelne se chlupy nikde nevali, ale na veci se chytaji. Ze po suseni zustava v nadobce maly semisek. Nic hrozneho.
Susicku mame presne rok. Porizovala jsem ji, ze na podzim a v zime nemuzu veset venku pradlo (sousedi topi drevem, uhlim). Peru, az prijdu odpoledne po praci, takze bych to na hodinu povesila ven, nez nekdo zatopi a zas to prevesit jinam. A doma uz odmitam veset pradlo. Mame moc pradla. Vadi mi ta vlhkost, kterou suseni pradla v interieru zpusobuje. Takze k porizeni susicky nebyl duvod, ze mame zvire. Ale peru x pracek tydne, je nas doma pet. To je strasne moc vlhkosti. A nerada zehlim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
19.9.20 15:06

@Ardilera chlupy ze zvířat Ti vyfouká téměř každá sušička. Ale volila bych sušičku s tepelným čerpadlem. Sušení není pak tak energeticky náročné, můžeš sušit téměř cokoliv a prádlo je dobře vysušené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
19.9.20 15:06
@Kelsey píše:
Mame 6r. kocoura Britaka a ted tyden 2 mes. obyc. kote doma, ktereho se nekdo zbavil. Starsiho vycesavame pravidelne, takze viditelne se chlupy nikde nevali, ale na veci se chytaji. Ze po suseni zustava v nadobce maly semisek. Nic hrozneho.
Susicku mame presne rok. Porizovala jsem ji, ze na podzim a v zime nemuzu veset venku pradlo (sousedi topi drevem, uhlim). Peru, az prijdu odpoledne po praci, takze bych to na hodinu povesila ven, nez nekdo zatopi a zas to prevesit jinam. A doma uz odmitam veset pradlo. Mame moc pradla. Vadi mi ta vlhkost, kterou suseni pradla v interieru zpusobuje. Takze k porizeni susicky nebyl duvod, ze mame zvire. Ale peru x pracek tydne, je nas doma pet. To je strasne moc vlhkosti. A nerada zehlim.

Tak to je taky druhý důvod pořízení, hlavně teď na podzim, bydlíme v centru, kde se hrozně práší, protože tu teď v okolí pořád něco staví. Takže venku moc věšet nejde a když prádlo věším uvnitř tak je tu hrozná vlhkost a mě to nedělá úplně dobře, takže jsem si říkala, že je pravý čas na sušičku, ale nejvíc mě asi trápí ty chlupy :D No a s tím žehlením… maximálně manželovi košile, nebo něco co je fakt nutné, taky to nemám ráda :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
19.9.20 15:09

Tak to jste mě uklidnili, že na chlupy fungují snad všechny sušičky :palec: nějaká značka, se kterou máte dobré zkušenosti? Má někdo sušičku Samsung?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
19.9.20 15:09

@Ardilera Já mám Bosch i s pračkou, švagrová zase Samsung. Jsme spokojené obě. Pokud mohu radit tak s tepelným čerpadlem ne. Známý nám říkal, že sice ušetříš na spotřebě, ale to čerpadlo se rádo kazí a stojí šílený prachy… Nicméně určitě je to na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
19.9.20 15:10

Já mám sušičku Miele a funguje na psí chlupy super. Aviváž se nesmí dávat, ale můžeš si dokoupit vůně do sušičky, já ani nepoužívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.9.20 15:12

Priste si vyberu susicku, ktera bude na odpad, aby ta voda tekla primo do odpadu.
Ted mame bez toho. Voda jde do nadobky.
Jako je fajn, ze vidime, jake mnozstvi vody to vysaje, ale je to otrava, kdyz se vyleva.
Trosku si nechavam na zalivani kvetin nebo pred jarem sazenic. Ale priste volim susicku, aby byla napojena rovnou na odpad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
19.9.20 15:49

@Martha03 no když sušičku s tepelným čerpadlem, tak nekupovat tu nejlevnější a určitě investovat do kvalitnějších značek a případně i prodloužené záruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
19.9.20 17:19

@Ardilera sorry za OT, ale my měli bígla s těžkým atopickým exémem a hodně pomohlo úplné vyřazení kuřecího a hovězího masa ze stravy.

A odchlupené prádlo si chválí snad každý s jakoukoliv sušičkou. Já o ní vždycky začnu uvažovat, když věším v zimě za tmy na balkoně pravidelnou várku ponožek pro čtyři lidi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
19.9.20 18:51
@Kelsey píše:
Priste si vyberu susicku, ktera bude na odpad, aby ta voda tekla primo do odpadu.
Ted mame bez toho. Voda jde do nadobky.
Jako je fajn, ze vidime, jake mnozstvi vody to vysaje, ale je to otrava, kdyz se vyleva.
Trosku si nechavam na zalivani kvetin nebo pred jarem sazenic. Ale priste volim susicku, aby byla napojena rovnou na odpad.

Spousta susicek ma oboje moznosti a je jen na tobe, jak si to doma zapojis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.20 19:33

Susicku jsem porizovala predevsim kvuli psiˇ chlupum, takze doporcuji. Sebere ale krasne k prach z pradla… avivaz nebudete potrebovat, pradlo je mekkoucke ze susicky samo o sobe.. jinak urcite stejny efekt nema susicka a pracka v jednom- to nedoporucuji. Mame Miele a pracka i susicka perfektni (y)

• Citovat
  • Upravit
2564
19.9.20 20:46
@barbuchablond píše:
@Ardilera sorry za OT, ale my měli bígla s těžkým atopickým exémem a hodně pomohlo úplné vyřazení kuřecího a hovězího masa ze stravy.A odchlupené prádlo si chválí snad každý s jakoukoliv sušičkou. Já o ní vždycky začnu uvažovat, když věším v zimě za tmy na balkoně pravidelnou várku ponožek pro čtyři lidi :mrgreen:

No taky si myslíme, že by to mohlo být to kuřecí, po skoro roce vracející se vyrážky, je teď na antibiotikách, prednisonu a eliminační dietě, tak uvidíme :D Vet straší celoživotním braním prášků na alergie, tak doufám, že přijdeme na to co to způsobuje a vyhneme se tomu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí