Kvalitní víno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1274
14.2.12 10:24

Ahoj, já mám ráda vína z vinařství Václav Šalša hlavně Sauvignon, kupuji si je na www.vinotheka.cz - mají výborný přístup, dobré ceny
jak už tady někdo psal nekupovala bych ročník 2010 ani na Moravě se moc nevyvedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
14.2.12 10:26
eileens píše: Článek jsem si přečetla, děkuji.
Můj názor je pouze takový, že ve vinotéce je mnohem větší výběr z kvalitních vinařů než v Tescu. A ten mi nevyvrátíš ani článkem.

Já ti nechci nic vyvracet, i s tebou souhlasím. Tys ale argumetovala, že pro víno, de Tesca ne, že „kvalitní víno tam neseženeš“ a že tam malí vinaři neprodávají. No a já našla článek, který říká opak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
14.4.13 14:28

Holky, co se vyznáte ve vínech, tak co říkáte na tohle? Je kvalitní? http://www.jpchenet.com/…d-sauvignon/

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
14.4.13 14:41

Mně tyhle vína chutnají, kupujeme je hodně. Jsou to vína přes stovku za lahev, takže doufám, že cena odpovídá kvalitě. Ale třeba jako dárek pro fajnšmekra bych ho nekoupila - to si myslím, že je lepší zajít do vinotéky a nechat si poradit.

• Citovat
  • Upravit
5429
14.4.13 14:43

Já mám ráda vína od Balouna, tam si myslím, že jsou dobrá všechna.
Nejsou však až tak levná naposledy jsem kupovala za 300kč a bývají i dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
14.4.13 15:12

@tonj je pro mě :mrgreen: Taky jej už kupujeme dlouho a musím říct, že jiné mi nechutná - jen jsem chtěla vědět jestli to není nějaký patok.

A díky za příspěvky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
14.4.13 15:17

Miluju víno, ráda si ho vychutnávám, jezdím na degustace, festivaly, ale musím říct, že z tohohle bych neudělala ani svařák… @Sunnny Balouna jsem taky párkrát měla. Mám ráda Česká vína i od Volaříka, Lechovic, a taky mi zachutnal Hanzal. No, ale více méně to jsou všechno dražší vína. Mám radši sladší, takže cibéby, slámové a ledové jsou moje TOPky :-) akorát tam už je cena 350 kč a výš… za 2ku :-) Vinařství u Kapličky taky nemají špatnou kolekci Vína Dalibor, ale to jsou lahve co nejdou pod 300…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
14.4.13 17:09

@Banny Tohle opravdu není víno nic extra. Ale na druhou stanu, každému chutná něco jiného :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
14.4.13 17:54

@jessikka já jsem „zatím“ :mrgreen: vinař v začátcích a ráda si nechám poradit ;)
Jak tady někdo psal, taky si ho ráda vychutnám a právě ten Colombard má takovou, řekla bych atypickou chuť. Ještě mi chutná Bzenec - Muller a Rulandské, ale to budou asi taky patoky :think: a Habánské sklepy, ale jen Muller Thurgau.

Jsem si právě myslela, že když je JP Chenet z Francie, že bude kvalitní. A nevíš, proč je špatný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
14.4.13 19:23

No, tak myslím, že neznamená, že když víno nestojí 3 kila, že to musí být patok. Stojím si zatím, že je to normální dobré víno pro běžné pití, žádná břečka. A že by z toho někdo neudělal ani svařák, tak to jsou snobské kecy. Víno piju dlouhou a poznám, kdy je to humus a kdy ne. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3396
14.4.13 19:44

@tonj :palec: já bych z něho taky neudělala svařák, je ho na něj škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
14.4.13 21:30
@Banny píše:
@jessikka já jsem „zatím“ :mrgreen: vinař v začátcích a ráda si nechám poradit ;)
Jak tady někdo psal, taky si ho ráda vychutnám a právě ten Colombard má takovou, řekla bych atypickou chuť. Ještě mi chutná Bzenec - Muller a Rulandské, ale to budou asi taky patoky :think: a Habánské sklepy, ale jen Muller Thurgau.Jsem si právě myslela, že když je JP Chenet z Francie, že bude kvalitní. A nevíš, proč je špatný?

Není špatný, je to odpad :-D :-D každá země má ve víně odpad… U nich to nikdo nepije, tak to valí k nám. Češi sní a vypijí vše a ještě mlaskají jaká je to mňamka… Mám možnost pít kvalitní Fr vína, jenže to už nejsou lahve za 10ky či stovky, ale tisíce. Promiň není to snobský. Nebudu pít něco co mi nechutná a něco o čem vím, že je to ta nejhorší jakost, jako třeba u nás Sklepmistr :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
15.4.13 13:37

No když myslíš…já byla ve Francii několikrát a běžní frantíci rozhodně nepijí víno za tisíce a myslím, že tomu rozumí…asi jako my pivu. Ale když chceš věřit, že dobré víno musí stát tisíce…ok. :)

• Citovat
  • Upravit
2256
15.4.13 13:41
@tonj píše:
No když myslíš…já byla ve Francii několikrát a běžní frantíci rozhodně nepijí víno za tisíce a myslím, že tomu rozumí…asi jako my pivu. Ale když chceš věřit, že dobré víno musí stát tisíce…ok. :)

Ne ne tak to myšleno nebylo… A vím jak to ve Fr je. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
15.4.13 13:45

Já teď dostala tohle

http://vina.heureka.cz/…75l/galerie/

běžně mám ráda vína spíše sladší - slámové atp. tak jsem zvědavá. Ale píšu to proto, že myslím, že to to celkem kvalitní za rozumnou cenu, na takové to popíjení (samo když nežáhneš 10 flašek za večer). Na nějakou extra příležitost už bych vybírala z jiného sortimentu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný