Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, já mám ráda vína z vinařství Václav Šalša hlavně Sauvignon, kupuji si je na www.vinotheka.cz - mají výborný přístup, dobré ceny
jak už tady někdo psal nekupovala bych ročník 2010 ani na Moravě se moc nevyvedl.
eileens píše: Článek jsem si přečetla, děkuji.
Můj názor je pouze takový, že ve vinotéce je mnohem větší výběr z kvalitních vinařů než v Tescu. A ten mi nevyvrátíš ani článkem.
Já ti nechci nic vyvracet, i s tebou souhlasím. Tys ale argumetovala, že pro víno, de Tesca ne, že „kvalitní víno tam neseženeš“ a že tam malí vinaři neprodávají. No a já našla článek, který říká opak ![]()
Holky, co se vyznáte ve vínech, tak co říkáte na tohle? Je kvalitní? http://www.jpchenet.com/…d-sauvignon/
Díky
Mně tyhle vína chutnají, kupujeme je hodně. Jsou to vína přes stovku za lahev, takže doufám, že cena odpovídá kvalitě. Ale třeba jako dárek pro fajnšmekra bych ho nekoupila - to si myslím, že je lepší zajít do vinotéky a nechat si poradit.
Já mám ráda vína od Balouna, tam si myslím, že jsou dobrá všechna.
Nejsou však až tak levná naposledy jsem kupovala za 300kč a bývají i dražší.
@tonj je pro mě
Taky jej už kupujeme dlouho a musím říct, že jiné mi nechutná - jen jsem chtěla vědět jestli to není nějaký patok.
A díky za příspěvky
Miluju víno, ráda si ho vychutnávám, jezdím na degustace, festivaly, ale musím říct, že z tohohle bych neudělala ani svařák… @Sunnny Balouna jsem taky párkrát měla. Mám ráda Česká vína i od Volaříka, Lechovic, a taky mi zachutnal Hanzal. No, ale více méně to jsou všechno dražší vína. Mám radši sladší, takže cibéby, slámové a ledové jsou moje TOPky
akorát tam už je cena 350 kč a výš… za 2ku
Vinařství u Kapličky taky nemají špatnou kolekci Vína Dalibor, ale to jsou lahve co nejdou pod 300…
@Banny Tohle opravdu není víno nic extra. Ale na druhou stanu, každému chutná něco jiného ![]()
@jessikka já jsem „zatím“
vinař v začátcích a ráda si nechám poradit ![]()
Jak tady někdo psal, taky si ho ráda vychutnám a právě ten Colombard má takovou, řekla bych atypickou chuť. Ještě mi chutná Bzenec - Muller a Rulandské, ale to budou asi taky patoky
a Habánské sklepy, ale jen Muller Thurgau.
Jsem si právě myslela, že když je JP Chenet z Francie, že bude kvalitní. A nevíš, proč je špatný?
No, tak myslím, že neznamená, že když víno nestojí 3 kila, že to musí být patok. Stojím si zatím, že je to normální dobré víno pro běžné pití, žádná břečka. A že by z toho někdo neudělal ani svařák, tak to jsou snobské kecy. Víno piju dlouhou a poznám, kdy je to humus a kdy ne. ![]()
@tonj
já bych z něho taky neudělala svařák, je ho na něj škoda.
@Banny píše:
@jessikka já jsem „zatím“vinař v začátcích a ráda si nechám poradit
Jak tady někdo psal, taky si ho ráda vychutnám a právě ten Colombard má takovou, řekla bych atypickou chuť. Ještě mi chutná Bzenec - Muller a Rulandské, ale to budou asi taky patokya Habánské sklepy, ale jen Muller Thurgau.Jsem si právě myslela, že když je JP Chenet z Francie, že bude kvalitní. A nevíš, proč je špatný?
Není špatný, je to odpad
každá země má ve víně odpad… U nich to nikdo nepije, tak to valí k nám. Češi sní a vypijí vše a ještě mlaskají jaká je to mňamka… Mám možnost pít kvalitní Fr vína, jenže to už nejsou lahve za 10ky či stovky, ale tisíce. Promiň není to snobský. Nebudu pít něco co mi nechutná a něco o čem vím, že je to ta nejhorší jakost, jako třeba u nás Sklepmistr
![]()
No když myslíš…já byla ve Francii několikrát a běžní frantíci rozhodně nepijí víno za tisíce a myslím, že tomu rozumí…asi jako my pivu. Ale když chceš věřit, že dobré víno musí stát tisíce…ok. ![]()
@tonj píše:
No když myslíš…já byla ve Francii několikrát a běžní frantíci rozhodně nepijí víno za tisíce a myslím, že tomu rozumí…asi jako my pivu. Ale když chceš věřit, že dobré víno musí stát tisíce…ok.
Ne ne tak to myšleno nebylo… A vím jak to ve Fr je. ![]()
Já teď dostala tohle
http://vina.heureka.cz/…75l/galerie/
běžně mám ráda vína spíše sladší - slámové atp. tak jsem zvědavá. Ale píšu to proto, že myslím, že to to celkem kvalitní za rozumnou cenu, na takové to popíjení (samo když nežáhneš 10 flašek za večer). Na nějakou extra příležitost už bych vybírala z jiného sortimentu.