Kvalitní víno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22.7.15 07:49

@Lucka05 Tak do svařáku můžeš dát všechno! :P Medvědí krev je ale super i pod maso. Doporučuju vyzkoušet… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.15 10:27

Hmm, to tedy vůbec nezní špatně. Nějaký recept? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.7.15 09:08

Tak já nejsem žádný šéfkuchař, ale rád si dělám roštěnky na vínu Medvědí krev. Stačí dát trochu orestovat osolené a opepřené hovězí nebo vepřové roštěnky na cibulku. Jakmile se zatáhnou, tak k nim přidám tak 2 deci Medvědí krve (podle množství) a nechám minimálně 30 minut, nejlépe ale 45 minut podusit. Pokud je omáčka hodně řídká, tak ji ještě zahustím trochou mouky a je to… :dance:
Je to hodně jednoduchý recept, ale mě to moc chutná :palec: Pak si k tomu můžete dát do skleničky zbytek vína :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucka05
23.7.15 09:26

Jééé, to je super, děkuju za tip! Už alespoň vím, co o víkendu udělám miláčkovi k obídku. :palec: Dneska ale stejně to vínko, které se už chladí v ledničce, nejspíš padne… :P

• Citovat
  • Upravit
Lucka05
3.8.15 09:14

Tak poslušně hlásím, že už jsem vyzkoušela celkem 3 recepty s vínkem. První jsem udělala normálně dušené maso s vinnou omáčkou. Dobré, ale mohlo to být lepší. Do druhého jsem nakonec do omáčky přidala povidla a bylo to mnohem lepší :P Poslední, teď o víkendu) jsem udělala úplně jinak. Najdříve jsem nechala zredukovat medvědí krev s opraženou zeleninou. Až pak jsem do toho nechala zatáhnou maso a nakonec jsem všechno nechala dodělat v troubě. To bylo teprvá pošušňání :srdce:

• Citovat
  • Upravit
13.8.15 09:28

@Lucka05 Jo, nakonec ta medvědí krev není tak hrozná, jak tady někdo psal… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucka05
13.8.15 09:31

@Matěj.Drda Tak znáš to, kritici se najdou všude! Já jsem si teď o víkendu zase udělala pohodičku ve vaně s vínkem a naprostá paráda! Nevyměnila bych za nic na světě! A hlavně teď v těch vedrech je to úplně pecka! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
151
13.8.15 09:38

Tesco a víno? NE!!!

Jak říká můj otec, je to vinař! Víno, které koupíš v supermarketech je to nejedovatější víno co se dá sehnat!!
A je to pravda, dávají do toho strašně moc síry, po které vás potom bolí hlava. Nejlepší vína jsou přímo od výrobců. Pálavské víno je u nás vyhlášené, sice si trošku připlatíš, ale aspoň si pochutnáš a ráno když se vzbudíš tak tě nebude bolet hlava. Je to fakt pravda, dovážíme vína od nás ze sklepů do Čech, a nikdo si to nemůže vynachválit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.15 09:54

@Kallya Na jednu stranu s vámi více než souhlasím. Je pravda, že prostě víno od výrobce je top. Navíc, když na něm neškudlíte každou korunu, tak je to skoro jako nějaká šťáva. Jenže na druhou stranu, když hledáte něco levného, třeba na svařák nebo pod obyčejné maso, tak ta medvědí krev je v pohodě… Samozřejmě someliérům ho necpu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucka05
17.8.15 11:29

Máš nový tip na recept - o víkendu jsem trochu experimentovala a dala jsem to vínko i do těsta na buchtu. Měla to být normální bábovka, ale nakonec to byla úplně luxusní bábovka! Skvěle se povedla! Takže doporučuju vyzkoušet!
Stačí přidat tak 250 ml do tmavé části a navíc přidat trochu více mouky (já jsem přidávala od oka), aby bylo těsto kompaktní. ;)

• Citovat
  • Upravit
18.8.15 08:40

@Lucka05 Tak to bych raději nezkoušel :mrgreen: Já zůstanu u toho masa. To je podle mě nejlepší! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucka05
18.8.15 13:59

@Matěj.Drda Tak když jsi takový masový, tak už jsi zkoušel nechat maso nějakou dobu (nejlépe přes noc) marinovat ve vínu a pak ho udělat na grilu?
Výborné :palec:

• Citovat
  • Upravit
20.8.15 11:31

@Lucka05 jo zkoušel jsem. Bylo to dobré, akorát mi vadily ty zpodní tony vína. Raději nechám maso podusit a pak zvlášť udělám vínovou omáčkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucka05
20.8.15 15:46

@Matěj.Drda A to jsi měl přímo medvědí krev, nebo nějaké jiné víno? To jsem mi totiž nějak nezdá…

• Citovat
  • Upravit
113
20.8.15 15:48

Taky bych občas potřebovala poradit s vínem. Kolikrát nepoznám nekvalitní od kvalitního :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný