Kvalitní víno

4
14.2.12 08:00

Kvalitní víno

Zdravím Vás. Chtěla bych manželovi koupit k Valentýnu nějaké kvalitní a dobré víno, ale nevyznám se v tom. Může mi někdo poradit? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
14.2.12 08:08

Bílé nebo Červené?

Pokud červené tak doporučuju jít do tesca (nej výběr, ceny mnohem menší jako ve vinotéce a kvalita stejná-výborná) doporučuju: Shiraz, Dona Paula los kardos, gigondas.

Z bílých bych doporučila asi kvalitní německej ryzlink, ale ne ročník 2010 ty se nevyvedly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
14.2.12 08:29

My zas nejraději česká vína-Templářské sklepy, Habánské a pálavskou oblast. Záleží na tom, jakou odrůdu má rád-pokud chceš lepší kup pozdní sběr nebo výběr z hroznů atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
14.2.12 08:34

Obecně v hypermarketu, pokud chceš trošku záruku kvality, tak zahraniční vybírej vína s kulatou samolepkou, kde je uvedena medaile, kterou to víno získalo (a ber jen zlaté a stříbrné). Teď mě ukamenují holky - české vinařky - na česká vína se ty medaile moc často nelepí, protože ta nálepka stojí kolem 10,– Kč a prodražuje to tu láhev vína (jinými slovy existuje spousta moooooc kvalitních vín, která nejsou polepená medailemi). Ale pokud chceš zahraniční, tak je to podle mě v hypermarketu skoro jediná orientace pro laika. A u španělských apod. vybírat „reserva“. U českých „výběry“ (pozdní sběr, výběr z hroznů, výběr z bobulí, výběr z cibéb, ale pozor, čím výběrovější, tím zpravidla sladší a ne každému to chutná).

České víno trochu zvláštnější mě napadá třeba od Znovínu Znojmo z řady VOC (víno originální certifikace, mají nahoře přes špunt takový jakoby kolek), nebo Lacerta Viridis (na láhvi je samolepka ještěrky, je to něco jako bio-víno). Červené víno české bych nekupovala vůbec, mnohem chutnější bude prakticky jakékoli zahraniční.

Pokud snesete i dezertní, tak ledové nebo slámové víno (úzká vysoká láhev o objemu 0,2), je to spíš jako likér, cenu např. v Makru očekávej min 350,– korun a kupuj české, třeba Kanada také vyrabí ledová vína, ale jsou jiná, než ta česká. Ty v běžném hypermarketu moc často ale nemají.

• Citovat
  • Upravit
261
14.2.12 08:56

Ahoj, mrkni na www.vino-klub.cz. Ber omedailovaná vína ( z nějaké mezinárodní soutěže), klidně se jich i zeptej. Jsou to nadšenci a rádi poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1545
14.2.12 09:00

Nesinko-reservy ja zrovna moc rada nemam,to jsouvina zrala v dubovych sudech charakteristicka vyssim procentem alkoholu,koure,atd.,coz ne kazdy musi.Je tezky doporucit podle mne vino,kdyz absolutne nevime,co ma vlastne dotycny rad,lehka nebo tezka,sladci nebo sucha,trisloviny nebo bez atd…Ja bych proto doporucovala sekt,idealne Prosecco Spumante,treba extra dry,ktere je stredne suche,hodi se slavnoste k ruznym jidlum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
14.2.12 09:06

česká vína nekupuj, to radši MORAVSKÁ :pankac: :mavam: Doporučuji z bílých: rulandské šedé, vetlínské zelené, pálava z červených: rulandské modré, modrý portugal. Posledně mi strašně chutnalo rulandské modré se zbytkovým cukrem.Vybírej spíš vína s přívlastkem, jestli si chcete pochutnat tak výběr z bobulí, ledové vínoi nebo slámové víno… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
14.2.12 09:08

zašel bych do vinotéky a nechal si poradit. Obecně když chci kvalitní víno, tak kupuji Nové vinařství, zatím mě nikdy nezklamalo…
 http://www.global-wines.cz/nove-vinarstvi#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
14.2.12 09:10

ella_veronica ten sekt, to je výborný nápad, ty mě vůbec nenapadly :) A přitom kdybych sama vybírala, tak bych taky šla do sektu :palec: :palec:

barush jéé jsem trdlo, ano moravská :mrgreen: česká opravdu ne :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1433
14.2.12 09:12

Já osobně bych si dala tuhle dobrůtku hmmmmmm
http://www.galerievin.com/…i-p-632.html že bych si ho k tomu valentýnu dopřála? :srdce: :dance:
Nesinka: Ale někde v čechách se taky dělají vína ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
14.2.12 09:14
Barush píše:
Nesinka: Ale někde v čechách se taky dělají vína ne?

Dělají,ale pít se to nedá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
14.2.12 09:15

Cha tož pražáci :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
14.2.12 09:15

České, zahraniční, bílé červené? Rozhodně dojdi do vinotéky a nech si poradit, určitě bych ho nekupovala v supermarketu.
Já miluju itálii, ale záleží jen na vašich chutích. Pokud snesete vína minerální, maličko plnější pak u nás vede Gavi di Gavi - Monterotondo ( Villa Sparina ), sojí za vyzkoušení. A červené to bych sáhla určitě po kvalitním barolu nebo brunelu.. Pravdou ale je, že lahve jdou sehnat na internetu nebo specializovaných obchodech, takže nevím, jestli máš tu možnost. Ale jak říkám, chce to dojít do obchůdku, protože takhle těžko poznáme, co máš ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
14.2.12 09:29

Ahoj,
tak já mám právě velmi dobrou zkušenost s víny v tescu. Nebála byc se tam koupit. České červené určitě ne, jsou moc kyselá a trpká. Dobrá vína jsou s popiskou pozdní sběr, výběr z bobulí. Mě třeba moc chutná Aurelius toto http://www.nejvino.cz/…er-2010.aspx a jinak tento vinař má moc dobrá všechna vína, ale cena je kolem 200kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
14.2.12 09:29

Doporučuji Vinařství Tomáš Krist Milotice. Z červených Alibernet. Opravdu kvalitní a hodně dobré víno. A z bílých Tramín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný