Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
kelynka píše:
Svatbu v kostele doporučuji, je to nádhera. Ale, že to jde udělat tak, že se první někdo vezme na radnici a pak v kostele, to jsem nevěděla, když už jste manželé, tak to přeci nejde, ne? Nám farář říkal, že v kostele může mít svatbu svobodný člověk a nerozvedený…
My to tak mame domluveny s nasim fararem, ze chceme aby se dite narodilo do „rodiny“ takze si napred udelame formalni snatek, a pak az se dite narodi, tak udelame cirkevni obrad…
Takze to tak jde.. ![]()
ahoj my sice měli svatbu, kde byli i blízcí příbuzní, ale fakt jen oběd…na obřad přišel kdo chtěl a koho jsme obeslali, oznámeních jsme měli asi 20ks a zbytek poslali mejlem, prstýnky máme krásný od soukromého zlatníka ze Slanýho, dopátrala jsem se ho na netu, šaty jsem měla půjčený snad za 1500,– , koláčky jsem si objednala jen tak na chuť a dort nám dala moje ségra darem
určitě jsem pro menší svatbu, a pak si pěkně užívat…a moc gratuluju ![]()
Ahoj,
my jsme taky měli svatbu v 5 lidech.. my dva, svědci a moje dcera. Koupila jsem si společ.šaty, šla ke kadeřnici, objednala kytici, nechala si upéct dort svatební. Měli jsme i svatební oznámení, kde bylo napsáno, že jsme se vzali. Oslavu jsme měli doma, tu jsme si udělali sami. Nejdražší na té svatbě byli asi prstýnky. Byla to moje druhá svatba, první byla větší, s více lidma, dražší. Ale ta druhá byla lepší i jsem si jí víc užila.
Ahoj,
po různých zážitcích z „velkých svateb“ by se mi do takové ani nechtělo. Navíc jsme znali několik páru, co svatbu plánovaly rok dopředu, pořád samé problémy, ještě k tomu se u toho hádali, o finančních nákladech na velkou svatbu asi ani není třeba mluvit.
Celkově několik dní před velkou svatbou samé stresy, nervy apod. Takže já jsem na velké svatbě žádné pozitiva neviděla.
Další věc je, že nemám ráda obecně „velké akce“ a můj muž také ne. Přijde mi, že velké svatby jsou tady tak nějak pro lidi a hlavně pro rodinu. Malou svatbu si novomanželé víc užijí a je víc pro ně, než pro ostatní. Takže já jsem určitě pro malou svatbu. Ušetřené finance, větší pohoda a klid a člověk má čas se soustředit na ten samotný sňatek s milovanou osobou a řádně si ho užít. Nemusí při tom myslet na X věcí, jestli jde vše podle plánu, apod.
A jinak naše svatba byla: svědek + jeho manželka, svědkyně + její manžel a jejich dvě děti. No a my dva s manželem ![]()
Levné, krásné ocelové prstýnky, které vydrží víc než zlaté
. Obřad příjemný, klidný, moc jsem si tu chvíli užila. A to „ANO“ jsem říkala svému muži a vážně skvělý pocit, že tam nebylo 100 lidí, kteří by to poslouchali. Taková intimní, příjemná atmosféra bez žádných nervů a s krásnou hudbou. Prostě to byl náš den. A nevím proč, ale všichni nám pak říkali, že malé svatby jsou nejlepší a že by taky takovou chtěli, ale kvůli rodině, rodičům, atd. to prostě nejde.
ja mela svatbu loni v srpnu, sice nas bylo vic asi 20, ale take jsme chteli usetrit. Ja si nechala saty usit za 2000,–, ten muj si je za 2 000,– pujcil, dalsi 2 obrad na zamku, 3000,– prstynky, kytka a spousta dalsich drobnosti kolem asi 3 000,– = 12 000,–
Po obrade grilovani na zahrade u rodicu, to financovali rodice
My to chtěli nejdřív v civilu a jen se svědky. nakonec jsme došli k tomu,že by to rodiče asi mrzelo. Tak že bude jen obřad. řešila se i nějaká grilovačka v domečku, který naši staví.....
Nakonec nás ve skutečnosti svatba nestála vůbec nic.
Šaty jako svat. dar od kamarádky, co má svat. salon a byla mi za svědka (jinak 6000,–) Manžel měl oblek doma, jen tchýně koupila košili a kravatu (500,–). Prstýnky dal jako dar švagr (jinak 9500,– ale měli jsme své zlato, tak by to bylo asi 4500,–) docela jsme zírali,ž e tady stály nejlevnější hladké kroužky - soudky 6000,–
, Kytka 700,– - platil manžel,
Oběd s rodinou - složili se obojí rodiče - 2500,–
A protože bylo šílené vedro, tak jsem to brzo rozpustili a šli s tchánovci a švagrem a jeho budoucí ženou k nim na zahradu a grilovali a poseděli - tam donesl každá něco. A co sjem dostali v obálkách nám zůstalo.
Kdybychom si to vše platili sami, tak malá svatba s rodiči, sourozenci a jejich partnery a našima holkama - ve 13 lidech resp. 11 (brácha s přítelkyní bylo jen na obřad) A naši se po obědě taky rozloučili…
Vyšla by nás do 15000,–
Super den. Pak nám začalo pršet, tak jsme šli k tchánům domů a o půl noci jsem řešili v bouřce taxíka se sedačkou, neuspěli jsme, tak cesta přes půl města v lijáku, bouřce, v letním, bosky
a přes kočárek připnutý igelit a Kačka řádně zabalená. Moc jsme si to užili a budeme mí fakt na co vzpomínat. Hlavně na tu opravdu doslova bouřlivou svat noc
![]()
Chtěli jsme malou svatbu - byla naše druhá - teda společná první
a Naše okolí nám z toho dne pomohli udělat naprosto nádherný den plný vzpomínek, na který budeme rádi vzpomínat.
(což se o našich prvních svatbách říct fakt nedá )
A naprosto úžasnou tečku nám udělal osud a počasí
http://img1.rajce.idnes.cz/…tba_0015.jpg
ja jeste dodam, ze nas vlastne nestala taky nic a dokonce jsme jeste vydelali, vsechny jsme misto daru pozadali radeji o nejakou korunu. tak nakonec 40 tis +
Ahoj, nás bylo 9.. Ale trochu se nám to vymklo z rukou, protože jsme to řekli pozvaným (my, rodiče, bráchové coby svědci a jejich slečny), a moje máma to pak řekla „jenom“ tetě a kamarádce, a teta strejdovi a sestřenicím, a tak dále, až to věděli všichni. A když už to všichni věděli, tak by přeci bylo hloupé jim nerozvozit před svatbou koláče (mámina akce, měla by ostudu že vdává dceru a nerozneseme koláče po celém městě), a oznámení už se může rovnou poslat před svatbou, a všem se musí vysvětlit proč by se nemohli přijít podívat, a všichni jsou zvědaví na šaty a dort a květinu a měli bychom tam mít ještě tohle a tohle, a přibrat minimálně babičky, těm by to bylo moc líto
..
No, takže nakonec jsem z toho měla akorát špatné svědomí a blbý pocit, a organizace a přípravy jak na velkou svatbu. Ale ta svatba samotná už byla pak v klídku.
Podruhé bych to udělala tak, že bych pozvala lidi co chci mít na svatbě na „výlet“, a že je to svatba by se dověděli až na místě určení (co na tom že by nebyli zrovna ve slavnostím). Bylo by to takové krásně spontánní, vzala bych si jednoduché bílé dlouhé šaty, jako kytici klidně kopretiny z louky a na oběd bychom zašli do nějaké příjemné hospůdky ![]()
@Denino píše:
Zdravím, my sme měli svatbu v září jen ve čtyřech + jeden pesbyla to moc hezká svatba a se vším všudy (pučení šatů, květiny, prsteny, dodatečné oznámení, oběd, kadeřnice, kosmetička, fotograf a pronájem zámku) to yšlo kolem 20 000,–, ale samozřejmě že obyčejná svatba na radnici a bez všeho okolo vyjde daleko levněji, my sme si chtěli dopřát trošku luxusu
Super fotka ![]()
Celkem jsem přemýšlela nad tím, že bychom udělali „psí svatbu“ po vzoru - https://psiusmev.cz/…m-zlepsi-den Ale jako nevím, aby z toho nebyla moc velká a zbytečná šaškárna, co myslíte?