Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj všem,můžete nám prosím někdo poradit? musí mít svatebčané myrtu? kdo se při obřadu podepisuje první a kdo druhý,jakým příjmením se podepisuje nevěsta a tak? předem děkuju za odpovědi ![]()
Myrta je na tobě, my ji neměli. Nemyslím že by „musela“ být. První se myslím podepisuje ženich. A nevěsta oběma příjmeníma… Snad si to pamatuju dobře.
Myrta být asi nemusí,ale je to asi takový zvyk.Vždycky ji na svatbách na lidech vidím.Jinak se první podepisoval manžel a podepisuješ se novým příjmením.Nám to teda všechno řekli na schůzce která byla týden před svatbou ![]()
myrta být určitě nemusí ![]()
oni ti všechno řeknou. Nám to řekli těsně před obřadem, kdo se má kdy podepsat… já jsem se určo podepisovala oběma ![]()
Myrta být nemusí. První se podepisuje manžel… nevěsta, novým příjmením.. ![]()
MonnyDee píše:
Myrta být nemusí. První se podepisuje manžel… nevěsta, novým příjmením..
OT ty máš novou pžezdívku
![]()
Jinak jak píší holky,ještě by nevěsta neměla při podpisu položit květinu.Je to prý nějaká tradice ![]()
myrta je jen a jen na tobě
někdo nedává myrtu a dává vývazky… - je to o zvyku
podepisuje se nejdřív muž a pak žena, přičemž nevěsta se podepisuje novým jménem a pod to rozená - ale to ti určitě matrikářka řekne přímo během obřadu ![]()
ke svatbě v podstatě potřebujete jen občanky a rodné listy, všechno ostatní nemusí být… můžeš požádat i o úřední svědky
prstýnky, kytka, šaty, myrta, zvyky, hostina - to všechno je už na tom jak to chceš a jestli to vůbec chceš ![]()
Liduš88 píše:žádnou schůzku jsme neměli,chceme neformální svatbu,jdeme v džínech,myrta by asi vypadala blbě…
Myrta být asi nemusí,ale je to asi takový zvyk.Vždycky ji na svatbách na lidech vidím.Jinak se první podepisoval manžel a podepisuješ se novým příjmením.Nám to teda všechno řekli na schůzce která byla týden před svatbou
verenika píše:MonnyDee píše:
Myrta být nemusí. První se podepisuje manžel… nevěsta, novým příjmením..OT ty máš novou pžezdívku
Jinak jak píší holky,ještě by nevěsta neměla při podpisu položit květinu.Je to prý nějaká tradice![]()
Jj (nechtěla jsem tam už mít ročník narození) ![]()
verenika píše:Jinak jak píší holky,ještě by nevěsta neměla při podpisu položit květinu.Je to prý nějaká tradice
Co? U nás matrikářka vždycky nevěstě kytku před podpisem vezme a položí ji tak, aby byla hezky vidět na fotkách
![]()
Jak píšou holky, myrta je zvyk stejně jako třeba rozbití talíře, takže je to zcela na vás. Na svatbu MUSÍŠ akorát přijít ![]()
A k těm podpisům, to si moc nepamatuju, ale my měli církevní svatbu, takže těch podpisů bylo víc. Ale mám pocit, že jsem šla první já ![]()
chaarleene píše:verenika píše:Jinak jak píší holky,ještě by nevěsta neměla při podpisu položit květinu.Je to prý nějaká tradiceCo? U nás matrikářka vždycky nevěstě kytku před podpisem vezme a položí ji tak, aby byla hezky vidět na fotkách![]()
Já jí právě chtěla položit na podpis a ona mi řekla,že to přináší smůlu nebo co.Už si to moc nepamatuju ![]()
ono asi záleží i na konkrétní matrikářce… já jsem léta chodila recitovat na svatby a u nás je to tak, jak už jsem psala - nejdřív ženich, pak nevěsta, pak svědci… myslím, že tak je udělaný i ten formulář (že ženich se podepisuje na první řádku a nevěsta pod něj)
v každém případě ale matrikářka určitě řekne co a jak, to ho se není třeba bát ![]()
verenika píše:chaarleene píše:Já jí právě chtěla položit na podpis a ona mi řekla,že to přináší smůlu nebo co.Už si to moc nepamatujuverenika píše:Jinak jak píší holky,ještě by nevěsta neměla při podpisu položit květinu.Je to prý nějaká tradiceCo? U nás matrikářka vždycky nevěstě kytku před podpisem vezme a položí ji tak, aby byla hezky vidět na fotkách![]()
vidíš - a já, jak byla zvyklá ze svateb, kde jsem recitovala, tak jsem si tam tu kytici naštelovala tak, aby se fotografovi dobře fotila ![]()
tak jsem extra koukla na svatební fotku a fakt ji tam mám položenou…
a kolonky na formuláři jsou:
manžel
rozený
manželka
rozená
svědek
svědek
přičemž to „rozený“ podepisuje jen ten, komu se mění příjmení (tudíž ve většině případů nevěsta)
teda je to 4 roky, co jsme se brali, ale myslím, že to bude pořád stejné ![]()