Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, bral jste se někdo v řecku? S jakou cestovkou, kde a jaký máte zkušenosti? Díky ![]()
O svatbu v recku se taky zajimam, podle me nejlip vypada tato cestovka http://www.svatbyvrecku.cz/ jsou i na facebooku ![]()
Ahoj, my měli svadbu v řecku, přes ck alex v roce 2010, balíček stál 15000, byl v tom i fotograf, dostali jsme fotky, cd s fotkama, svědky, k obradu jsme si vzali vlastni cd, kytici mi udělal manžel, jinak se dala samozřejme zabezpečit prostrednictvim ck, jen to bylo hrozne drahe, meli jsem i pripitek metaxu (byla to malinka lahev, bylo to teple a taky to vyslo 1000kč:-) ) a taky svatebni dort (..samozrejme taky 1000kč).
svadbu jsme meli asi pátý den pobytu, v 18,30 hod, bylo 40st. obrad byl v řečtine, delegátka to četla pak česky, odpovídalo se v češtine. máme to i na kameře, měli jsme stojanek, všichni byli moc mili a ochotni, doporučuji ![]()
ps. pardon za anonym a trosku chaoticke psani, dělám zrovna 10věcí najednou ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, my měli svadbu v řecku, přes ck alex v roce 2010, balíček stál 15000, byl v tom i fotograf, dostali jsme fotky, cd s fotkama, svědky, k obradu jsme si vzali vlastni cd, kytici mi udělal manžel, jinak se dala samozřejme zabezpečit prostrednictvim ck, jen to bylo hrozne drahe, meli jsem i pripitek metaxu (byla to malinka lahev, bylo to teple a taky to vyslo 1000kč:-) ) a taky svatebni dort (..samozrejme taky 1000kč).
svadbu jsme meli asi pátý den pobytu, v 18,30 hod, bylo 40st. obrad byl v řečtine, delegátka to četla pak česky, odpovídalo se v češtine. máme to i na kameře, měli jsme stojanek, všichni byli moc mili a ochotni, doporučujips. pardon za anonym a trosku chaoticke psani, dělám zrovna 10věcí najednou
a kde konkretne v recku ste se brali?
Ahoj, tak my to původně plánovali. Instukce byly následující: konzul nebo pověřený člověk (řeknou ti na konzulátu) tě může oddat na tebou vybraném místě, poplatek je jak kde, záleží hodně i da vzdálenosti, kam se musí za vámi dopravit. Dle řecké církevní tradice musíte mít ohlášky v místních novinách a oba snoubenci musí mít jeden výtisk u sebe při obřadu. A chtívají tlumočníka k obřadu. Toť v podstatě vše. K tomu samozřejmě šaty, kytky atd. A lejstra vyplnit, na správné úřady je poslat, nechat přeložit tlumočníkem s kulatým razítkem… Ale ta dokumentace potom!!! Kamarádka se vdávala ve Francii a 3/4 roku trvalo, než jejich i naše úřady sňatek posvětili a do té doby nemohla ani tam ani v ČR ohledně úřadů nic! Nemohla ani pracovat, ani mateřskou pobírat. Tyhle potíže mělo víc lidí, ať se tam brali sami nebo s cestovkou, co jsme zjišťovali, protože s úřady nikdo prostě nehne. Nakonec jsme měli dovolenou bez svatby a svatbu u nás v ČR na zámku.
@Háta_x píše:
Ahoj, tak my to původně plánovali. Instukce byly následující: konzul nebo pověřený člověk (řeknou ti na konzulátu) tě může oddat na tebou vybraném místě, poplatek je jak kde, záleží hodně i da vzdálenosti, kam se musí za vámi dopravit. Dle řecké církevní tradice musíte mít ohlášky v místních novinách a oba snoubenci musí mít jeden výtisk u sebe při obřadu. A chtívají tlumočníka k obřadu. Toť v podstatě vše. K tomu samozřejmě šaty, kytky atd. A lejstra vyplnit, na správné úřady je poslat, nechat přeložit tlumočníkem s kulatým razítkem… Ale ta dokumentace potom!!! Kamarádka se vdávala ve Francii a 3/4 roku trvalo, než jejich i naše úřady sňatek posvětili a do té doby nemohla ani tam ani v ČR ohledně úřadů nic! Nemohla ani pracovat, ani mateřskou pobírat. Tyhle potíže mělo víc lidí, ať se tam brali sami nebo s cestovkou, co jsme zjišťovali, protože s úřady nikdo prostě nehne. Nakonec jsme měli dovolenou bez svatby a svatbu u nás v ČR na zámku.
to platí pro církevní sňatek. my potřebovali ptohlášení, že jsme svobodní, rodné listy, to přeloženo soudným tlumočníkem do řečtiny, to nám zabezpečila cestovka, žádný problém to nebyl. oddací řecký list nám vydali druhý den po svatbě ![]()
a bylo to na rhodosu (lindos)
A je pravda, že co český úředník, to jiná „pravidla“, ale tato ck se na svatby v zahraničí specializuje, takže řeknou co a jak, český oddací list nám vydali na matrice do 14 dnů
Jo přežili, měla jsem nad kolena
dokonce přežil i make up (clinique superbalanced
) Kytka zdechla tak za 2 hodky ![]()
Pro církevní? S naším konzulem, na pláži a s personálem hotelu jako svědky?
To asi ne, my církevní neplánovali ![]()
@Anonymní píše:
to platí pro církevní sňatek. my potřebovali ptohlášení, že jsme svobodní, rodné listy, to přeloženo soudným tlumočníkem do řečtiny, to nám zabezpečila cestovka, žádný problém to nebyl. oddací řecký list nám vydali druhý den po svatbě
a bylo to na rhodosu (lindos)
@Háta_x píše:
Pro církevní? S naším konzulem, na pláži a s personálem hotelu jako svědky?To asi ne, my církevní neplánovali
haha, tak to ti poskytli hodně špatné informace, my měli sňatek jak popisuješ a potřebovali jsme pouze to, co jsem psala. ![]()
A jak s kadeřníkem a make-up? Dělali jste si sami? Koukala jsem že CK Alex kadeřníka a tak, nabízí domluvit, ale za docela dost peněz… ![]()
Neměl ste s sebou někdo i mimčo? Naší malé by byl v té době kousek přes rok, nevím jak by to tam zvládla, moc se od cizích pochovat nenechá, ale v náručí jí mít teda nechci
Kdyby se jí nepodařilo uspat… ![]()
@aleba píše:
A jak s kadeřníkem a make-up? Dělali jste si sami? Koukala jsem že CK Alex kadeřníka a tak, nabízí domluvit, ale za docela dost peněz…
Neměl ste s sebou někdo i mimčo? Naší malé by byl v té době kousek přes rok, nevím jak by to tam zvládla, moc se od cizích pochovat nenechá, ale v náručí jí mít teda nechciKdyby se jí nepodařilo uspat…
dělala jsem si sama, mě to dost baví, takže jsem se vyžívala
doma jsem „trénovala“ podle videí z youtube, make up doporučuji kvalitní, který vydrží vlhké a teplé podmínky, jak jsem psala, já jsem použila superbalanced od clinique (odstín natural, i když jsem byla opálená splynul) pod to bázi, jinak voděodolnou linku a řasenku. stíny taky vydrželi
Jestli jsi trochu šikovná tak to líčení zvládneš sama
Omlouvám se za ten první post, fotograf nebyl v ceně balíčku, stál myslím 10tis. a 100 záběrů, kt. nám dal na CD + vyvolal 50 fotek (věttších, myslím rozměr A5) a dal nám krásné svatebbní album. Mimi jsme neměli v té době, takže to nemohu říct. Jestli chceš v mailech můžu pohled přesné informace co a jak všechno bylo, už si to tak do detailů nevybavuji ![]()