Svatba u Prahy - kde?

2887
25.7.09 09:11

Svatba u Prahy - kde?

Ahoj,
plánujeme pomalinku svatbu a chtěli bychom s přítelem něco na způsob „vše v jednom“. Tedy na jednom místě se oddat a zároveň tam strávit hostinu až do večera/rána. Včetně ubytování pro hosty přes noc. Protože máme hodně kamarádů s dětmi, tak něco, aby se tam děti mohly vyblbnout. A hlavně, aby to bylo v přírodě, ideálně někde pod stromem, nic konvenčního.
Mátě někdo nějaké tipy?
Předem děkuji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43068
25.7.09 10:21

My jsme meli svatbu v rekreacnim stredisku Poddubi u Sazavy (u Hvězdonic), hostinu a ubytovani - bylo to silene levne, ale neodpovidalo to asi predstavam o tradicni svatebni estetice, je to dost stare nerekonstruovane rekreacni stredisko v prirode, nam to nevadilo, radi jezdime na dovolene pod stan a podobne …
Uvarili nam tam, ubytovali jsme asi 50 hostu a vyslo to na necelych 30 tis - i s pujcenim svatebnich satu, vinem a dalsimi nasimi naklady. Mohli jsme mit svoje vino, cukrovi … dokonce nam dohodili nejakou mistni kapelu, co nam hrala do 3 asi za 5 000.
Svatbu jsem ovsem meli v kostele v Praze, v Poddubi ani v Hvezdonicich kostel neni, je tam nejaky zamecek, treba se tam taky delaji obrady, to nevim…

link: http://www.sazava.org/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
25.7.09 15:32

Ahoj, my meli svatbu v Kostelci nad Cernymi Lesy a hostinu s prespanim pro 36lidi na Vyzlovce. Vsema deseti doporucuju, k veceri vyborny raut, snidane… nenasla jsem jedinou chybu. Majitel je hrozne hodny a ochotny. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
26.7.09 11:02

Ahoj, taky jsme se brali v Kostelci nad Černými Lesy, moc pěkný, nicméně hostinu jsme měli v Praze-Satalicích..Ale tuším, že v okolí Kostelce jsou moc pěkné podniky, dokonce nám radila nějaké i paní matrikářka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
27.7.09 12:06

My měli svatbu v hotelu La Park u Kladna http://www.hotellapark.cz/ . Bylo to úžasné, zařídili i dovoz oddávající, obřad jsme měli na terase, mají velikánskou zahradu, tenisové kurty, pro děti ideální výběh.
Hotel zařídil úplně všechno, oběd, odpolední raut, večerní grilování, hudbu, měli jsme i levnější ubytování, asi 300 Kč na noc a osobu. Nebylo to nic nóbl, ale pěkné, čisté, příjemné, všichni na naší svatbu dodnes vzpomínají.
Měli jsme celkem 50 hostů, platili jsme úplně všechno, včetně ubytování a pití (jen bar byl za 25 tisíc) a dohromady to bylo kolem 60 tisíc … jedlo a pilo se vlastně 12 hodin a ještě nám nabalili zbývající jídlo domů.
Personál byl neskutečně vstřícný a příjemný. Jenže to bylo už před 5 lety, takže nevím, jestli se něco nezměnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2887
30.7.09 22:12

Ahoj, děkuji všem za odkazy a tipy :wink:
Bohužel jsem stále nenašla to, co hledám :? Hledám už asi dva týdny, a dost intenzivně, ale nic.

Ještě upřesním, moje představa je taková:
kamarádi měli obřad pod stromem (v krkonoších) na louce, kde je oddal jako-krakonoš, připili si nějakou krakonošskou kořalkou. asi 100m od stromu byl hotel, kde byla hostina a nocleh pro hosty… …tak to je moje představa, akorát poblíž Prahy, tak do 50 km.
Bylo to romantické a mělo to kouzlo. Čistá nekonvenčnost.
Krakonoše klidně vypustím :wink: , stačí klasický oddávající, ale někde v přírodě, poblíž místa oslavy.

Chjo chjo, zatím je ze mě zoufalá skoronevěsta (tedy co se svatby týče 8) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.8.09 13:58

Ahoj. O víkendu jsem byla bráchovi na svatbě a jsem z ní nadšená. Užili jsme si to snad všichni, nejvíc ale asi naše Anežka. Krom toho, že měla šaty jako nevěsta, mohla tancovat a venku si hrát na písku, klouzačce, zkusila minigolf, byla se s tatínkem koupat v krytém bazénu se slanou vodou. To vše na jednom místě - ve Zvířeticích (je to u Bakova, takže do 50 km ne, spíš tak 60..). Penzion má obrovskou travnatou plochu, kde jsme navíc spali pod stanem (nebylo nutné, ale chtěli jsme to Anežce ještě víc oživit). Obřad byl na Humprechtu, ale myslím, že by šlo domluvit, aby byl přímo tam - je tam krásný altánek, dokonce dva :wink: . Brácha musel najít něco jiného, protože v tom termínu, kdy to on potřeboval, byla oddávající na dovolené. Nebo z nějakého takového důvodu to měli na Humprechtu (ale moc krásné to bylo i tam). Spaní přímo v penzionu bylo výborné, krytý bazén přímo tam byl k dispozici až do osmi večer. Hudba končila ve dvě (byla objednaná), ale zpívalo a veselilo se až do půl šesté ráno (to už jen s kytarou), což třeba na mé svatbě nešlo, protože jsme museli končit do jedné. Pro děti zařízení jsou. Já jsem byla nadšená především velkým sprchovým koutem (sprcha nebo vana v každém pokoji), kam jsem se vešla i s Anežkou, takže jsme večerní hygienu zvládli úplně bez problémů. Parkování nebyl problém ani pro hooodně aut (jen na obřad jich jelo asi 12, ale odpoledne přijeli kamarádi a aut tam bylo mnohem víc). Penzion je v přírodě, dost z civilizace (ne že by v okolí nikdo nebydlel, ale je tam absolutní klid - pokud teda nehraje hudba a netančí se :) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
GF
22.1.10 23:55
  • Citovat
  • Upravit
3379
12.2.10 22:40

Také doporučím, ale je to asi 40km od Prahy, časově asi 35minut.
Zámek Liblice (u Mělníka) vlastní Ademie věd ČR.
Svatby jsou zde vážně nádherné, i pro foto super zahrada, která je krásně udržovaná. Svatbu z mého okolí měly 4 páry a dost lidí si to chválí.

Zde posílám odkaz:

Zámek Liblice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.2.14 16:53

Ahoj,
nemám moc kamarádek, které by už byly vdané, takže nemám moc s kým se o těchto věcech bavit.

Budu moc vděčná za rady a zkušenosti od některé z Vás.

Plánujeme totiž svatbu a moc nevíme jak to celé udělat a hlavně kde…Nikdy mě nenapadlo, že bych měla velkou svatbu, ale vzhledem k tomu, jak má přítel velkou rodinu, to vypadá na cca 90 hostů (těch, kteří by byli na hostinu).

Chceme nějakou obyčejnou veselou svatbu, nic snobskýho, princeznovskýho, škrobenýho…ideálně nějaký statek, aby to bylo někde v okolí Prahy, dalo se tam dostat autobusem či vlakem, byl tam kostel (budeme mít církevní obřad- jsme katolíci), byl by tam sál na hostinu a párty pro těch 90 lidí a mohlo tam být ubytováno aspoň 60 lidí (rodina a přátelé z Moravy) a….taky ať to je za nějakou normální cenu pokud možno :mrgreen:

A co se data týče, vidíme to na jaro 2015, takže času dost, ale stejně čím dříve budeme mít jasno tím líp:-)

Napadá vás něco?
Předem děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek7
18.7.14 08:31

Ahoj,
chceme pořdádat pouze obřad, ale když už šetřím na kde čem, tak obřad bych chtěla na nějakém pěkném místě než v obřadní síni (i když pokud by byla pěkná, tak se nebráním). Co jsem takhle koukala, tak dnes je hodně v módě mít vše najednou, takže jsem toho moc nenašla. Jsem Praha Západ. Nevíte o něčem romantickém? Chtěla jsem původně Průhonice, ale to je na opačnou stranu a navíc jsou velmi drazí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.18 07:49

Obnovuji. Hledáme něco blízko Prahy- mlýn, farma, usedlost. Aby to bylo v hezkém prostředí. Podmínka je rozumná cena. Ne prosím zámky. Děkuji. :think:

• Citovat
  • Upravit
950
21.2.18 08:20
@Anonymní píše:
Obnovuji. Hledáme něco blízko Prahy- mlýn, farma, usedlost. Aby to bylo v hezkém prostředí. Podmínka je rozumná cena. Ne prosím zámky. Děkuji. :think:
podívej se na Bereme se, je tam spousta svatební inspirace, různé doporučení restaurací a míst na svatbu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
21.2.18 08:24

Statek Kocvary.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10325
21.2.18 08:34

Zkus kouknout na Yard resort Bášť, o víkendech tam bývá hodně svateb, až mě to otravuje, když tam jedu na jídlo :-). Hezké prostředí jak uvnitř, tak venku. Kousek dál od Prahy je penzion Kokořín s vyhlášenou kuchyní.
Pokud hledáte fakt lowcost, tak Pizzburgs Obříství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný