Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte,
potřebuju poradit. Můj velice dobrý kamarád se chce ženit, a už si řekli s jeho přítelkyní své ano. Ale je zde problém a tím je bratr té slečny. Je to takovej těžkej asociál, 28 let, prakticky vůbec neopouští domov, nechodí ani na žádné oslavy, ani rodinné ani svatby.
Nějak jsme vyzvídali a zjistili jsme, že on se naprosto děsí tance, nikdy se tančit nenaučil, a má takový strach že se ztrapní, že raději na žádné takové akce ani nechodí.
A teď je to celé na mrtvém bodě, slečna ho tam chce, protože kromě její maminky je to její nejbližší člen rodiny, se kterým strávila podstatnou část života, a na něm je vidět né že by nechtěl ale že ho ten strach úplně paralyzuje a neví kudy kam, a celé je to pro něj čím dál víc nepříjemnější.
Nesetkal se někdo s takovou situací?
A to se musí na svatbě povinně tančit? Vždyť přece nemusí, tak ať prostě sedí.
Tak at tam jde a netanci, co je za problem? Nebo se na to nemuze ani divat?
Jestli uz teda dospel do stadia, ze se nedokaze ani ukazat na obrade, tak je to na terapii, ale to asi rychle nebude.
Nebo proste bude muset nevesta prezit, ze ona muze chtit, co chce, ale ostatni se tim nemusi ridit ![]()
Muj muz nemel na svatbe svoji segru, nechtela prijet, a svet se toci dal ![]()
Příspěvek upraven 13.05.24 v 15:27
No tak na svatbě prostě tančit nebude, v čem je problém? ![]()
Během svatebního obřadu se netančí (to i asociál tohoto typu jistě ví) - v průběhu svatebního oběda také ne, takže až někdy odpoledne začne hrát hudba (a kdy začne, to se se domlouvá předem), on se přece může v klidu rozloučit a odejít.
Spousta lidí na svatbě netančí. Na jedné svatbě nebyl tanec s rodiči, protože otec nevěsty nechce tančit.
Ať předem upozorní všechny svatebčany (aby ho nikdo netahal na parket) a vše je vyřešeno. Jemu to také řekněte, že ho nikdo nutit tančit nebude.
Nepřestává mě fascinoval, co lidi řeší ![]()
Na obřadě se přece netančí a u oběda/večeře taky ne.
Az se zacne tančit, může se asociál zvednout a jít domu, i když pochybuji, ze ho někdo bude nutit tančit a tahat na parket… ![]()
@HornyHippo píše: Více
Tančit nemusí, od bratra nevěsty se stejně žádný tanec neočekává, tak proč to hrotit na takové prkotině. Ať prostě sedí a užije si svatbu po svém.
Tak a matka slečny nemůže syna přemluvit k účasti? Třeba kdyby mu slíbila, že jak se bude tančit, neopustí ho, a kdyby pro nej nějaká slečna náhodou přišla, pošle ji pryč.
Trochu se obavám, že ani příslib žádného nucení do tance s ním nehne. Hodně lidí netančí a není to pro ně překážka ani v obrážení plesů natož potom svateb. Takže pokud nevěstin bratr takto uvažuje svědčí to spíše o sociální fobii. Čemuž odpovídá i fakt, že do společnosti v podstatě nechodí. V tomto případě bych spíše nevěstu připravovala na to, že bude velký úspěch bratra dostat vůbec na obřad. Ten problém nebude totiž tanec ale jeho celkové nastavení. A s tím rodina sama nehne. To by chtělo terapie. A to už zase nejde o svatbu a celkově o kvalitu jeho života.
To není o tanci. Na tanec se jen vymlouvá. Prostě nechce mezi lidi. Asociál no. Zkusila bych ho přesvedčit aspoň na obřad a dál ho nepřemlouvala.
@HornyHippo píše: Více
Vždytˇtančit nemusí, to není povinost. Může v klidu sedět a sledovat dění ![]()
@Hanka1 píše: Více
Jo, to jsem si taky myslela, že mě na svatbě mojí kamarádky nikdo nebude nutit tančit a nikdo mě nebude tahat na parket, když nechci a tančit vůbec neumím, hudbu neslyším… Jako rozvinul se tam dost hustej nátlak na to, ať nekazím svatbu (od příbuzných ženicha) - nejen já, i pár dalších netančících kamarádek, že tam jen dřepíme a tlacháme apod. A to byla dost velká svatba, tančili jiní, a stejně jim to z nějakého důvodu děsně vadilo.
Ale bráchu bych se teda překecat snažila a to nenucení tančení bych mu odpřisáhla, hlavně aby přišel.