Sušička Siemens nebo AEG

9723
4.10.16 18:21

Sušička Siemens nebo AEG

..

Příspěvek upraven 14.08.21 v 16:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5797
4.10.16 18:30
@MartinaCV píše:
Máme miminko a dvě kočky, zatím bydlíme v bytě, takže máme nedostatek prostoru na sušení a v zimě to schne všechno pomalu. Chceme tedy pořídit sušičku. Kupoval jste někdo v poslední době sušičku, myslím některý z posledních typů zn. Siemens nebo AEG? Na co si dát pozor? Opravdu odstraní zvířecí chlupy? Opravdu z ní vytáhnu prádlo dokonale suché a téměř vyžehlené?

před 3 týdny sušičku AEG. Chlupy ze zvířat netuším, jsou druhy prádla, které nemusíš žehlit, ale jiné musíš - třeba košile. Úplně suché to není, je to lehce navlhlé - ale když tam usušíš třeba bundu, můžeš jí dát rovnou na věšák. než si ji druhý den vezmeš, je úplně OK.

Souhlasím s tím, že třeba Bosh a AEG je nastejno.
Rozhodně ale nesouhlasím u značky Miele - je o dost dražší a garantují dlouhou životnost a standardně nemají autorizované opravny - tvrdí, že u nich nejsou potřeba. S ohledem na rozdíl v ceně jsem však neměl šanci vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
4.10.16 18:37

Mám sušku AEG a jsem s ní velmi spokojená. Já si teda za značku klidně připlatim, protože ťuk ťuk ťuk, ale značkové spotřebiče mi vždy vydržely mnohem déle než 3 roky narozdíl od levnějších šuntovych značek. Samozřejmě záleží i na tom, jak vysoce „kvalifikovaný odborník“ ten který kus montoval. Se Siemensem zkušenost nemám, ale v hodnocení spotřebitelů patří také mezi ty lepší. Doporučuji recenze lidí třeba na heurece. Je jich tam víc než dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
redbulka
4.10.16 18:46
@Dundee2 píše:
před 3 týdny sušičku AEG. Chlupy ze zvířat netuším, jsou druhy prádla, které nemusíš žehlit, ale jiné musíš - třeba košile. Úplně suché to není, je to lehce navlhlé - ale když tam usušíš třeba bundu, můžeš jí dát rovnou na věšák. než si ji druhý den vezmeš, je úplně OK.Souhlasím s tím, že třeba Bosh a AEG je nastejno.
Rozhodně ale nesouhlasím u značky Miele - je o dost dražší a garantují dlouhou životnost a standardně nemají autorizované opravny - tvrdí, že u nich nejsou potřeba. S ohledem na rozdíl v ceně jsem však neměl šanci vyzkoušet.

náhr. díly do Miele se pohybují v těch samých cen. hladinách, co samotné jejich výrobky, které se vyrábí v Uničově pro náš trh a pak se tam nalepí made in germany a je to v cajku :pankac:

• Citovat
  • Upravit
31971
4.10.16 19:01

@MartinaCV psí chlupy a různý bordel odstraní snad každá kvalitnější sušička, na to je to úplně ideální :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31971
4.10.16 19:04
@Dundee2 píše:
před 3 týdny sušičku AEG. Chlupy ze zvířat netuším, jsou druhy prádla, které nemusíš žehlit, ale jiné musíš - třeba košile. Úplně suché to není, je to lehce navlhlé - ale když tam usušíš třeba bundu, můžeš jí dát rovnou na věšák. než si ji druhý den vezmeš, je úplně OK.Souhlasím s tím, že třeba Bosh a AEG je nastejno.

Miele má jedny z nejkvalitnějších spotřebičů ne jenom ve smyslu, že vydrží, ale ve smyslu funkčnosti. Mám zkušenost s pračkami od Miele a vysavači - v obou případech se koupě neuvěřitelně vyplatila, byť byla cena o něco vyšší. Většinou je rozdíl dost nesrovnatelný. To vytučněné - teď nevím, jak to myslíš. V Praze mají třeba obrovskou pobočku, kde řeší snad všechno. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31971
4.10.16 19:07
@MartinaCV píše:
Opravdu z ní vytáhnu prádlo dokonale suché a téměř vyžehlené?

Prádlo z ní vyndáš tak suché, jak to nastavíš. Co se vyžehlenosti týče - nikdy mi to se sušičkou nefungovalo, až teď jsem zkusila přidávat do praní sodu kvůli změkčení a rozdíl je docela velký. Prádlo vyndavám suché a opravdu v téměř vyžehleném stavu - třeba na povlečení a nebo pyžama to vůbec nevadí, takže to žehlit nemusím. Zbytek stejně žehlím, protože po vyžehlení to prostě vypadá jinak, ať už je sušička jakkoliv kvalitní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35869
4.10.16 19:10

Mám Siemens, ale měla jsem Bosch a byla jsem Teda spokojenější..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
4.10.16 19:24

Mam AEG, ne uplne nejnovejsi typ, ale loni kupovanou, spokojena jsem moc. Nezehlim uz hodne let, ale ted to pradlo vypada lip nez bez zehleni susene venku nebo uvnitr na vesaku. Uplne jak vyzehlene je povleceni, kdyz jsem vychytala, jak to susit (mam jezky do susicky a povleceni pred susenim vytrepu a poskladam). Suche je tak, jak si to nastavim, jsou na vyber asi ctyri stupne suchosti od suche na zehleni, coz je malinko vlhke, po extra suche, coz se mi zda spis presusene. Zvireci chlupy odstani uplne dokonale (mame tri kocky a psa), stejne tak treba zapomenute papirove kapesniky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5797
4.10.16 20:06
@Nimie píše:
Miele má jedny z nejkvalitnějších spotřebičů ne jenom ve smyslu, že vydrží, ale ve smyslu funkčnosti. Mám zkušenost s pračkami od Miele a vysavači - v obou případech se koupě neuvěřitelně vyplatila, byť byla cena o něco vyšší. Většinou je rozdíl dost nesrovnatelný. To vytučněné- teď nevím, jak to myslíš. V Praze mají třeba obrovskou pobočku, kde řeší snad všechno. :think:

vždycky když jsem hledal cenu - tak byla vyšší min. o 30% a to ještě při velkém štěstí

s těmi opravnami to myslím tak, že když jsem se v x prodejnách (nikoli v Praze) ptal, jak to mají se servisem (záručním i pozáručním) - tak řekli „není“
tak jsem jim i jednou napsal, jak to tady mají, a prý je skutečně nemají.

Po svých zkušenostech už nekupuji žádnou elektroniku, co nemá poblíž záruční a pozáruční servis. Stěhovat něco před „půl“ republiky fakt už nehodlám (z důvodu času, problémům jak zabalit, přepravit, cena za přepravu a problému jak na vzdálenost 200 km vysvětlovat v čem je problém). vézt pračku/sušičku na přívěsném vozíku za autem jí rozhodně neprospěje ;)

tak uvidíme - tohle je moje první sušička. Kupovali jsme i pračku - neb Whirlpoolka po 20 letech dosloužila :cert: čest její památce :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
5.10.16 08:17

My máme sušicku prádla Bosch WTW 84360BY od 1/2012. Dlouho jsem vybírala a vypadá to, že to byl dobrý kup :). Jsem s ní spokojená. Po usušení je prádlo opravdu suché. Po vyndání je ještě teplé a když se sušičce věnuji :) a slyším jak zapípá a hned prádlo ze sušičky vyndám a nejlépe hned složím, přejedu rukou a nechám na kupičce na sušičce, třeba i potom co suším další, tak to hezky ulehne a vypadá to dobře. Košile je tedy lepší přežehlit, ale pokud je přežehlíte hned, tak to nedá velké úsilí. Některé dokonce nežehlím :D. Jinak zásobník mám vždy plný takového filcu z prádla, je fakt, že asi sušička trochu zkracuje životnost prádla, protože když vidím, co je v tom zásobníku „hmoty“, tak se nutně prádlo ztenčuje. Je to ale velký pomocník a tak tuhle stránku neřeším. Tak ať dobře vyberete! :lol: Teď vybírám vestavnou troubu a zatím jsem se k ničemu nedopátrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
5.10.16 22:51

Tak dnes se mi zrovna vrátila ze servisu sušička siemens, stála kolem 15tis, sušeno párkrát návod načtený od a-z asi 5×, je hlučná, ničí mi prádlo, žere totálně barvy, sráží prádlo, vypaluje bílé pruhy…znovu bych ji nechtěla ani zadarmo, jsem z toho nešťastná, dvě tety mají aeg a maximální spokojenost. Tohle mi z té mrchy leze… dcerčiny věci jedna sušena, druhá ne, synovi fusky jedny sušeny, druhé ne, manželovi to samé…nenakupuji u tamanu, mám jen „značkové“ věci :O((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31971
5.10.16 23:07
@Dundee2 píše:
vždycky když jsem hledal cenu - tak byla vyšší min. o 30% a to ještě při velkém štěstí

s těmi opravnami to myslím tak, že když jsem se v x prodejnách (nikoli v Praze) ptal, jak to mají se servisem (záručním i pozáručním) - tak řekli „není“
tak jsem jim i jednou napsal, jak to tady mají, a prý je skutečně nemají.

Po svých zkušenostech už nekupuji žádnou elektroniku, co nemá poblíž záruční a pozáruční servis. Stěhovat něco před „půl“ republiky fakt už nehodlám (z důvodu času, problémům jak zabalit, přepravit, cena za přepravu a problému jak na vzdálenost 200 km vysvětlovat v čem je problém). vézt pračku/sušičku na přívěsném vozíku za autem jí rozhodně neprospěje ;)

Pokud jsi zboží kupoval u nějakého prodejce nikoliv přímo od výrobce, máš možnost jim to tam dát na reklamaci a dopravu se postarají oni - ty koneckonců máš smlouvu s nima, ne s výrobcem. Pokud jsi pořizoval přímo od výrobce, tak minimálně má možnost poslat technika rovnou k tobě domů. Nevím, kde bydlíš, ale příjde mi dost zvláštní, že bys musel jet přes půlku republiky. Ale zkusím se poptat.

Ta cena je vyšší, ale to je jako kdyby ses divil, že když místo Škodovky koukáš na Bentley, tak nenajdeš auto v podobné cenové relaci :nevim: upřímně po zkušenostech (zvlášť s vysavači) všemožných značek si už radši připlatím než abych ušetřila a pak se pokaždé vztekala nad tím, že to buď nefunguje nebo to přestane fungovat v lepším případě hned po vypršení záruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5797
6.10.16 12:42
@Nimie píše:
Pokud jsi zboží kupoval u nějakého prodejce nikoliv přímo od výrobce, máš možnost jim to tam dát na reklamaci a dopravu se postarají oni - ty koneckonců máš smlouvu s nima, ne s výrobcem. Pokud jsi pořizoval přímo od výrobce, tak minimálně má možnost poslat technika rovnou k tobě domů. Nevím, kde bydlíš, ale příjde mi dost zvláštní, že bys musel jet přes půlku republiky. Ale zkusím se poptat.Ta cena je vyšší, ale to je jako kdyby ses divil, že když místo Škodovky koukáš na Bentley, tak nenajdeš auto v podobné cenové relaci :nevim: upřímně po zkušenostech (zvlášť s vysavači) všemožných značek si už radši připlatím než abych ušetřila a pak se pokaždé vztekala nad tím, že to buď nefunguje nebo to přestane fungovat v lepším případě hned po vypršení záruky.

tak upřesním - kupuji u oficiálního prodejce, ne výrobce a mluvím o zkušenosti s elektronickou obecně. Neřeším reklamace v záruční lhůtě - vyjma myčky se mi v záruce nic nepodělalo. Já řeším potřebu opravy po UPLYNUTÍ ZÁRUČNÍ LHŮTY - to je velký problém a už se mi x-krát ukázalo, že je lepší se nejprve zeptat jaké značky mají v rozumném vzdálenosti - nejlépe místně i pozáruční servis.

třeba u vysavačů jsem nikdy žádný problém neměl - leta jsme měl ETY a teď mám něco jiného (ani nevím co).

Zrovna příklad aut ukazuje, jak cena neznamená nic ve spojení s kvalitou - stejně jako u řady jiných věcí. Už dávno neplatí, že vyšší cena = vyšší kvalita (čest výjimkám).
A zrovna srovnání Bentley a Škoda mne (čistě z profesních důvodů) pobavilo. Do nového Bentley dodáváme díl, který jsem před lety pro VW (čisté VW, ne koncern) přestali vyrábět pro zastaralost. A do VW dáváme to samé co do ŠKody. Teď jsme jej obnovili pro Bentley - a budeme jim do nových modelů aut dodávat 10 let starý díl (protože je levnější :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31971
6.10.16 12:59
@Dundee2 píše:
tak upřesním - kupuji u oficiálního prodejce, ne výrobce a mluvím o zkušenosti s elektronickou obecně. Neřeším reklamace v záruční lhůtě - vyjma myčky se mi v záruce nic nepodělalo. Já řeším potřebu opravy po UPLYNUTÍ ZÁRUČNÍ LHŮTY - to je velký problém a už se mi x-krát ukázalo, že je lepší se nejprve zeptat jaké značky mají v rozumném vzdálenosti - nejlépe místně i pozáruční servis.třeba u vysavačů jsem nikdy žádný problém neměl - leta jsme měl ETY a teď mám něco jiného (ani nevím co).

Zmiňoval jsi záruční a pozáruční, tak jsem to pochopila tak, že hledáš obojí. Ale jak říkám, nevím odkud jsi ani nevím jaké máš alternativy. Nikdy jsem s tím problém neměla, ale to protože to mám relativně blízko do pobočky v Praze.

A když jsi jim psal, tak ti zamítli i toho technika? :think:

@Dundee2 píše:
Zrovna příklad aut ukazuje, jak cena neznamená nic ve spojení s kvalitou - stejně jako u řady jiných věcí. Už dávno neplatí, že vyšší cena = vyšší kvalita (čest výjimkám).
A zrovna srovnání Bentley a Škoda mne (čistě z profesních důvodů) pobavilo. Do nového Bentley dodáváme díl, který jsem před lety pro VW (čisté VW, ne koncern) přestali vyrábět pro zastaralost. A do VW dáváme to samé co do ŠKody. Teď jsme jej obnovili pro Bentley - a budeme jim do nových modelů aut dodávat 10 let starý díl (protože je levnější :-) )
:nevim: to byl jen příklad. Jsou samozřejmě věci, u kterých to neplatí, ale v daném případě bych řekla, že docela i jo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí