Kvalitní víno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1433
14.2.12 09:39
Laaja píše:
Ahoj,
tak já mám právě velmi dobrou zkušenost s víny v tescu. Nebála byc se tam koupit. České červené určitě ne, jsou moc kyselá a trpká. Dobrá vína jsou s popiskou pozdní sběr, výběr z bobulí. Mě třeba moc chutná Aurelius toto http://www.nejvino.cz/…er-2010.aspx a jinak tento vinař má moc dobrá všechna vína, ale cena je kolem 200kč.

Nene musím nesouhlasti i moravské čevené může být slaďoučké..ale musí být nějaké kvalitnější, právě proto radím s tím zbytkovým cukrem,nebo ledové, slámové..ty opravdu trpké ani kyselé nejsou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
14.2.12 09:41

Já miluju Pálavu, Tramín, Muškát, to jsou hodně aromatický vína, ze sušších pak ryzlinky. Mám ráda bílé, s červeným neporadím, vím ale, že Morava je vyhlášená pro bílá vína, červená tu moc nejdou. Určitě bych se nebála jít do Tesca, ale vybírat min, mezi pozdními sběry (v ceně kolem 120-150 Kč), dále pak výběr z hroynů nebo bobulí bude mňamka (tam to bude i přes dvě stovky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
14.2.12 09:42
Lucilka píše:
My zas nejraději česká vína-Templářské sklepy, Habánské a pálavskou oblast. Záleží na tom, jakou odrůdu má rád-pokud chceš lepší kup pozdní sběr nebo výběr z hroznů atd.

Taky dávám přednost této oblasti před cizinou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
Barush píše:
Laaja píše:
Ahoj,
tak já mám právě velmi dobrou zkušenost s víny v tescu. Nebála byc se tam koupit. České červené určitě ne, jsou moc kyselá a trpká. Dobrá vína jsou s popiskou pozdní sběr, výběr z bobulí. Mě třeba moc chutná Aurelius toto http://www.nejvino.cz/…er-2010.aspx a jinak tento vinař má moc dobrá všechna vína, ale cena je kolem 200kč.
Nene musím nesouhlasti i moravské čevené může být slaďoučké..ale musí být nějaké kvalitnější, právě proto radím s tím zbytkovým cukrem,nebo ledové, slámové..ty opravdu trpké ani kyselé nejsou ;)

Jenže ledové a slámové sice mezi vína patří, ale splňuje spíš kriteria sladkého likéru. Myslím, že zakladatelka chtěla spíš něco na „pití“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
Emilie píše:
Lucilka píše:
My zas nejraději česká vína-Templářské sklepy, Habánské a pálavskou oblast. Záleží na tom, jakou odrůdu má rád-pokud chceš lepší kup pozdní sběr nebo výběr z hroznů atd.
Taky dávám přednost této oblasti před cizinou :palec:
:pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
14.2.12 09:45

jessika:Když já tyhle vína tak miluji :srdce: ale je tu i varianta těch vín s těma zbytkovýma cukrama…když radši sladké. A já mám ráda slaďučké vínečka :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
14.2.12 09:47

Ahojky!
Nejdriv jsem nechtela prispivat, ale kdyz to tak ctu… Hlavne nechod do tesca a podobnych obchodu - tam kvalitni vino urcite nesezenes. Zajdi do jakekoliv vinoteky! Za prve ti tam poradi - urcite vice nez tady a za druhe jsou tam kvalitni vina. Dobry vinar nedava sve produkty do retezcu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
14.2.12 09:47
Barush píše:
jessika:Když já tyhle vína tak miluji :srdce: ale je tu i varianta těch vín s těma zbytkovýma cukrama…když radši sladké. A já mám ráda slaďučké vínečka :srdce: :srdce: :srdce:

Já taky - říkám, Pálava, ideálně výběr z hroznů, na tom ulétávám. Ale autorka chce něco pro manžela a chlapi si většinou na ta aromatická a sladká vína moc nepotrpí.

Tady bych skutečně doporučovala nějaký ryzlink. Neznám chlapa, který pije víno a nemá rád ryzlink.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
14.2.12 09:49

Pálava je taky mňam mňam..jinak zakladatelce - ve vinotéce mají vína docela dost hodně předražená, nemáš poblíž nějaký sklípek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
14.2.12 09:50
eileens píše:
Ahojky!
Nejdriv jsem nechtela prispivat, ale kdyz to tak ctu… Hlavne nechod do tesca a podobnych obchodu - tam kvalitni vino urcite nesezenes. Zajdi do jakekoliv vinoteky! Za prve ti tam poradi - urcite vice nez tady a za druhe jsou tam kvalitni vina. Dobry vinar nedava sve produkty do retezcu.

To je pěkná blbost. Tady v Brně v tescu najdeš vína opravdu vyhlášených malých vinařů. nevím jak jinde ale tady se fakt dá dobře vybrat. Když víš, pro co sáhnout, najdeš to i v řetězci.

No a nejlepší varianta je mít „svého“ vinaře, který pravidelně dodává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
14.2.12 09:50

Ještě přidám, teď jsme objevili v Tescu vína z vinařství RObertson winery, na etiketě je napsané special late harvest 2009 a jsou neskutečně dobrá. Je to víno z Jižní Afriky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
14.2.12 09:53
jessikka píše:
eileens píše:
Ahojky!

To je pěkná blbost. Tady v Brně v tescu najdeš vína opravdu vyhlášených malých vinařů. nevím jak jinde ale tady se fakt dá dobře vybrat. Když víš, pro co sáhnout, najdeš to i v řetězci.

Nesouhlasim s tebou a podobny nazor, jako mam ja, tady uz probehl a neco na tom bude. Manzel s vinama dela, takze opravdu vim, o cem mluvim :-) A jestli je v Tescu nejaky maly vinar, tak by me zajimalo, který - stojí to dost penez, aby jsi tam to vino mohla prodavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
14.2.12 10:04

Já ještě, než byl vinař Stanislav Mázl tak proslavený, vozila nám od něj kolegyňka vína ve velkém. A byly fakt dobrý. Takže se mi ani nechce říkat, že Vinařství u Kapličky …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
14.2.12 10:12
eileens píše:
jessikka píše:
eileens píše:
Ahojky!

Nesouhlasim s tebou a podobny nazor, jako mam ja, tady uz probehl a neco na tom bude. Manzel s vinama dela, takze opravdu vim, o cem mluvim :-) A jestli je v Tescu nejaky maly vinar, tak by me zajimalo, který - stojí to dost penez, aby jsi tam to vino mohla prodavat.

http://zpravy.e15.cz/…roste-318778#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
14.2.12 10:18

Článek jsem si přečetla, děkuji.
Můj názor je pouze takový, že ve vinotéce je mnohem větší výběr z kvalitních vinařů než v Tescu. A ten mi nevyvrátíš ani článkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný