Svatba 2023

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.5.22 13:57

Ahojky holky,

příští rok se vdávám. Snad nejsem jediná, která neví co dřív, protože je to pro nás poprvé :)
Chtěla bych se zeptat těch co se vdávaly nebo teprve budou, tak na jakém místě to máte, kolik vám to cenově vychází a kolik máte cca lidí.
Speciálně bych se chtěla zeptat jestli tu má někdo zkušenost s místem Bešť hospudka ve stodole (spokojenost, cena atd.)
Děkuji :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
350
27.5.22 14:13
@Anonymní píše:
Ahojky holky,příští rok se vdávám. Snad nejsem jediná, která neví co dřív, protože je to pro nás poprvé :)
Chtěla bych se zeptat těch co se vdávaly nebo teprve budou, tak na jakém místě to máte, kolik vám to cenově vychází a kolik máte cca lidí.
Speciálně bych se chtěla zeptat jestli tu má někdo zkušenost s místem Bešť hospudka ve stodole (spokojenost, cena atd.)
Děkuji :D

Ahoj, doporučím web bereme se.cz.. tam najdeš snad všechno 😊 cena se nedá úplně určit, záleží co všechno si „navymýšlíš“ a jak velká svatba to bude 😀 ale není to úplně levná sranda, l…držím palce ať se svatba vyvede podle představ 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1562
27.5.22 14:15

Gratuluji. My šli na matiku vše domluvit dva měsíce předem a tou dobou jsme začali řešit catering a ostatní věci. Měli jsme to na statku u Sázavy na konci dubna, takže přes den bylo pěkně, jen trochu foukalo, večer už zima, ale byly tam ohřívače. Pro 50 hostů tam bylo ubytování na 2 noci, na obřadu a obědě bylo asi 65 hostů včetně dětí.
Cena za místo obřadu a veškeré ubytování byla 60 000 (vč. párty stanu). Pivo a nealko nám zajistili oni, platili jsme sudy. Víno, tvrdej a ostatní nealko jsme si zařídili sami.
Catering nás vyšel krásně, 500 až 600 na osobu. Takže asi 40 000.
Celá svatba vyšla asi na 200 000,–, ale my se u něčeho rozšoupli, u prstýnků a u fotografa (dohro asi 60 000,–). Dál jsme si platili dort, šaty, oblek, květiny, výzdobu, kapelu, pití, gril, elektřinu.
Normálně by byla tak za 150 000 a paní majitelka nezapomněla několikrát zdůraznit, jak levný pronájem místa jsme měli. :)
Hezké prostředí je podle mého základ, my to ani nemuseli moc zdobit.

Jo a gratuluji! My to plánovali narychlo a neměnila bych. Tak snad se z toho nezblaznis. Zase si ušetříš ty nervy, co jsem měla, aby dekorace a různé blbosti stihly do svatby vůbec dorazit. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1562
27.5.22 14:16

Jak tu někdo už píše, není to levná sranda a ještě teď s tou inflací to bude ještě zajímavější.
A proč to vlastně máte až za (více než?) rok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.22 14:27
@ZvědaváTerr píše:
Ahoj, doporučím web bereme se.cz.. tam najdeš snad všechno 😊 cena se nedá úplně určit, záleží co všechno si „navymýšlíš“ a jak velká svatba to bude 😀 ale není to úplně levná sranda, l…držím palce ať se svatba vyvede podle představ 😊

Děkuji. Tam už jsem koukala :) mě spíš opravdu zajímají ty ceny atd. protože někde si jen za místo bez ničeho vezmou 70k což je šílené. Děkuji moc :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.22 14:30
@Výbojka píše:
Jak tu někdo už píše, není to levná sranda a ještě teď s tou inflací to bude ještě zajímavější.
A proč to vlastně máte až za (více než?) rok?

Ono to tak asi bude cca kolem 200k, ale je pravda jak se člověk rozšoupne a co tam chce no.
Bereme se dalši rok, protože opravdu tento rok nevytáhnu z kapsy 150-200k. A opravdu nechci řešit teď hned letní termíny, které už snad ani nejsou žádný volný. Pokud to nechce mít člověk obyč na radnici a malou svatbu.

• Citovat
  • Upravit
5926
27.5.22 14:35
@Anonymní píše:
Děkuji. Tam už jsem koukala :) mě spíš opravdu zajímají ty ceny atd. protože někde si jen za místo bez ničeho vezmou 70k což je šílené. Děkuji moc :srdce:

Šílené to možná je, ale prostě hezké místo něco stojí… :nevim: Není to jen za místo bez ničeho, jak píšeš. Celý rok je potřeba se o něj starat, investovat do něj a do oprav, platit personál, který to má na starosti, elektřinu, vybavení… to jsou statisícové/milionové položky. Prostě to není levná sranda, tak pak není možné to pronajímat zdarma nebo za pár tisícovek - to by se jim vůbec nevyplatilo takové místo provozovat. Čímž neříkám, že neexistují levná a krásná místa. Určitě existují… ale záleží na vkusu a na stylu snoubenců. Někomu bude připadat nejkrásnější srub někde v lese za hubičku, kde si to udělají ve vlastní režii a někdo chce prostě služby a bohaté vybavení a nevadí mu investovat. Musíte si říct, co od toho vlastně chcete a podle toho hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
27.5.22 14:37
@Anonymní píše:
Děkuji. Tam už jsem koukala :) mě spíš opravdu zajímají ty ceny atd. protože někde si jen za místo bez ničeho vezmou 70k což je šílené. Děkuji moc :srdce:

Je fakt že ty pronájmy jsou někde masakr 🤦.. Nás stála svatba pro 50 lidí asi 250 tisíc, za pronájem jsme ale nic neplatili. Nevzpomenu si přesně ale alespoň nástřel cen. -

• Hostina (klasický oběd, raut, grilování, nealko, pivo) cca 90 tisíc
  • šaty, závoj, boty- 20 tisíc
  • oblek, košile, boty- 20 tisíc
  • fotograf a kameraman- 45 tisíc
  • kosmetika, kadeřnice- 5 tisíc
  • prstýnky- 30 tisíc
  • dort a sweet bar- 15 tisíc
  • kytky- 6 tisíc
  • DJ- 10 tisíc

To jsou asi ty nejhlavnější věci. Místo, fotografa a kameramana jsme zamluvili rok a půl dopředu. Ostatní jsme řešili postupně, s tím že se postupně i vše platilo, takže to pak tak nebolelo 😀
Tvrdý alkohol a víno jsme mohli mít svoje bez příplatku, výzdobu, fotokoutek a tyhle blbosti jsem si dělala sama.

Můžu říct že já si to všechno hrozně užívala a nejradši bych se vdávala každý rok 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
27.5.22 14:52

My měli svatbu letos v dubnu. Po zasnoubení jsem začala zjišťovat co kde a jak a taky za kolik. Potom co mi brzo došlo, že svatební business je opravdová zlodejina, tak jsem zavrhla klasickou představu o svatbě. Ne že bychom neměli peníze, jen mi přišlo zbytečné dávat za pronájem prostor 50tis. Takže jsme se brali na radnici, pak focení v parku, hostina v restauraci a menší after párty s kamarády doma. Bylo nás 25 a se vším všudy jsme se vešli do 60tis. Měla jsem krásné šaty z druhé ruky, skvělého fotografa, dobré jídlo a zábava taky byla.

Takže těžko říct kolik tě svatba bude stát. Minimální částka jsou 2 tisíce, maximální není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.22 16:36

Jsou to pálky :lol: celodenní catering 1000 na osobu bez pití, ale aspoň bude dobrej. Máme tam třeba i chod pro vegany a celkově opravdu bohatou nabidku, tak snad si každý přijde na své a vlastně to ani není tak moc za takové menu :mrgreen: Na dobre jídlo se nezapomíná :mrgreen: jinak setrim na květinové výzdobě, sakumprask 7000 za materiál, sladkosti také nemáme moc, ale třeba prstýnky jsme si koupili dražší. Pronájem máme 5000, něco půjde na kostel, něco do kapsy varhaníci a něco slecne, co mě přijede nalíčit. Saty 2200, boty 700, ještě nemám kabelku :lol: hudba 15000 profi duo na den a na večer tvrdší kapela za nějaké všimné, ale jsou to “sikovni amatéři” :palec: pak ještě fotograf, ale ten nevím, kolik chce :lol: čekáme kolem 120 lidi.

• Citovat
  • Upravit
27
27.5.22 17:49

Zalezi co si,,navymejslis,,… My meli svatbu 2 roky zpet. Drzela jsem se pri zarizovani hodne pri zemi.. Bylo cca 45 hostu a svatba stala 100tis…

Spoustu jsme si toho udelali sami napr. kolacky, cukrovi, vyvazky, svatebni vyzdobu, svatebni kytici a kytky pro maminky mi vazala kolegyne, prstynky byly po babicce a dedovi a dostali jsme je od nich darem…

Obrad jsme meli na hrade, to vubec nevyslo draho, hostina byla kousek jinde, taky za dobry peniz…Chce to objet par mist, nebrat hned prvni misto, ktere se naskytne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.6.22 10:45
@Anonymní píše:
Ahojky holky,příští rok se vdávám. Snad nejsem jediná, která neví co dřív, protože je to pro nás poprvé :)
Děkuji :D

My děláme maličkou svatbu na zahradě cca30 lidí. Catering děláme sami, dort peče budoucí tchýně. Svatební oznámení máme ze http://www.stuhy.cz/…znameni.html a půjčujeme si pár dekorací a slavobránu z https://www.svatebnidekorace.cz/…vobrana.html . Stojí nás to cca 50 tis. a to si myslíme, že ještě dostaneme nějaké peníze zpět od rodičů. Myslím, že nemá cenu utrácet šílené ceny za jeden den. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11784
4.6.22 19:43

Ahoj. My měli svatbu na zámku (Hluboká) a měli jsme mít cca 50lidi…dekorace dorty, cukroví nam vše dělali příbuzní a kamarádi, hostina (oběd a večerní raut) v restauraci sme měli vykalkulovaný na cca 30k celkem bysme se vešli i se satama prstynkama fotografem, kytkama hudbou do 60k…kvůli koróně bylo pak vše úplně jinak ale to se vám snad nestane…(zase sme ale ušetřili za tu hostinu 😁 🙈)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.8.22 20:16

Dobrý den, a jak řešíte matriku? Dnes mi bylo řečeno že zamluvit si termin mohu až po volbách. Děkuju za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný