Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všichni, jsem těhotná (už mám velké břicho). A partnerova rodina nás nutí do svatby, že prý jsme si udělali dítě, tak jal si to představujeme. Já se s břichem vdavat nechci a to sem i partnerovi řekla. Jeho rodina je, ale proti ať se vezměme. Moje rodina říka, ať si to uděláme podle sebe. Přítel na to nic. Podporuje me, že se vezměme až po porodu, ale jeho rodina to nechce ani slyšet. Co myslite, co mám delat?//
Je to tvuj zivot. pokud je partner na tve strane, tak neni co resit.
jeho rodine slavnostne oznamnte, ze se vemete, ale ze to bude az treba pristi rok.
@lucieluciova
Jestli se máte rádi, vezměte se. Jde ti o to, že si svatbu neužiješ? Nebo o co? Jde ti o to, že nebudeš moci pít a tančit? Krainová se taky vdala s břichem a jaká je to hvězda. Dala prostě přednost tomu, aby se dítě narodilo v manželství.
Ty nechceš, přítel taky ne, tak jak si jako jeho rodina představuje, že vás k tomu donutí? To tě dotáhne za vlasy na radnici a jeho za flígr?
@lucieluciova když to nevadí přítelovi tak se vemte až po porodu až se budeš cítit ok. a v kolikátém jsi měsíci??? řekněte rodičům přítele že už byste to nemuseli stihnout a že to chcete pořádně připravit…rozumíš ![]()
Udělejte si to podle sebe. Taky bych se nechtěla vdávat s pupkem. Pokud nechcete vy tak to nedělejte. Je to Vaše věc. ![]()
@lucieluciova píše:
Ahoj všichni, jsem těhotná (už mám velké břicho). A partnerova rodina nás nutí do svatby, že prý jsme si udělali dítě, tak jal si to představujeme. Já se s břichem vdavat nechci a to sem i partnerovi řekla. Jeho rodina je, ale proti ať se vezměme. Moje rodina říka, ať si to uděláme podle sebe. Přítel na to nic. Podporuje me, že se vezměme až po porodu, ale jeho rodina to nechce ani slyšet. Co myslite, co mám delat?//
Nic..Udělejte to podle sebe..Je to jenom vaše věc..
Tchýně taky chtěla, aby jsme se vzali, ale já jsem řekla, že se těhotná vdávat nebudu..A hotovo..Víc jsem se o tom nebavila. Tečka.
Svatba je věc vás dvou, rodina by do toho neměla mluvit. Takže se vemte, až budete oba chtít a užijete si to. Je dobře, že tě přítel podporuje. Není v lehké situaci, ale vy dva byste vždy měli být na prvním místě.
@Kobliha51 píše:
@lucieluciova
Jestli se máte rádi, vezměte se. Jde ti o to, že si svatbu neužiješ? Nebo o co? Jde ti o to, že nebudeš moci pít a tančit? Krainová se taky vdala s břichem a jaká je to hvězda. Dala prostě přednost tomu, aby se dítě narodilo v manželství.
O to asi nejde, svatbu si s dítětem neužije tuplem. Asi jde o to, že nechce.
Taky jsem se nechtěla vdávat s břichem, takže svatba byla až když bylo malé 8měsíců…vše se zvládlo v pohodě, navečer si jí naši odvezli k sobě a já mohla pít!
udělejte si to, jak chcete vy, je to přece vaše rozhodnutí!!
@lucieluciova A co je komu do toho? Když nechceš, tak tě do toho nutit nemůžou. Dělaj jak kdyby v dnešní době, byl nesezdaný pár s děckem něco hroznýho. Já se třeba vdávat nechci vůbec a všem je to šumák. Ty jsi dospělá, bude to tvá svatba, tak snad si můžeš sama rozhodnout, kdy a za jakých podmínek bude. Na nějaký rodiče bych hodila z vysoka bobek. ![]()
Až budou chtít, abyste s přítelem skočili z okna, taky o tom budeš takhle přemýšlet?… Pokud vy dva nechcete, tak jim je do toho šumák. A pokud tě chtěljí stresovat a ryskovat nějaké komplikace u tebe a miminka, tak tam prostě nebudeš chodit. A hotovo. Vyřešeno.
@CokeLady píše:
Jestli chceš slavnostní svatbu se všema tradicema jako kytka, šaty, hostina, obřad, tak si do toho nenech kecat a počkej, až budeš netěhotná. Ale zažila jsme nevěstu s půlročním dítětem a to byl teda opruz taky. Jestli chcete svatbu odbýt, klidně bych skočila na úřad se vzít, aby bylo po problémech. Záleží na Vás. Jinak já taky ty nevěsty s obr břichem nemusím… svatba taková nic moc, nevěsta nemůže pít, má buben, šaty jak armádní stan přes břicho (doufám, že se toho někdo hned chytne a začne líčit, jak on měl jako těhulka krásnou plnohodnotnou veselou svatbičku a moc rád na ní vzpomíná).
Těhulka v armádním stanu a s věnečkem
.Dostala jsi mě. ![]()
Tak to je myslím jasné, je to snad tvoje svatba a ne jejich..vůbec si do toho nenechej kecat nebo se tím rozhodit
V jaké době žijeme, že se nemůžete vzít až po dítěti? ![]()