Svatba - platit ubytování?

1433
20.2.12 09:17

svatba - platit ubytování?

Ahoj, plánujem svatbu ale nechcem zas vyhodit 50000,– počítali jsme max. tak 30 lidí i snámi.Oslavu plánujem na biofarmě, tam nám napečou i svatební koláčky, jinak žádné menu se konat nebude, občerstvení plánujem grilovačku + nějaké švédské stoly.Převážet svatebčany na farmu budem v povozech za koněma, druhý za traktorem.Ale k věci, dost členů rodiny jsou z druhé strany republiky anebo ze slovenska, polovinu lidí bysme měli ubytovat ale co ta druhá polovina?Ubytování (dá se ubytovat přímo v apartmánech na té farmě) jim tedy máme platit my?A koho ubytovat u nás a koho v apartmánech aby to „bylo fér“ ?Mám pocit že to prostě organizačně nezvládnu :nevim: A ještě druhý dotaz, já jsem těhotná a v době svatby budu 7-8měsíci tak bych ráda obřad po obědě, oslavu odpoledne a po osmé večer bych chtěla být doma.Malý musí jít spinkat a i já budu nejspíš unavená. Teoreticky ty co bych prostě chtěli dál pařit tak by tam zůstali nebo to se taky nehodí?Nevim jak mají ty svatby vypadat :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
918
20.2.12 09:23

Ahojky,
taky jsme měli skoro všechny svatebčany z daleka a kdybychom měli platit ubytování, zruinovalo by nás to. S každým jsme mluvili, omluvili se jim, že na to abychom platili ubytování nemáme a poprosili je, jestli by si ho mohli zaplatit sami.
Nikdo s tím neměl problém a spíš se divili, že jsme vubec uvažovali nad tím, žebychom to měli platit.
Co se týče zábavy. Na svatbě jsem byla ve 4 měsíci, doba kdy jsem ještě nonstop zvracela. Takže padla 8 hodina a já byla ráda, že vubec ještě stojím na nohách. Vydržela jsem do 10h a pak šla spát. Někteří se ještě bavili. Nikdo se nepozastavoval nad tím, že jsem odešla.
Myslím si, že by to měli pochopit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
20.2.12 09:26

my jsme ubytování v penzionu všem platily, což nakonec byla největší položka na svatbě :-), ale i tak nás to stálo celkem i s hostinou 20.000, takže to nebylo tak hrozný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
20.2.12 09:31

Nás bylo pár, naše rodina v domácím prostředí, takže vlastní ubytování. Manželova ze SVK a ty byli v penzionu kousk za městem, kde byla hostina. Bylo jich 7, tj. 4 pokoje. Jenže teď tam stojí dvě noci pro 1 osobu 320 Kč, tak před 5 lety to bylo asi míň a platili jsme to my. Nebylo to moc, tak nebyl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
20.2.12 09:34

Ahoj - my měli svatebčany z celé ČR - a platili jsme ubytování všem - celá akce se odehrála na jednom malém ale pěkném penzionu - všichni svatebčané tam jedli i spali - nocleh se snídaní stál kolem 400Kč za osobu a celkem jsme potřebovali 60 lůžek - vůbec nás to nezruinovalo - právě naopak - všichni pozvaní pochopili a zohlednili to ve výši svatebních darů - hostina, raut i ubytování se z toho v klidu poplatilo
Já s manželem jsem spali na penzionu také - našeho tehdy ročního kloučka jsme v jeho hodinu večer uložili do pokoje v patře a dole v restauraci jsme měli s sebou chůvičku…takže jsme se večer s hosty normálně bavili…
pokud máte možnost zorganizovat si odvoz a někoho ubytovat u sebe, tak určitě ušetříte…
a být tebou tak určitě nevěsta, ženich a vaše dítě - zvolím nocleh na té bifarmě - unavená nebudeš, ta akce tě nabije…spíš by ti bylo líto se hostům nevěnovat, - jakmile nevěsta nebo ženich zmizí, končí na svatbách veškerá zábava…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
20.2.12 09:40

Tam kde budem to stojí 400-500kč za noc, průměrná cena. No budu to muset nějak propočítat a domluvit se jednotlivě s každým. Taky jsem přemýšlela že bysme to tak s tou chůvičkou udělali a spali taky tam, jako první svatební noc :lol: Tak teoreticky já asi budu jediná kdo nebude pít, takže bych odvážela ty co mají kde spát…haha to bude vtipné, budu dělat taxikáře ve svatebním kroji, ale tak odvoz těch lidí by mi zabral asi cca 30min, takže žádná hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
20.2.12 09:41

A já bych řekla, že není vaše povinnost ani slušnost ubytování platit…Prostě pozvěte hosty a kdo bude chtít být na vaší svatbě, ten si zajistí ubytování a uhradí si ho…letos nás čekají 4svatby, ani jedna v místě bydliště, na všechny chceme jet, už sháním ubytko a vůbec mě nenapadlo očekávat, že by mi to snoubenci zaplatili…Platila bych leda svědkům, ty potřebuješ. :mrgreen:
A vzhledem k tvému stavu si myslím, že nikdo nebude nic namítat, když se zvedneš a půjdeš spát…uvidíš, já byla v 8.měsíci ve vrcholné formě, nic nebyl problém, plna energie, tak třeba se budeš bavit s ostatníma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
20.2.12 09:46

Barush - zkus is domluvit slevu - když už tam budete míst svatbu a budeš potřebovat víc lůžek, musí ti nějakou dát…a určitě tam spi ať z toho dne taky něco máš ;) …no a rozvážet ty jako těhotná nevěsta - to néééééé!!!!
někdo se snad najde, kdo by tuhle službu pro vás udělal…nějaký příbuzný, nebo známý kurnik!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433

No jak jsem se ze začátku těšila tak teď se toho čím dál víc obávám :roll: a to mám ještě docela čas to pořádně naplánovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839

my měli svatbu poměrně nákladnou, ale ubytování jsem nikomu neplatila (pouze rodičům a švagrové s rodinou). Hostů jsme měli hodně i ze zahraničí - všem jsem rozeslala odkazy na ubytování v okolí (asi 5 hotelů a penzionů - vč. cen). Ti zahraniční to brali ok (jinde je to běžné), čeští hosté to vzali taky, nikdo to nijak nekomentoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
20.2.12 09:47

To placení ubytování záleží na dané situaci. My jsme třeba ubytování platili, protože jsme to měli na soukromém zámečku a tam byla noc na osobu za nějaké 2 nebo 3 stovky, spalo tam celkem tak 15 lidí, takže to se dalo zvládnout. Navíc jsme měli domluveného řidiče, který rozvezl ty, kteří to měli blízko (tak kolem 30ti km). Někteří se vraceli kolem půlnoci domů po vlastní ose, protože třeba oželili alkohol, ale i tak se dobře bavili :)
Takže vše je vyloženě na domluvě. Za placení myslím nikdo hlavu trhat nebude. Maximálně bych to zaplatila nejbližším (rodiče, prarodiče, svědkové) a se zbytkem se domluvila, jestli jim nebude vadit si to zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
20.2.12 09:48

kostickaa:Taky mě napadlo že by mohli nějakou slevu dát, a nevim podle mě se všichni příbuzní opijou,ale terot. by to mohl vyřešit přinejhorším taxík. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
20.2.12 09:53

třeba ne…u nás se všichni připili jen tak do dobré nálady - řekli jsme totiž hostům, že neplatíme tvrdý alkohol - doporučila nám to i majitelka penzionu (na svatby se celkem specializuje a dělá je i na klíč)- rozhodně to nebylo kvůli penězům, ale opravdu jen jako prevence konfliktů…nikomu není příjmené koukat na ožraly co sotva chodí - takhle to bylo v pohodě - pilo se víno, pivo, míchané koktejly atd…a tančilo se až do rána, nikdo se nepopral, všichni se dobře bavili :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
20.2.12 09:56

Nás bude na svatbě 27 a ubytování platíme (budeme mít jen rodinu). Respektive to platí přítelovi rodiče. My navíc dostáváme jako dárek pokoj pro novomanžele, takže budeme všichni spát tam. Budeme tam mít hostinu, zábavu i večerní raut a zároveň i vyřešené to spaní v místě, v ceně je pak i druhý den snídaně. Každopádně určitě není povinnost, abyste ubytování platili, kdyžtak jen opravdu třeba blízkým příbuzným a ostatní ať si ubytování zaplatí sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3860
20.2.12 09:57

Tak jednak si myslím, že je blbost,aby jsi je rozvážela ty, my měli půl rodiny z blízka, druhou půlku z druhé strany republiky a domluvila jsem se s dvěma kámošema,byli tam odpolko s námi, bavili se, ale nepili a pak odváželi oni. Noc si hradili sami, jsou to příbuzní, máme super vztahy, dopředu jsme se s nima domluvila, že to neutáhneme (měli jsme na svatbě 100 lidí, prostě nás je jak hujerů :roll: ) a všichni to pochopili a dokonce i ti,kterým jsme byli na svatbě a ubytko nám zaplatili. Ale zkus se zeptat na slevu, třeba něco vyjednáš. A nesouhlasím s tím, že zábava po odchodu nevěsty a ženicha končí, je to tvůj den, takže až budeš unavená, běž si prostě lehnout 8) já byla v šestém měsíci, svatbu jsem si náramně užila a moc ti přeju, aby sis to taky tak užila…ale ty nervy před tím byly šílené, to je fakt :roll: a co se týče alkoholu, domluvili jsme si specielní nabídník, který jsme hradili my a zbytek si platili ostatní-whisky atp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný