Zle v rodině kvůli penězům

Anonymní
26.5.22 11:52

Zle v rodině kvůli penězům

Ahoj, základam anonymně kvůli rodinným informacím a zajímaly by mě pohledy jiných-nezaujatych lidí.
Moji rodiče spolu nikdy nebyli. Pocházeli ze stejné vesnice a náhodně se spolu vyspali na jedné akci. Když jsem se narodila mamce bylo 17 a taťkovi 19. Ze začátku mě vychovala babička, ale po mých prvních narozeninách si mě mamka vzala a odstěhovaly jsme se. Taťka si mě od té doby začal brát k sobě na víkendy a když mi byly 4 našel si novou ženu, která měla o rok staršího syna než jsem já. Otec toho syna se nezajímal. Celou dobu, platil alimenty 500 Kč a víc nic. Ani jednou ho neviděl.. Jezdila jsem tam na víkendy a v pubertě jsme byla ve střídavé péči. Později si taťka založil firmu a jeho přítelkyně pracuje jako vedoucí v jedné větší firmě.. Táta se mi vždy věnoval, alimenty na mě platil a měla jsem pěkný vztah i s jeho přítelkyni a jejím synem. Vždycky všem říkala, že mě má ráda jako vlastní. Byly jsme si celkem dost blízké. Ve 21 jsem se vdala a porodila první dítě, ve 23 druhé dítě. Momentálně je mi 28 a mému „bratrovi“ 29. Taťka a jeho přítelkyni hospodari každý sám po celou dobu co spolu jsou a společné peníze nemají. Nemají ani žádné společné dítě.. Nejsou ani manželé..Jako svatební dar k svatbě jsem dostala zaplacenou svatbu od mého taťky a 5000 od jeho přítelkyně. Žádné velké svatba to nebyla. Zvali jsme jen rodiče, prarodiče a sourozence s rodinami. Bratr se ženil 2 roky zpět a jeho matka s mým taťkou se dohodli, že mu zaplati celou svatbu a jako svatební dar dávali napůl ještě 50000. Teď bratr čeká dítě..Práci moc dobře placenou nemá, ale spíše z důvodu že se nesnaží. Když se mu nechce, prostě nejde. Jeho matka ho věčně sponzoruje a půjčuje mu peníze, které on ale nevrací, protože nemá na základní věci. Taťka bratrovi vlastnoručně stavěl dům na zahradě 2+1. Bratr si na to vzal hypotéku, (vzala si ji jeho matka, ale on ji splaci a ten dům je psán na ní, až hypotéku doplatí, napíše se dům na něj)taťka stavěl. Samozřejmě bratrovi chtěl pomoct, tak mu přidal 150000 a jeho matka mu přidala dalších 200 000. Teď stavíme dům my a tady je ten kámen úrazu. Taťka prodělal zranění, kvůli kterému nám se stavbou pomoci nemůže. přišel za mnou s tím, že bratrovi dál tehdy když on stavěl peníze a mě dá taky. Dal mi 200 000 údajně na kuchyň a koupelnu. To jsme z toho taky zaplatili. I když je to už pár měsícu, tatkova přítelkyně to zjistila až teď a má s tím docela problém. Hádá se s taťkou, že mě sponzoruje. Dokonce mi kvůli tomu volala a řvala na mě, že jestli mi to není blbé. V klidu jsem se snažila ji vysvětlit, že jsem nic nechtěla a bylo to taťkové rozhodnutí a že bratrovi přece taky dál peníze. Na to ona mi začla nadávat ještě víc, že je to jiná situace. Že bratr na tom moc finančně dobře není a já si přece vzala podnikatele a má to platit on.. :zed: řekla jsem jí, že přece nemůžeme za bratrovou finanční situaci. Na to ona se začla rozčilovat ještě víc, Nadala mi, že jsem nevděčná a že už tak, mi taťka před lety platil svatbu a když mají moje děti narozky tak každému dává po 2000 a že co bych ještě víc chtěla. Že mám taky matku a mám říct o peníze ji.:think:
Od téhle události nemám ani náladu tam jet a vidět ji. Myslela jsem, že máme vážně lepší vztahy a tohle bych nečekala. Takže ani nevím, jak se teď zachovat? Dost mě mrzí, že se ona zachovala takhle

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
26.5.22 11:59

Hele, je to smutný, ale i v neslepovaných rodinách se často stane, že se peníze lijou do toho „méně zabezpečného“ sourozence, ač si za to objektivně může třeba i sám. Mám v okolí víc takových rodin, kde „vyžírka“ je chudáček, co se mu v životě nedaří a je potřeba mu pomoci a normálně pracující a přemýšlející sourozenec se přece o sebe zvládne postarat sám, plus se tak skvěle provdal/oženil, že není důvod ho sponzorovat :nevim: Mrzel by mě na tvém místě hlavně pošramocený vztah s macechou, ale asi by se měla spíš ona snažit o nápravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
26.5.22 12:07
@unuděná píše:
Hele, je to smutný, ale i v neslepovaných rodinách se často stane, že se peníze lijou do toho „méně zabezpečného“ sourozence, ač si za to objektivně může třeba i sám. Mám v okolí víc takových rodin, kde „vyžírka“ je chudáček, co se mu v životě nedaří a je potřeba mu pomoci a normálně pracující a přemýšlející sourozenec se přece o sebe zvládne postarat sám, plus se tak skvěle provdal/oženil, že není důvod ho sponzorovat :nevim: Mrzel by mě na tvém místě hlavně pošramocený vztah s macechou, ale asi by se měla spíš ona snažit o nápravu.

Bohužel, toto je běžné. Můj partner od babičky nedostal nic, ale jeho méně schopný bratranec a sestřenice dostali napůl byt v hodnotě cca 4 mega. No, nenaděláme nic, nemá smysl se tím trápit. Budiž jim to přáno, štěstí si za to stejně nekoupí. Když jde o prachy, tak se hádají i vlastní rodiny, ne tak ještě slepované. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.5.22 12:12

@Zabatko Bohužel, je to přesně tak :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
26.5.22 12:29

Tomu se říká životní lekce a zkušenost, kterou jsi prodělala.

Nenadelas s tim nic, byla to tvoje macecha, která se chovala vůči tobě nemožné a hrozně. Tak si to snad tvůj otec vůči ní tvrdé obhaji, zvlast, když každý hospodaří zvlášť.

Tys ji to řekla dobře, ale tohle rodiče s opičí láskou ke svým potomkům slyšet ani chapat nechtějí, jejich problém.

Taky by mě to její chování vůči mně hodně zamrzelo, ale jak dál se vůči ní chovat, to záleží na vašich vazbách ve vasi rodině. Rozhodně bych ji asi po tomhle extempore nějak aktivně nevyhledavala a komunikovala hl. s otcem a tak.Ale jak píšu, neznám situaci ve vaší rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.22 12:45

Hele můj brácha o našich rodičů dostal dům, prodal ho za 5milionu, nový dům už mu stojí a moji rodice tam makali a makaji jak mourovati, já nedostala nic a platím si sama hypo. Smutný a na. sraná jsem až na půdu, ale hádat se nebudu. Byla to jejich volba

• Citovat
  • Upravit
5683
26.5.22 12:49
@Anonymní píše:
Hele můj brácha o našich rodičů dostal dům, prodal ho za 5milionu, nový dům už mu stojí a moji rodice tam makali a makaji jak mourovati, já nedostala nic a platím si sama hypo. Smutný a na. sraná jsem až na půdu, ale hádat se nebudu. Byla to jejich volba

Tak hlavně aby to tví rodiče nezapomneli zohlednit, až budou potřebovat pomoc.

To se určitě obrati pro změnu na tebe. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12617
26.5.22 12:49

To je hrozný. :-( A nevíš důvod, proč teda po těch x letech tak otočila, když vztahy jste měly dobré? Znáte se už xy let, opravdu bylo dříve vše v pořádku a vztahy byly vřelé? Mně to prostě přijde zvláštní, že by tak najednou otočila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.22 12:55

@bjetuschka vztahy jsme měly pěkné vždycky. Jednu dobu, kdy mi bylo 18 a bráchovi 19 mi pořád opakovala, jak je šťastná že má aspoň mě. Brácha se dál tehdy na drogy, dost pil, dělal problémy..vyrazili ho ze školy. Dokonce ho i vystěhovala. Byl pryč asi 3 měsíce a vrátil se s tím, že nic brát nebude. Problémy s ním ještě občas byly, ale pak si našel přítelkyni a dost se srovnal. Po rozchodu sice zas pít začal, ale nic nebral, naštěstí se i pak srovnal. Teď je ženatý a čeká dítě s holkou, kterou macecha nemůže vůbec vystát a celou dobu mi říkala, jak by byla ráda, kdyby si našel někoho jako jsem já.
Otočila až když zjistila, že mi taťka dal peníze.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.22 13:07

@bjetuschka moje děti ji oslovovaly jako babičku a ona o nich mluvila jako o vnoučatech. Minulý týden slavil syn narozeniny a ani mu nepopřala. Dost se kamarádi i s mamkou mojí kamarádky (pracují spolu) před tou mě dost pomluvila kvůli těm penězům. Kamaradcina mamka se taky zmínila, že ten čas letí, že můj malý už bude slavit 7 let na což ona řekla, že ona deckam k narozkám už nic dávat nebude, že to její vnoučata nejsou a ať jim něco dá můj taťka. 8o přitom podle mě s tímhle děti nemají co společného. Neříkám, že měla něco kupovat, ale aspoň napsat SMS, nebo zavolat přece mohla. Přijde mi to dost blbé, odstřihnout děti, které za nic nemůžou kvůli 200 000 tisícům, když mají každý své peníze

• Citovat
  • Upravit
53190
26.5.22 13:10

Napadá mě, když jsi zmiňovala otcovo zranění - nejsou na tom teď třeba hůř finančně? On neschopenka? Invalidní důchod? Do toho zdražování všeho a najednou on odsune 200k? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21441
26.5.22 13:12

Ja bych se s ni vubec nebavila. At si to vyridi s otcem.

Nebo co konkretne po tobe chce? Mas ji ty penize dat? Vsak nejsou jeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21441
26.5.22 13:15
@Anonymní píše:
@bjetuschka moje děti ji oslovovaly jako babičku a ona o nich mluvila jako o vnoučatech. Minulý týden slavil syn narozeniny a ani mu nepopřala. Dost se kamarádi i s mamkou mojí kamarádky (pracují spolu) před tou mě dost pomluvila kvůli těm penězům. Kamaradcina mamka se taky zmínila, že ten čas letí, že můj malý už bude slavit 7 let na což ona řekla, že ona deckam k narozkám už nic dávat nebude, že to její vnoučata nejsou a ať jim něco dá můj taťka. 8o přitom podle mě s tímhle děti nemají co společného. Neříkám, že měla něco kupovat, ale aspoň napsat SMS, nebo zavolat přece mohla. Přijde mi to dost blbé, odstřihnout děti, které za nic nemůžou kvůli 200 000 tisícům, když mají každý své peníze

To teda dopadli…moje, tvoje, a zavidi si darky vnoucatum. Tam to bude slusne skripat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.22 13:16

@unuděná můj taťka má firmu, nijak ručně nepracuje. Prodělal při úrazu zranění ruky a dost špatně se mu to hojí a do toho v té ruce má omezený cit a hybnost a ruka mu dost natéká. Ale ruku k vedení firmy nijak nepotřebuje :palec: takže tohle důvod nebude. Navíc každý mají svoje peníze. Ona si třeba teď nedávno zaplatila dovolenou na léto se svou sestrou za 50tisic. Finance v tom nebudou

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.22 13:17

@PaníBovaryová nejde ji asi o nic, jen ji vadí, že mi otec ty peníze dal :roll: z jakého důvodu ji to vadí fakt nevím :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný