Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My měli taky malou svatbu 18lidí. Pozvali se jen ti nejbližší. Ale manžel má rodinu velkou ale všechny jsme nezvali, pozvali se jen ty se kterýma se často stýkáme ostatním jsme jen roznesli koláče a tím to končilo. Nikdo to neřešil že jsme na svatbu nepozvali toho a toho, kdybysme měli zvát všechny tak by nás tam bylo minimálně 50. Ale to jsme nechtěli. Vdáváš se ty, tak si to udělej podle sebe. S přítelem to ještě prober, snad se domluvíte. ![]()
No mi se berem taky v cizině a svatba bude malá. Přes den tak 35 lidi a večer do 50 ti možna min. Já bych chtěla větší,ale jak jsi sama říkala je to nákladne sem letět a ne každy si to muže dovolit. A mi to bohužel nemůžeme zaplatit všem. Já myslím ze hlavní otázka je proč nechces velkou svatbu? Pokud budem vědet důvod je pak mozné za už hledat kompromis tak aby se uchovalo to co ze svatby chces ty.
Tak já bych rozhodně svoji svatbu nepřetrpěla
. Asi bych zkusila se zeptat partnera, jestli si tě chce vzít, protože tě miluje nebo proto, že chce udělat atrakci pro všechny příbuzné. Navíc, pokud na to nemáte penízky, tak je hloupost pořádat velikou. Podle mě je svatba hlavně o nevěstě pak o ženichovi. Samozřejmě, že se musíte shodnout oba dva. A co je blbý nebo není? Na lidi bych se vykašlala. Asi se Vás taky nikdo neptá, co je blbý a není a každý si udělá dle sebe.
Co to vyresit tak - na obrad pozvat kohokoli, at si dojede kdo chce a kdo bude moci - obed opravdu jen s nejblizsi rodinou a treba od peti hodin obrovsky raut pro vsechny ostatni???
Me dva kamosky to tak mely a bylo to luxusni… ![]()
Myslím, že na odpoledne se dají pozvat přátelé, ale ne širší rodina - to by např. u nás absolutně neprošlo, aby nebyli všichni i na obědě. Taky jsme s teď už manželem s tím bojovali, on chtěl velkou svatbu, já mám velkou rodinu a on šedesát (!!!) nejbližších přátel. Nakonec jsme dali rodinu zvlášť a přátele zvlášť hned další den po svatbě. Dodnes lituju, že jsme to radši nezkouleli při jednom. Nevyšlo to tak ani levněji. A taky mě mrzí, že jsem nepozvala některé své přátele, protože už těch lidí prostě bylo strašně moc, náklady rostly atd. Kdybych se měla vdávat znova, udělala bych jednu velkou oslavu, pozvala všechny a prostě ty peníze obětovala ![]()
no, kámoška se brala taky v cizině a jen oni dva, to byl kompromis, a pak oslava v čechách klidně všichni
Když se neshodnete, to je prostě průšvih. Za mně, já naopak chtěla takovou tu standardní klasiku a kdyby přišel manžel, že chce dva svědky a pak MHD za kámošema Na Vlachovku, nepřistoupila bych na to.
Loki01 píše:
No mi se berem taky v cizině a svatba bude malá. Přes den tak 35 lidi a večer do 50 ti možna min. Já bych chtěla větší,ale jak jsi sama říkala je to nákladne sem letět a ne každy si to muže dovolit. A mi to bohužel nemůžeme zaplatit všem. Já myslím ze hlavní otázka je proč nechces velkou svatbu? Pokud budem vědet důvod je pak mozné za už hledat kompromis tak aby se uchovalo to co ze svatby chces ty.
No, jde mi o to, aby se lidi nepřeřvávali, aby tam nebyli lidi, co ani neznám a přítel je vidí taky max jednou do roka. Prostě bych si to představovala víc v klidu a né, že se ožere 50 lidí… Nevím, jak to vysvětlit. Navíc ani nemám ráda takové velké oslavy, nikdy jsem neměla. Nemám prostě ráda hodně lidí pohromadě. Prostě nevím, co s tím. ![]()
Nejlepší svatba na jaké jsem byla - ženich + nevěsta a já s manželem za svědky. Super
. Chápu, že chceš malou svatbu, ale domluvit se stejně nakonec musíš s manželem. Já dávám za pravdu tobě, už jen kvůli těm penězům. A přiznám se i jako matka pomalu dospívajících synů by mi bylo milejší, kdyby se jednou oženili ne nějak bombasticky…no ale hlavně podle svých představ.
Emilie píše:
Když se neshodnete, to je prostě průšvih. Za mně, já naopak chtěla takovou tu standardní klasiku a kdyby přišel manžel, že chce dva svědky a pak MHD za kámošema Na Vlachovku, nepřistoupila bych na to.
Ale tak to přece neříkám, ale přece i svatba s 20ti lidma může být elegantní a hezká. Nemluvím o MHD za kámošema… ![]()
To je jak před dvěma lety.. uplně doslova, jen na to, že jsem měli tady v Čechách.. ¨Mě to teda neprošlo, protože přítel mi řekl, že on se omezovat nebude, že nemůže, že jsme malá rodina a on má rodinu větší.. Nakonec jsem to nějak zkousla…
Upřímně ze začátku mě to štvalo, ale pak mě to ani nepřišlo, protože mi bylo jedno, jestli u obřadu - kostel jsem měla za zadkem 15 a nebo 30 lidí.. když jsem jela na focení to samé, vlastně jsem počet liddí vůbec nevnímala.. Vnímala jsem jenom to co se děje a hlavně z mé strany nejbližší koho jsem chtěla a stěmi jsem byla celou svatbu…
Kdybych měla říct upřímně, tak jsem ráda, že jsem nakonec ustoupila, protože můj by měl asi ze svatby prd, když tam chtěl všechny a já stejně nevmímala, kde kdo tančí nebo co dělá a věnovala jsem se mým nejbližším- sestřenicím, šly jsme pak pít na venkovní terasu a tak.. ![]()
Ale můj názor no…
To je těžké radit - když to uděláš podle manžela, neužiješ si to. Když to uděláš podle sebe, neužiješ si to taky, protože si budeš vyčítat, že jsi si prosadila svou (nebo ti to bude vyčítat manžel, protože jemu to budou vyčítat příbuzní…) ![]()
My měli svatbu 9 dospělých včetně nás plus dvě děti, chtěla jsem malou svatbu a s odstupem času mě to moooožná i trošku mrzí. Že jsem si neužila takové to správné svatební šílenství. Ale taky u nás, stejně jako u vás, hrála roli i finanční stránka, přišly mi to vyhozený prachy
Na tenhle argument manžel neslyší? Kdybys mu zkusila spočítat, kolik ta svatba bude stát? A pak probírat každého konkrétního člověka, jestli je jeho účast skutečně bezpodmínečně nutná, a seškrtávat? Nebo se vzít v Čechách a pojmout to hodně volně?
Anonymní píše:Emilie píše:Ale tak to přece neříkám, ale přece i svatba s 20ti lidma může být elegantní a hezká. Nemluvím o MHD za kámošema…
Toho jsem se bála, že si to někdo vyloží doslova. Ne, já měla na mysli, že kdybychom se prostě neshodli v základním scénáři.
Můžu ti říct, spousta vás, jak to tady čtu, si nemůže vynachválit model, že pozve nejbližší rodinu na obřad a oběd a pak to později zapijí s přáteli. Já byla na dvou takových svatbách. Samozřejmě respektuji rozhodnutí novomanželů, že si to přejí takhle, ale asi právě proto, že jáje samozřejmě pozvala na celou svou svatbu, tak jsem to takhle brala - že oni mně nepozvali … a to prase potom na věci nic nemění (a tím nemyslím ani tak ten fakt, že já maso nejím, a tudíž ani guláš mi moc chuti nepřidal).
Spíš jsem tím asi chtěla říct, že vždycky se najde někdo nespokojený. Kdo by si to přál nejlépe úplně naopak. Pak prostě nezbývá než se obrnit a udělat si to tak,aby to bylo podle vás. Jen je prostě průser, a to znova připomínám, když se neshodnou ani ti dva nejdůležitější, protože - a to je fakt, když na to přijde - kromě svědků a oddávajícího jsou tam totiž ostatní úplně zbytečný.
ahoj, resime stejny problem, akorat teda ne tim, ze by pritel chtel velkou svatbu, oba chceme mensi, ale kdyz pozveme nejblizsi rodinu plus svedky, vychazi nam to na 40 lidi…coz je hlavne potom otazka financi…ale je hloupe nekoho nepozvat, i kdyz nekteri rikaji, ze to chapou…takze taky resime, jestli obrad a obed pro rodice se sourozenci, pak treba za tyden pro celou rodinu nejaka oslava…ale nejspis to u nas dopadne tak, ze to udelame venku v lete, na velke zahrade, hostina bude formou studenych mis a vecer dojdou pratele, to se bude grilovat prasatko, proste takova zahradni slavnost…tak to stejne ale vychazi na vic lidi, jen se tolik nebude platit, ale jestli ty chce mit okolo sebe jen par lidi, tak nevim, ale pritel by to mel pochopit a pozvat jen nejblizsi…ale to se tezko radi ze…
Anonymě, protože nechci, aby si to někdo, kdo zná přítele četl nebo tak…
Jde mi o to, že jsem vždycky toužila po malinké svatbě. Stačili by mi rodiče, bratr a sestra a to je všechno, ale přítel si chce pozvat „nejbližší rodinu“ a prej je to blbý ostatní nepozvat, protože normálně v rodině zvou i přes 100 lidí. Problém je, že třeba jeho matka má 5 sourozenců, ty mají děti a mají manžele, takže to vychází nakonec na přes 30 lidí (možná se vám to nezdá hodně, ale mě to úplně zničí svatbu). Já tam budu mít maximálně deset lidí, protože svatba bude v cizině, kde bydlíme a není sem lehko dojet. Už jsme se dvakrát kvůli tomu pohádali, nevím, jak to řešit. Nemáme ani na tak velkou svatbu peníze, to bychom se vzali za deset let. Zkoušela jsem už jako kompromis, že by byla malá svatba, malá oslava a pak třeba za týden by se udělala velká pro všechnu jeho rodinu, ale ne prej je to blbý ty lidi nepozvat… Má někdo nějaký nápad na vyřešení? Děkuju moc za jakoukoli odpověď.
Nebo prostě budu muset svojí svatbu přetrpět?