Správní poplatek za svatbu na úřadě

784
19.2.12 09:23

Za svatbu na úřadě platit?

Ahoj chtěla jsem se zeptat, u nás na MÚ zavedli novou věc. Mají asi málo svateb a tak jim prý na matrice pan starosta doporučil aby měli v daném měsíci třeba jen dva termíny. Stím že když lidé trvají na svém datumu jako mi musíme zaplatit správní poplatek 1000,–.
Což si myslím že je prostě blbost, hledala jsem aji na stránkách města zda to tam mají někde napsané a nikde nic. Jak byste to řešili vy.

Příspěvek upraven 19.02.12 v 10:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
19.2.12 09:29

U nás to je tak, že svatby byly zadarmo snad jen pátek dopoledne, odpoledne a o víkendu byl také poplatek kolem 1000 kč- protože to bylo mimo pracovní dobu. Neřešili jsme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
19.2.12 09:31
Nainuva píše:
U nás to je tak, že svatby byly zadarmo snad jen pátek dopoledne, odpoledne a o víkendu byl také poplatek kolem 1000 kč- protože to bylo mimo pracovní dobu. Neřešili jsme :nevim:

ja bych rekla ez i vikend je zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
19.2.12 09:34
kattkka píše:
Nainuva píše:
U nás to je tak, že svatby byly zadarmo snad jen pátek dopoledne, odpoledne a o víkendu byl také poplatek kolem 1000 kč- protože to bylo mimo pracovní dobu. Neřešili jsme :nevim:
ja bych rekla ez i vikend je zadarmo.

Já vím že když můj otec se ženil před 4 roky tak měl svatbu taky zadarmo. A dokonce bratranec se ženil u nás na úřadě a bydlí jinde a taky to měl zadarmo.
Tchýně se prý půjde poptat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
19.2.12 09:37

Tak svatby jsou většinou o víkendu,mimo víkend se třeba platí.

• Citovat
  • Upravit
zichisek
19.2.12 09:37

U první svatby v sobotu jsme taky platili 1000,– kvůli toho, že je to sobota.
Teď jsem se vdávala ve čtvrtek ráno a neplatili jsme nic, protože to bylo v rámci starostovy pracovní doby, nám bylo řečeno.

• Citovat
  • Upravit
31594
19.2.12 09:38

Já teda nevím, vdávala jsem se na radnici, za to byla tisícovka, vdávala jsem se mimo místo bydliště, další tisícovka.
Pokud oni nabídnou nějaké termíny, tak podle mě na to mají právo a když se ti termín nelíbí, tak si zaplatíš za „extrabuřt“ stejně jako bys platila, kdybys chtěla oddat o půlnoci na hřbitově, zkrátka mimo jimi nabízenými termíny, nevidím na tom nic špatného. Oni ti tu možnost se vzít zadarmo nabízejí, že ti nabízené termíny nevyhovují, je už tvoje věc.
Takže já bych žádný bordel nedělala, pokud bych chtěla extra termín, tak bych zaplatila a byla ráda, že to stojí jen tisícovku.
Pokud je pro tebe tisícovka moc, tak se neberte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.2.12 09:50

U nás je to tak, že v pátek stojí svatba 1000,–, a v sobotu 600,–..přijde mi to trochu nelogické…ale je to tak…jiná možnost ani není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
19.2.12 09:52

my se brali na radnici v sobotu a taky jsme platili tisícovku. Je to 3 roky zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
19.2.12 09:55

U nás jsou vypsané termíny dvakrát do měsíce zadarmo (jsou to soboty) a mimo ně je to za 1000kč plus 500kč hudba. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
19.2.12 10:01

My jsme se brali v sobotu a platili jsme 1000,–. Kdyby to bylo v pátek, poplatek by nechtěli, protože je to v jejich pracovní době…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3398
19.2.12 10:03

Brali jsme se v sobotu na urade a taky jsme platili tisicovku ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
19.2.12 10:03

v patek v pracovni dobe (8 - 14) je to zdarma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.2.12 10:05

Přijde mi to logické - oni nabízejí nějaké termíny, když vám termín nevyhovuje, tak to tam speciálně kvůli vám musí nachystat, musí tam speciálně kvůli vám přijít oddávající, matrikářka… Nevím, proč by to mělo být zdarma kvůli „rozežranosti“ (brát s rezervou :mrgreen: ) - jak píše Gladys, možnost vzít se zdarma máte.

BTW brácha se žení na zámku v jiné městě a stojí to 4800,– - a to se žení normálně v sobotu (teda u nás je sobota běžný svatební den, ne v pracovní den :think: ) Takže tisícovka mi přijde ještě v pohodě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
19.2.12 10:09

U nás to bylo sudý soboty placený a lichý zdarma nebo možná naopak, už si nepamatuju. Ale teda nikdy by mě nenapadlo se tam jít nějak handrkovat, oni nabízí službu a ty si ji „koupit“ nemusíš, ne?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný