Svatba v zimě

veronikamayerova
27.6.11 20:56

Svatba v zimě

Milé maminky,
přemýšlíme o sňatku někdy blyzoučko kolem vánoc.Šlo by jen o 8 nebo 12 lidí.Nemáte nějaký typ nebo vlastní zkušenost,jak si udělat v zimě hezkou ale peněžitě co nejlevnější svatbu? Vzhledem ke sněhu,sňatek venku být nemůže.. :cry:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3595
27.6.11 22:20

My měli svatbu v zimě, v lednu a užili jsme si to, jinou bych ani nechtěla, byla to nádhera, pohádka, prostě skvělé, nezapomenutelné. :hug: :srdce: :-P Výhodou je dostupnost služeb, nemusíš se strachovat o restauraci, kterou si vybereš (i když v prosinci možná jo, budou vánoční večírky), aby nebyla zamluvená, fotografa, šaty, to vše je dostupné, protože zima je na svatby okurková sezona.Na radnici na nás měli čas, žádný shon, před námi nikdo, za námi nikdo :mrgreen: Celé rodině se naše svatba moc líbila, ani nemluvím o fotkách, prostě úžasné, napadly nám spousty sněhu, byla teda kosa jak z nosa -17, ale ta hodina focení se dala přežít a fotky stojí za to. Každý kdo je viděl,žasl, že by nečekal, jak budou pěkné, netradiční.Navíc se se zimou dá tematicky krásně vyhrát, např. na pozvánky atp. Jak říkám, jedině v zimě :wink:
Jinak ohledně šetření, malých svateb zkus stránky beremese.cz (doufám, že nedělám reklamu), je tam hromada diskuzí, stačí zadat téma, co tě zajímá…
Za mě typy na ušetření:

• měli jsme prstýnky za 150kč ocelové s tím, že si koupíme na desáté výročí takové, jaké si představujeme
  • svatební přání jsme si vyráběli sami
  • výslužky, dort - vyjdou draze,je nějaká hodná teta, co ti napeče, třeba namísto svatebního daru?
  • nemusíte být v restauraci a můžete si udělat jen malou rodinnou oslavu, jinak nám se v restauraci vyplatila domluva vlastního alkoholu a upozorňuju, že hrozně draze vychází nealko, nezdá se to, jsou to čuramilky, ale patřilo k největší pálce
  • šaty - zkus sledovat výprodeje v salonech, já takové jedny koupila jen za 4000 s tím, že je prodám sama potom,(no do dnes na prodej sice čekají ve skříni),tím se dá taky ušetřit :mrgreen:
  • hudbu jsme měli svoji namixovanou z různých žánrů, které se nám líbí a pouštěl nám ji kamarád asi za pěťo

…no bylo by to na dlouhé povídání, ale nezdá se to, je čas začít plánovat, tak přeju krásné přípravy a povedenou svatbu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
28.6.11 00:25

Nevím, jaký vliv má roční období na cenu svatby. Snad jen že v létě se vychlastá víc nealka a v zimě víc panáků na zahřátí :mrgreen: Pro 8-12 lidí snad nebude problém zamluvit salonek nebo oddělený stůl v restauraci, která se svými cenami bude blížit vašim představám o „levné svatbě“.
My jsme se brali v lednu, ale vůbec netuším, jestli ta zima měla vliv na cenu svatby. Popravdě - ani by mě to nenapadlo o této spojitosti uvažovat 8-o :think:

(Taky jsme původně plánovali 12 lidí, ale mažel se rozhodl večer před oním dnem pozvat přátele, bez kterých se prostě ženit nemůže, a přišlo jich nakonec přes 30. Všichni do sebe valili ten nejdražší chlast a hostina, která měla být původně laciná a jen s obědem, se protáhla do časných ranních hodin a nás vyšla asi na 50.000 :zed: :cert:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
28.6.11 07:47

Ahojte :) My měli taky svatbu v zime. Kamarády jsme pozvali jen na obřad (hostina byla jen s rodinou-nás bylo jen 10) a aby neodešli z práznou, tak jsme jim udělali balíčky, ve kterých bylo typické svatební cukroví :-) Svatba vyšla opravdu levně. Nejvíc jsme utratili asi za prsteny, protože zlato má pořád hodnotu a bude mít, než nějaká velká hostina, kterou každý propije a projí. Na šatách jsme taky ušetřili, na co mít tak drahé šaty na jeden den. To můj názor. Každý má určitě jiný a možná se neztotožní s tím mým názorem, ale snad to někomu pomůže v rozhodování :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3595
28.6.11 12:35

Jojo, já taky myslela, že to odnesu zápalem plic,ale fakt mi nic nebylo :mrgreen: asi mě hřála láska :srdce: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SandraM
28.6.11 12:40

krásná fotka!!! fakt to má svoje kouzlo! :)

• Citovat
  • Upravit
veronikamayerova
28.6.11 13:35

Moc děkuji ! Já původně s přítelem plánovala svatbu na začátku června,ale asi jí budeme muset kvůli miminku udělat v tom prosinci.Říkala jsem si,že ta vánoční atmosféra se svatbou bude romatika jako blázen,ale přítel z toho moc nedšený není.Ukáži mu Vaší fotku a přízpěvek a určitě to půjde.Jako většina chlapů nemá moc představivost…
Vyhlédla jsem si šaty-naprosto jednoduché bez velkého zdobení a hlavně vhodné i pro těhulky,které by mi tu ušili v salóně a pak jen půjčili cca za 2500kč,prstýnky tedy budou drahé,ale tak nějak jsme se do nich zamilovali na první pohled oba dva a jiné nechceme.Stojí kolem 11 000kč.Jsem vyučená malířka skla,tak jsem si říkala,že bych svatební oznámení vyrobila doma sama.Restauraci mám zatím vyhlédnutou-dělají se tam i obřady,zařídí květiny i výzdobu do barvy kterou si řeknu,popřípadě i dort nechají udělat a dokonce (!) lze u nich domluvit i hlídání děti!(máme totiž dvouletého syna).Za pronájem salonku si neúčtují nic,pouze za odvedené služby.Tedy čím náročnější,tím větší bude útrata.Jelikož máme už dva roky domácnost zařízenou,jako svatební dary asi požádáme o nějakou tu kačku…Jen ještě přesvědšit přítele,že i svatba v zimě má rozhodně své kouzlo…

• Citovat
  • Upravit
veronikamayerova
28.6.11 13:38

Tak to jsou oni…

• Citovat
  • Upravit
veronikamayerova
28.6.11 13:38

A tohle budou naše prstýnky…

• Citovat
  • Upravit
5527
28.6.11 21:14
veronikamayerova píše:

krásné prstýnky :palec: Máme skoro stejné (i cenově), jen místo žlutého máme červené zlato. Ten bílý proužek je 1/3 a červený je 2/3 prstenu. Škoda, že už ho nemůžu nosit :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikamayerova
28.6.11 21:38
lulje píše:
veronikamayerova píše:
krásné prstýnky :palec: Máme skoro stejné (i cenově), jen místo žlutého máme červené zlato. Ten bílý proužek je 1/3 a červený je 2/3 prstenu. Škoda, že už ho nemůžu nosit :think: :lol:

pročpak?

• Citovat
  • Upravit
SandraM
29.6.11 10:23

ty šaty jsou krásný…a kde to budete mít?

• Citovat
  • Upravit
3595
29.6.11 11:32

šaty - nádhera - budeš jako antická bohyně :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikamayerova
29.6.11 13:31
SandraM píše:
ty šaty jsou krásný…a kde to budete mít?

To je tak nějak ještě ve stádiu úvah,ale jelikož bydlíme jen cca 14 km od Telče (pro ty kdo jí neznají,natáčela se tam pohádka Z pekla štěstí a jejich zámek i náměstí je zapsán v UNESCU),zřejmě by jsme si zamluvili restauraci U hraběnky-přikládám fotku salónku.říkali jsme si,že to ještě očíhneme,ale ten hořící krb a venku sníh…no,to bude romantika… :wink: Jestli dělám reklamu a nesmí se to,tak se moc omlouvám… :oops:

• Citovat
  • Upravit
veronikamayerova
29.6.11 13:33
Kristanka píše: šaty - nádhera - budeš jako antická bohyně :potlesk:

Jéé,děkuju.Já na ty přezdobené moc nejsem,tak nějak se držím hesla:méně je někdy více:-) :wink:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný