Svatební dar - 2024

8
8.4.24 21:23

Svatební dar - 2024

V nadcházejícím roce jsme s přitelem pozvaní na nekolik svateb (4 + jedno pozvaní mame zatim jenom slovně u pifka, no nedostali jsme zatim ofiko pozvánku) Všichni snoubenci zatím řekli o penežitý svatební dar s čím oba s přitelem naprosto souhlasíme. Všechny páry již spolu nejakou dobu bydlej a domácnosti máji vybavené. Penízky jim pokrijou část nákladů na svatbu nebo je využijou na svetební cestu. Poraďte mi prosim, kolik bychom mněli přispet. Koukala jsem na starší diskuze na toto téma, no s dnešní inflací a cenami mi částky, jako 1000kč již přijdou velmi neaktualní. Počítali jsme kolem 4 000-5 000kč za oba. Nekteří platí i ubytování, tam teda nejspíše ještě přidáme to čo za nás utratí za nocleh. Myslíte, že je to dostačující? Kolik by jste dali vy? Jelikož těch svateb bude nejspíše 5, tak nechceme úplně rozhazovat, ale rádi by jsme dali dar, za který se nebudeme muset stydět a novomanžele potěší. Díky za vaše tipy! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
8.4.24 21:40

Dala jsem 2 tisíce blízké osobě. Takže 2 500 kč za jednoho bych přátelům na svatbě nedala

• Citovat
  • Upravit
37132
8.4.24 21:40

Tak záleží na vztahu (rodině bych dala víc, než nějakým známým, kolegům apod), na tom jestli se bude na svatbě něco platit, někde si musíš sama platit třeba alkohol :nevim: jestli budou vyžadovat nějaký spesl dresscode a budu mít výdaj navíc apod. Ale tak obecně, 1500-2000kc na osobu mi přijdou v pohodě. Nevim z jakých jste kruhu, já dat 5 tisíc za 5 svateb ročně, tak asi zbankrotuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2918
8.4.24 21:50

Jak pises 4-5 tisic za dva mi prijde adekvatni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.4.24 22:05

Těch 2 500-3 000,– za osobu. Takže 5-6 tisíc za pár bych dala rodině. Nebo bych v té hodnotě vybrala poukaz na wellness prodloužený víkend. Přátelům těch 1 500-2 000 za osobu.
U nás v rodině všechny svatby proběhly. Už se chodí jen do kúta, jak se narodí nový člen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
8.4.24 22:12

Dala bych 3000 za oba. Tam, kde máte zajištěný i nocleh se snídaní 5000 za oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18659
8.4.24 22:39

@BaBea 1500/osoba mi prijde ok plus něco přihodit pokud za vás platí nocleh. Cca 2000 mi prijde ok. Chápu, ze je to drahé, ale my nekalkulovali at na tom trhneme a pozvali jsme ty, které jsme chteli. Jeden rok jsme byli na 5 svatbach a platy nebyly až takové. Co si budem, stalo to jako pěkná dovolena jelikož v tom byly i nějaké rodinné svatby kde se dávalo vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
9.4.24 13:38

Většinou se to bere tak, aby byly pokryté vaše náklady, na nocleh a občerstvení na svatbě a něco málo aby zůstalo novomanželům. Ale je to hodně individuální, jak blízcí kamarádi to jsou a jaké máte možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
9.4.24 13:41

S přespáním 5000 Kč za oba, bez přespání 3000-4000 Kč za oba (podle toho jak je mám ráda) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
9.4.24 14:29

My s pritelem davali 5000,–, byla to svatba me nejlepsi kamaradky pred 2 lety. Nocleh jsme tam nemeli, ale zarizovala nam odvoz domu, ktery jim zasekal jednoho ridice na skoro 2 hodiny(svatba byla mimo civilizaci) A pak mi později psala, ze jsme teda dali nejvic ze vsech hostu…urcite castky nelitujeme, jen za to co jsme tam snedli a vypili padla minimalne pulka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
9.4.24 14:38

1500, 3000 s ubytováním. Dohromady. Za mě stačí. Nejsem příznivcem „ať se má účast zaplatí“, kdo na to nemá, ať svatbu nepořádá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.24 14:45

Máme letos svatbu. V Praze, rozpočítáno na osoby to bude 4000 na hlavu.
Kalkulace jakože nám to mají dary pokrýt a nám ještě zůstat do kapsy mi vždy přišly v zásadě jako drzost :nevim:
Stejně jako představy, že každý má dát zhruba stejně.
Pozvali jsme rodinu se čtyřmi malými dětmi ale taky třeba seniorku-rentiérku co je těžce ve vatě, single holku po škole.
Jsou pozvaní protože je tam chceme a počet jsme upravili tak, aby nás nezruinovalo kdyby nikdo nedal nic.
Dejte prostě tolik, kolik vám nezdrchá rozpočet i vzhledem k tomu, kolik máte pozvánek.

• Citovat
  • Upravit
BazalkaZelena
13.4.24 06:50

Nedala bych nic. Každý potřebuje instagramovou svatbu a přitom má holou řiť a požaduje finanční dary od hostů. 4000-5000 za oba? Jako proč? Jste hosté a ne sponzoři.

• Citovat
  • Upravit
6870
13.4.24 07:14
@BazalkaZelena píše: Více
:mrgreen: :mrgreen:
Nedala bych nic, tečka… ježíš ty bavíš
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6870
13.4.24 07:17

Před 5 lety jsme blízké rodině dali 5000,– a vloni bližším známým 4, nebo 5 tisíc. Teď už nevím…prostě v dnešní době není 1000,–, to co před pěti lety.
Ale ve finále platí, že dám tolik, na kolik mám…ti naši známí otvírali i obálky s 1000,– za čtyř členou rodinu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný